Сафридът се показа

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
strijok
учете се от него
учете се от него

Re: Сафридът се показа

Мнение от strijok »

:smt023 Както винаги пирфектен :drinkers:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Ти Кире мойто чепаре сложи ли го :D Иначе Петьо си е нахъсан до перфектност,Абе ще взема да питам "кой ме запозна с вас бе"готини сте да сте живи и здрави и дълги години да се срещате със сафридакиса :drinkers:
А сега де? :roll:
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

vanio78 написа:в поморие има ли сафрид някой има ли инфо :?:
На тамън се прибирам от там от 18:30 до 21:30-8 сафрида-отзад на тетраподите :?
Иначе със директен си маат от вътрешна страна-тук таме по някои граца;тоест граценцецеце :D
Ко става в туи Поморие да е.... куция град да е.....(от миналата година само назад) :twisted:
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Penev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Penev »

КИРО ако вместо кум вълнолома бяхте взели курс почивка-траката щяхте да вземете по още 4-5кг на калпак.Аз направих така след Галата и завърших с 8кг.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Penev написа:КИРО ако вместо кум вълнолома бяхте взели курс почивка-траката щяхте да вземете по още 4-5кг на калпак.Аз направих така след Галата и завърших с 8кг.
Е а де,следващия път слушам седмото чувство. :oops:
Моряка написа:Ти Кире мойто чепаре сложи ли го :D:drinkers:
Оохоо,на него пипаше основно на бърнето,
после смених чепарето със 7-ца черно перо.
Абе на всичко пипаше.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
A. C.

Мнение от A. C. »

Ще ме извините , че ще се отклона малко от актуалната информация,но има един въпрос относно сафрида на който нямам категоричен отговор.
Вижда ли сафрида на тъмно?
Задавам го защото, вчера 5 часа бяхме пред Галата, беше абсолютно тъмно, фишфайдера показваше , че гъмжи от сафрид, но не кълвеше.Когато почна да просветлява, тогава почна да кълве, но и сафрида се разреди.Не за първи път го забелязвам това. Задавала съм въпроса на много рибари , но не съм получавала еднозначен отговор. Какви са вашите наблюдения и знания по въпроса?
Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от patter »

Незнам дали вижда на тъмно, но на морска гара се лови на плувка вечерно време. Е не е съвсем тъмно, защото лампите светят, но без светулка не се вижда плувката.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

За виждане-вижда.Преди време,на голо чепаре нанизвахме червей,и през ноща си кълвеше яко,но
на чепаре не искаше.Не знам как ще е на жълто или зелено ламе по тъмно,
само пробите ще покажат.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Аз също съм пробвал нощно време с чепаре, но рибата не взема на тъмно. Съвсем различно е обаче положението вечерта ако и поднесем стръв, явно сафридите използват обонянието си нощно време за откриване на храна.
A. C.

Мнение от A. C. »

Ние бяхме с различли чипарепа, а мойто беще зелено ламе. За мен този въпрос е много важен , защото излизането рано определено дава по-добри резултати, но като казвам рано, колко рано?Има ли смисъл да се излиза по тъмно?
Ако някой има опит моля да го сподели.
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Както писах и в по-горния си пост-сафрида не кълве на чепаре през нощта без да е поставена естествена стръв на куките! Много пъти съм експериментирал, както сутрин преди разсъмване, така и след стъмняване. Използвал съм всякакви чепарета-с перушина, с ламе, както и фосфоресциращи мъниста.
Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от patter »

Не съм съгласен, че не кълве на чепаре. Съществува метода за ловене 'на ластик' , който си е нощен риболов на чепаре от всякъде. Освен ако там не се разчита на кълване а на тролинг :-)
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

patter написа:Не съм съгласен, че не кълве на чепаре. Съществува метода за ловене 'на ластик' ...... :-)
:smt017 Няма да е зле ако разясниш малко по-подробно този метод :idea:
Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от patter »

ама да не ме оритате че е бракониерски после :-)

На вълнолома във Варна вечерно време ловят така. Вземат един по-голям камък и на него връзват ластик, на ластика чепарето. После със странни засилки мятат камъка колкото се може по-навътре. Застопоряват спининга и опъват линията. След това лекичко поклащат или дремят. Когато се фане риба се вади линията с ръка. Опънатия ластик позволява да се извади чепарето без да се вади камъка от дъното. После пак само пускат. Като свърши риболова опъват яко и късат ластика.

Дано да съм го обяснил разбираемо :-) Този метод никога не съм го практикувал (нямам и такова намерение).
Д.Димитров
новобранец
новобранец

Мнение от Д.Димитров »

Ловенето на сафрид през нощта на плувка се казва "роболов на еланкат", то си е чепаре но без перушина на куките, поставят се парченца морски червей, който явно фосфоресцира и се забелязва, вълната клати цялата линия и съответно движи цялото чепаре, на плувката /която трябва да е достатъчно голяма/ се поставя светеща ампула и се забелязва "кълването" От камъка на Тюленово по този метод през цялата нощ сме хващали по 10 и повече кг. сафрид, като за отбелязване е че през нощта се ловят доста по едри, хаймани. Тогава направих експеримент и вместо червей, който е доста трудоемка да се сменя на всяко замятане, на всяка кука сложих по няколко цветни мъниста, съвсем дребнички, от светлината на петромакса изглежда светят през нощта и се ловеше доста добре. Опитвали сме на обикновено чепаре, но резултата беше нулев. Това е моят скромен опит :lol:
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”