ЗАРГАН - 2009г

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Re: време ли е за зарган ???

Мнение от Mi7chell »

Tans90 написа:Здравей те ! аз са от варна и днес бях за риба на буната до хотел Ной ! и по едно време рибарите около мен за почнаха да вадят зарган ! и вапроса ми е вазможно ли е заргана вече да е дошла и на нашето черноморие ?
Ами щом си ги видял да вадят как мислиш,дали е възможно?Или не си вярваш?
Зарганолог
Аватар
даката
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: време ли е за зарган ???

Мнение от даката »

Зарганите едри ли бяха ?
много ли заргани хванаха?
риба къща няма-риба време няма
Аватар
muhito
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: ЗАРГАН - 2009г

Мнение от muhito »

Сега се връщаме от червенка, пак капо :oops: Кога ли ще счупя каръка :cry: :?:
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

muhito написа:Сега се връщаме от червенка, пак капо
Абе мен, по това време на годината се ходи рано сутрин. Чак след като дойде есента, започва да дава и след обед.
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

извинявам се ако обиждам някой ама този Танс90 искрено ме разсмя :) а още повече отговора след това :D
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
muhito
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от muhito »

Ееее това вече е друго, благодаря за съвета иначе утре пак щях да тренирам :oops:
Сутрин рано нямам възможност пуста му работа, ще чакаме есента и все пак благодаря и успех на всички колеги!!! :drinkers:
Tans90
новобранец
новобранец

Мнение от Tans90 »

:)
plamen_mitev
новобранец
новобранец

Мнение от plamen_mitev »

Прясно инфо от днес. На морска гара от страната към морето от 6 до 8 на бавно потапяща бомбарда две прилични заргани и една писалка която я пратих да доведе поне кака си ама нещо не ме послуша :D. Това е от мен. Утре пак.
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

И аз като Пламен - от 0700 до 0900 на вълнолома - две риби. Измъчена работа. Тази година повече от двойка не съм правил баси :( . На някаква потапяща ги ковнах, пише 30g, apt. 6,2g - това последното трябва да значи колко бързо се потапя, ама на мен нищо не ми говори :oops: Ползвам я защото лети като куршум и срещу най-гадния вятър (то сутринта нямаше, ама снощи - направо грозно!). Абе тук-там някой хване нещо, и като погледнеш - всеки работи на различна бомбарда. Риба има, ама не яде. Пък и тоя южен вятър това лято..... Прави впечатление вече готовия й за хвърляне хайвер, да го мята и да почва да я яде :smt026 , че вече не знам - отпуската свършва, пък....... :smt102 :smt017 Май една хубава провеза ще оправи работата, а, кво ще кажете? Пък знам ли, кво разбирам аз. Айде, със здраве и успехи!
Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от patter »

Вятър от юг, земетресение на север ... няма щастие за Варненските рибари
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Днес за протокола от 5 и 30 ч до 8 ч с Боцмана посетихме обекта. С бавно потапяща дарткастър бях почти отличник. Имах 7 удара, 6 ковнати риби, едната от тях пусната да расте. Фото няма, понеже някои зизита бяха нагълтали яко и не бяха фотогенични. Ама имам свидетел , който се спотайва. :lol:
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

днес на вълнолома беше пълен та**к... много вълнение, мъртво течение... само като гледах морето и ме хващаше морска болест :)
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

scratch написа:днес на вълнолома беше пълен та**к... много вълнение, мъртво течение... само като гледах морето и ме хващаше морска болест :)
днес същото :)
повъртях от 6:30, но реших, че няма смисъл.
Към 7:40 отидох на 4 буна. И там имаше вълнение, но вълните се движеха в посока към вълнолома и не се разбиваха така брутално в тетраподите.
За половин час въртене хванах 1 прилично зарганче. След това си счупих първия водач на въдицата, протрих си влакното, скъсах и бомбардата замина.... И се прибрах :)
Teodor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Teodor »

На Ной същата работа... :evil:
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна. ;)

Изображение
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

scratch написа: днес същото :)
повъртях от 6:30, но реших, че няма смисъл.
Към 7:40 отидох на 4 буна. И там имаше вълнение, но вълните се движеха в посока към вълнолома и не се разбиваха така брутално в тетраподите.
За половин час въртене хванах 1 прилично зарганче. След това си счупих първия водач на въдицата, протрих си влакното, скъсах и бомбардата замина.... И се прибрах :)
Значи може и да си видял как се изложих :roll: .Поведох една, но се разскача и отърва люспите."Бомбър" на Тубертини прави зверски "коремчета" при страничен вятър, свястно засичане е невъзможно.Малко по късно една "писалка" се хвана съвсем сама.Хвърлих я с отвращение в морето(мразя да пиша на хартия - за тая цел Бог ни е дал компютри :D ).Мен вълнението не ме притесни, страхотно си миришеше на море, както нямаше и слънце...... .Само да не беше гнусният вятър, или да бях взел другата макара, или .... .
А снощи как ги накъсах!!!!
Чак ме е яд че се събудих!
На всичко отгоре едно врабче ми изяде най хубавите червеи докато се усетя.Много нагли бе-е-е-е!
Ам чи така мина днашния риболов, от 5.45 до към 8 и нещо.Що ли не отидох на Траката да си хвана дежурната "човка"!!??
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”