Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЗАРГАН - 2009г
Технологично време колега. То докато се домъкнеш до мястото и докато изпиеш кафето с 2 -3 цигари и се развиделява. Не ми се остава след 10 часа там защото става пренаселено и аман от пискюли. След 10 започва да ме тормози телефона и за това си бия камшика токлова рано. Имам добри удари и привечер в порядъка от 1830 до 2000 . По добре да направя 50 замятания с добър резултат от колкото да вися цял ден като ахмак.
- 1000n
- разбира нещата
И аз лових зарган преди около месец на вълнолома във Варна, отново на бавно потъваща и на плаваща бомбарда, с бавно въртене и леки придърпвания, а и рибата си беше също така капризна. Май за един месец нищо не се е променило на морето.dach написа:Бомбардата ми е бавно потъваща и въртя много бавно с леки придърпвания. Рибата е много капризна , даже и червея като е половин не го харесва.

Варненския вълнолом е широко и удобно място и не се чекнеш по някакви гадни и хлъзгави скали като тук на Юг. Да не говорим че в Бургас достъпа до вълнолома и пристанището е ограничен а риболова забранен. Какво да се прави като Бургас се управлява само от чобани.
За нищо не ги сменям нашите си скали , макар да имам вече доста падания и охлузвания от тях.
Бях една седмица на Тасос ,на плажа си дърпах зарганите в изобилие, вълна никаква няма , но от нашите градинки по хубави няма , а и рибата ни сто пъти по вкусна от тяхната.
Бях една седмица на Тасос ,на плажа си дърпах зарганите в изобилие, вълна никаква няма , но от нашите градинки по хубави няма , а и рибата ни сто пъти по вкусна от тяхната.
-
- новобранец
На вълнолома от 5.30 до 9.00 5 заргани четирима човека,имаше вятър вълна ама рибата я нямаше
,дано слетобед дано да става времето да се явим на поправителен
Наслука 

Шабла вятър и вълна,къртеше скалите.Бялата лагуна мравките пиеха вода но нямаше риба,тези които ловяха, така обадиха а и не видях да хванат нещо.Кранево четвърта буна,вятър и вълна , риби нъцки.Вълнолома хвърляш от вънка ,пада от вътре
айде в къщи.
Няколко снимки от Шабла.Страхотно място,ще има победи задължително там.

авера

Няколко снимки от Шабла.Страхотно място,ще има победи задължително там.

авера

Здравейте колеги,нов съм в този вит риболов миналата година за пръв път отидох за зарган и много се запалих
,накъпих пръчки макари всичко и тази година съм решил да ходя здраво за зарган,но проблема е че освен на Червенка не съм ходил другаде а утре смятам да сляза към Ахтопол или Варвара,насочете ме къде има добри места там
Ще съм ви много благодарен ако споделите

когато пиенето почне да пречи на работата,спираме работата 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
,,на юг от Бургас" гледам, че доста снимки с риби качват колегите, явно има риба там. Някъде на скалите било, ама къде точно не мога да те ориентирам... 

колега Skyline
доста зор ще ти е да изкопчищ някаква информация точно от колегите които пишат тук
ще получиш една култова реплика "на юг от бургас" все едно че е ........
но места много зависи какво ще е времето и какъв ще е вятъра но по добре отдели утрешния ден само за разузнаване за да си подготвен за другите излети от тук едва ли ще ти кажат "градинките си"
доста зор ще ти е да изкопчищ някаква информация точно от колегите които пишат тук

ще получиш една култова реплика "на юг от бургас" все едно че е ........
но места много зависи какво ще е времето и какъв ще е вятъра но по добре отдели утрешния ден само за разузнаване за да си подготвен за другите излети от тук едва ли ще ти кажат "градинките си"

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Прав си така е никой нама да каже ловните си полета,както казваш може само да се разходя до там да поогледам 

Прав е колегата dobria1,от бургаэли трудно можеш да отмъкнеш информацея виж ако беше тръгнал эа насам към варна щяхме дате насочим към нашите градинки

- Моряка
- кандидат преподавател
Аз да се изокамSkyline написа:Здравейте колеги,нов съм в този вит риболов миналата година за пръв път отидох за зарган и много се запалих,накъпих пръчки макари всичко и тази година съм решил да ходя здраво за зарган,но проблема е че освен на Червенка не съм ходил другаде а утре смятам да сляза към Ахтопол или Варвара,насочете ме къде има добри места там
![]()

А сега де? 

Арапя също е добра дестинация стига да ти се ходи чак до там 

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

-
- ще става разбирач
dobria1 написа:доста зор ще ти е да изкопчищ някаква информация точно от колегите които пишат тук
badvan написа: Относно местата за риболов по Южното черноморие (във връзка с предната тема):
1. Вилна зона Червенка, до с.Черноморец - скалите.
2. Боджака, след Созопол (нос "Германката"), ако успеете да се проврете между оградите на вилите и хотелите.
3. Скалите след къмпинг Веселие (Смокиня).
4. Гореспоменатия нос Агалина и следващия (малката Агалина - точно преди Дюни).
5. Носа след шофьорския плаж под строежа на Аркутино (срещу Змийския остров).
6. Маслен нос и Коракя всички удобни скалички в резервата до Перла (Приморско).
7. Лозенец и къмпинг Оазис - класика в жанра (но малко по-късно - към септември)
8. Залива до завод "Пасат" - Царево
9. Скалите от с.Варвара до Ахтопол
Като цяло по-южните дестинации се препоръчват в по-късна есен.
колега, това са''обществените''места и те не са тайна.Аз лично обикалям от т.1 до т.4.Сега ако мислиш,че някой ще си каже камъка където смята да ходи утре с GPS-а,мисля че няма да стане....
Та такива ми ти работи...отпреди две години и нещочуруликпенчо написа: Не ме притеснява дали някой ще хване моята риба,защото това няма как да се случи.Изхождам от презумцията,че когато отивам за риба,аз отивам да си почина в спокойствие и тишина,а не м/у викащи,гракащи,пляскащи и всякакъв друг вид мераклии-риболовци. Ако исках алармаджийски изпълнения, спокойно мога да ги открия и на Колхозния пазар. При положение,че тук влизат доста хора,които не са дали нито едно мнение,а само черпят информация ,дали според вас е уместно да им "отварям очите" и да си го "набивам сам"? Или казваш на някого място и той утре идва с цяла тумба.На следващата седмица всеки от тази тумба си води негова тумба.....и така до края на света.Морето е голямо и винаги има място за още не една, а хиляда лодки.За съжаление по бреговата ивица не е така.Доста съм обикалял и губил времето , за да намеря подходящи места ,така че не очаквайте да ви ги поднеса на тепсия.

Аз не изкам да си казвате камъните,интересуват ме просто както си написал зарганджийските места
за което съм ти много благодарен,утре си избирам сдно и отплавам,като се върна ще пиша