ЗАРГАН - 2009г

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: ЗАРГАН - 2009г

Мнение от lefera1 »

Технологично време колега. То докато се домъкнеш до мястото и докато изпиеш кафето с 2 -3 цигари и се развиделява. Не ми се остава след 10 часа там защото става пренаселено и аман от пискюли. След 10 започва да ме тормози телефона и за това си бия камшика токлова рано. Имам добри удари и привечер в порядъка от 1830 до 2000 . По добре да направя 50 замятания с добър резултат от колкото да вися цял ден като ахмак.
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

dach написа:Бомбардата ми е бавно потъваща и въртя много бавно с леки придърпвания. Рибата е много капризна , даже и червея като е половин не го харесва.
И аз лових зарган преди около месец на вълнолома във Варна, отново на бавно потъваща и на плаваща бомбарда, с бавно въртене и леки придърпвания, а и рибата си беше също така капризна. Май за един месец нищо не се е променило на морето. :wink: Искам обаче да кажа, че не знам как е на други места, но специално от външната страна на вълнолома във Варна човек трябва да е голям оптимист, за да използва бързо потъващи бомбарди и да върти бавно, защото риска да закачиш някой камък и дори да изгубиш бомбарда никак не е малък. :( Дъното е вече толкова каменисто след последните ремонти по вънолома и е такъв плиткаш, че има места, където дълбочината не знам дали има и 4м. :? Наслука! :D
lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lefera1 »

Варненския вълнолом е широко и удобно място и не се чекнеш по някакви гадни и хлъзгави скали като тук на Юг. Да не говорим че в Бургас достъпа до вълнолома и пристанището е ограничен а риболова забранен. Какво да се прави като Бургас се управлява само от чобани.
dach
новобранец
новобранец

Мнение от dach »

За нищо не ги сменям нашите си скали , макар да имам вече доста падания и охлузвания от тях.
Бях една седмица на Тасос ,на плажа си дърпах зарганите в изобилие, вълна никаква няма , но от нашите градинки по хубави няма , а и рибата ни сто пъти по вкусна от тяхната.
penyo82
новобранец
новобранец

Мнение от penyo82 »

На вълнолома от 5.30 до 9.00 5 заргани четирима човека,имаше вятър вълна ама рибата я нямаше :( ,дано слетобед дано да става времето да се явим на поправителен :D Наслука :D
Изображение
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Шабла вятър и вълна,къртеше скалите.Бялата лагуна мравките пиеха вода но нямаше риба,тези които ловяха, така обадиха а и не видях да хванат нещо.Кранево четвърта буна,вятър и вълна , риби нъцки.Вълнолома хвърляш от вънка ,пада от вътре :twisted: айде в къщи.
Няколко снимки от Шабла.Страхотно място,ще има победи задължително там.
Изображение
Изображение
авераИзображение
Изображение
Аватар
Skyline
новобранец
новобранец

Мнение от Skyline »

Здравейте колеги,нов съм в този вит риболов миналата година за пръв път отидох за зарган и много се запалих :) ,накъпих пръчки макари всичко и тази година съм решил да ходя здраво за зарган,но проблема е че освен на Червенка не съм ходил другаде а утре смятам да сляза към Ахтопол или Варвара,насочете ме къде има добри места там :roll:
Ще съм ви много благодарен ако споделите :)
когато пиенето почне да пречи на работата,спираме работата :)
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

,,на юг от Бургас" гледам, че доста снимки с риби качват колегите, явно има риба там. Някъде на скалите било, ама къде точно не мога да те ориентирам... :roll:
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

колега Skyline

доста зор ще ти е да изкопчищ някаква информация точно от колегите които пишат тук :wink: :wink: :wink:
ще получиш една култова реплика "на юг от бургас" все едно че е ........
но места много зависи какво ще е времето и какъв ще е вятъра но по добре отдели утрешния ден само за разузнаване за да си подготвен за другите излети от тук едва ли ще ти кажат "градинките си" :roll:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
Skyline
новобранец
новобранец

Мнение от Skyline »

Прав си така е никой нама да каже ловните си полета,както казваш може само да се разходя до там да поогледам :D
fokobg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fokobg »

Прав е колегата dobria1,от бургаэли трудно можеш да отмъкнеш информацея виж ако беше тръгнал эа насам към варна щяхме дате насочим към нашите градинки :wink: :wink: :wink:
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Skyline написа:Здравейте колеги,нов съм в този вит риболов миналата година за пръв път отидох за зарган и много се запалих :) ,накъпих пръчки макари всичко и тази година съм решил да ходя здраво за зарган,но проблема е че освен на Червенка не съм ходил другаде а утре смятам да сляза към Ахтопол или Варвара,насочете ме къде има добри места там :roll:
Ще съм ви много благодарен ако споделите :)
Аз да се изокам :lol: харесах много едно място ,заливче преди Царево.Казват му Палиоре,има мидарник там,много добро зарганджийско място :wink:
А сега де? :roll:
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Арапя също е добра дестинация стига да ти се ходи чак до там :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
onzinasi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от onzinasi »

dobria1 написа:доста зор ще ти е да изкопчищ някаква информация точно от колегите които пишат тук

badvan написа: Относно местата за риболов по Южното черноморие (във връзка с предната тема):
1. Вилна зона Червенка, до с.Черноморец - скалите.
2. Боджака, след Созопол (нос "Германката"), ако успеете да се проврете между оградите на вилите и хотелите.
3. Скалите след къмпинг Веселие (Смокиня).
4. Гореспоменатия нос Агалина и следващия (малката Агалина - точно преди Дюни).
5. Носа след шофьорския плаж под строежа на Аркутино (срещу Змийския остров).
6. Маслен нос и Коракя всички удобни скалички в резервата до Перла (Приморско).
7. Лозенец и къмпинг Оазис - класика в жанра (но малко по-късно - към септември)
8. Залива до завод "Пасат" - Царево
9. Скалите от с.Варвара до Ахтопол
Като цяло по-южните дестинации се препоръчват в по-късна есен.

колега, това са''обществените''места и те не са тайна.Аз лично обикалям от т.1 до т.4.Сега ако мислиш,че някой ще си каже камъка където смята да ходи утре с GPS-а,мисля че няма да стане....
чуруликпенчо написа: Не ме притеснява дали някой ще хване моята риба,защото това няма как да се случи.Изхождам от презумцията,че когато отивам за риба,аз отивам да си почина в спокойствие и тишина,а не м/у викащи,гракащи,пляскащи и всякакъв друг вид мераклии-риболовци. Ако исках алармаджийски изпълнения, спокойно мога да ги открия и на Колхозния пазар. При положение,че тук влизат доста хора,които не са дали нито едно мнение,а само черпят информация ,дали според вас е уместно да им "отварям очите" и да си го "набивам сам"? Или казваш на някого място и той утре идва с цяла тумба.На следващата седмица всеки от тази тумба си води негова тумба.....и така до края на света.Морето е голямо и винаги има място за още не една, а хиляда лодки.За съжаление по бреговата ивица не е така.Доста съм обикалял и губил времето , за да намеря подходящи места ,така че не очаквайте да ви ги поднеса на тепсия.
Та такива ми ти работи...отпреди две години и нещо :lol:
Изображение
Аватар
Skyline
новобранец
новобранец

Мнение от Skyline »

Аз не изкам да си казвате камъните,интересуват ме просто както си написал зарганджийските места :wink: за което съм ти много благодарен,утре си избирам сдно и отплавам,като се върна ще пиша :wink:
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”