Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Дървен харпун
Модератор: nkolev66
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Дървен харпун
Ами ей така реших да направя няколко снимки на моето оръжие, което направих преди няколко месеца. Монолитно дърво предполагам (тик), изключително здраво и с почти нулева попиваемост. Дръжка марес, стрела буша 115см. ластици праим лаин 17.5 от бате Влади
също даде акъл и за крайното покритие на харпуна. Дължината от първия ластик до втората контра е 90 см. тежи 1.380 гр. Извън водата не е много лек, но вътре е точно както го исках. Първо влизане и резултатът беше 5 качествени платерини и пет заргани, пропуски нямаше ( 1 ):D . Не е мръднал, само мисля да му сложа 130см. стрела. Как ви се струва този първи
кръстен Пилона

Последно промяна от adventurebg на Вто Ное 24, 2009 3:07 pm, променено общо 2 пъти.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
А кой го кръсти така. 

Харпунът е хубав.Добра изработка.Онова чудо с тръбата наистина стреля с нея.Има и клип.Стреля на много малка дистанция.
Поздрави от В.Търново.
Поздрави от В.Търново.
Да ти е здрава новата тояга Миро! Много риби да осмъртиш с нея!
И на мен ми се струва, че тая стрела ти идва малко къса, но ти сам ще стигнеш до правилното решение.
Все пак съобразявай се и с нас, ако продължаваш на 100% да биеш рибите за нас няма да оставиш нищо бре...
И на мен ми се струва, че тая стрела ти идва малко къса, но ти сам ще стигнеш до правилното решение.
Все пак съобразявай се и с нас, ако продължаваш на 100% да биеш рибите за нас няма да оставиш нищо бре...

Никоя риба не е по - важна от живота !
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:

Поздравления за пушката,ама мисля че Владо трябва да си каже тежката дума. 

Пашата обича смелите.
baretata написа:Поздравления за пушката,ама мисля че Владо трябва да си каже тежката дума.

Няма тежка дума. Първия харпун се прави с толкова мерак, колкото и първото дете (само дето едното се прави с ръце, а другото - не

В случая Миро вече ни доказа, че този харпун му върши добра работа. Нека да му е здрав, а и той да се радва на своите възможности за успешни излети, че и нас да ни радва с показвания улов.
Сигурен съм, че ако има някакви недостатъци, то той сам ще ги открие и отстрани в следващия опит. А, че Миро е напорист мъж съм се убедил сам и съм сигурен, че втори опит ще има.
Нали така?

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:

А ти повече не се ослушвай, ами започни да размишляваш за това да дойдеш и да заживееш насам към морето.

adventurebg написа:![]()
А ти повече не се ослушвай, ами започни да размишляваш за това да дойдеш и да заживееш насам към морето.![]()
- Владо , и аз бих ти дал същия съвет ...цял мебелистки цех имам на разположение...мога да те уредя да си купиш на 100 метра от него , къщичка с двор 350 квадрата за 4000 лева

колега много риба ти пожелавам с новата пушка

Последно промяна от Булти на Вто Ное 24, 2009 2:16 pm, променено общо 3 пъти.
- Jack Daniels
- разбира нещата
едно скромно мнение на дилетант в ръчните изработки, чисто естетически главата нещо не ми харесва, ама все пак по-важно е експлоатационните характеристики да са ОК
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Прав си за главата Jack Daniels, но това ми е първият харпун и просто не съобразих, че дупките за ластиците трябва да са на ралична височина за да го нама това застъпване по между им. Не казвам, че не стреля добре и с два ластика, но със сигурност щеше да е по добре. Стремих се да ми е максимално удобен и същевременно функционален като не съм целил да има някъкъв, как да кажа ( изключителен външен вид ). Този първи опит напълно задоволява нуждите ми, дано не прозвучи нескромно. Колкото до следващия,
наистина ще се опитам да направя нещо качествено и красиво. А ето и грешката :

Извинявам се за качеството, но ми бяха паднали бат... на апарата и снимах с тел...

Извинявам се за качеството, но ми бяха паднали бат... на апарата и снимах с тел...
- Jack Daniels
- разбира нещата
хич да не ти пука, все пак не е за изложба 

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Здравей adventurebg искам да попитам тика от къде го намери и на каква цена ,че ми се върти и на мен една идея за дървен харпун.Зарибих се и зех да се оглеждам за спусъци дърво технология на обработка... 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ами аз не съм го купувал, но ми казаха , че в Бургас в склад за дървени подови настилки имало и излизал към 40 лв. Точен адрес не мога да ти дам, но ако познаваш Бургас мога да ти обясня каде се намира приблизително.paco_lz написа:Здравей adventurebg искам да попитам тика от къде го намери и на каква цена ,че ми се върти и на мен една идея за дървен харпун.Зарибих се и зех да се оглеждам за спусъци дърво технология на обработка...
Пако, спусъчето и ластиците ти са при мене. Пазя ти ги. 
Пък иначе виж в моята галерия, открадни там каквото можеш от моите оръдия. Точно затова съм ги сложил там, за да ги гледат момчетата и да ги ползват за юрнек. Иначе за какъв дявол да се наричаме хора, ако не си помагаме един на друг. А някой ден ще почерпиш
.

Пък иначе виж в моята галерия, открадни там каквото можеш от моите оръдия. Точно затова съм ги сложил там, за да ги гледат момчетата и да ги ползват за юрнек. Иначе за какъв дявол да се наричаме хора, ако не си помагаме един на друг. А някой ден ще почерпиш

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.