Дървен харпун

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Дървен харпун

Мнение от adventurebg »

Ами ей така реших да направя няколко снимки на моето оръжие, което направих преди няколко месеца. Монолитно дърво предполагам (тик), изключително здраво и с почти нулева попиваемост. Дръжка марес, стрела буша 115см. ластици праим лаин 17.5 от бате Влади :D също даде акъл и за крайното покритие на харпуна. Дължината от първия ластик до втората контра е 90 см. тежи 1.380 гр. Извън водата не е много лек, но вътре е точно както го исках. Първо влизане и резултатът беше 5 качествени платерини и пет заргани, пропуски нямаше ( 1 ):D . Не е мръднал, само мисля да му сложа 130см. стрела. Как ви се струва този първи :D кръстен Пилона :D :D :D

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Последно промяна от adventurebg на Вто Ное 24, 2009 3:07 pm, променено общо 2 пъти.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

А кой го кръсти така. :lol:
котката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от котката »

Харпунът е хубав.Добра изработка.Онова чудо с тръбата наистина стреля с нея.Има и клип.Стреля на много малка дистанция.
Поздрави от В.Търново.
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Да ти е здрава новата тояга Миро! Много риби да осмъртиш с нея!
И на мен ми се струва, че тая стрела ти идва малко къса, но ти сам ще стигнеш до правилното решение.
Все пак съобразявай се и с нас, ако продължаваш на 100% да биеш рибите за нас няма да оставиш нищо бре... :D
Никоя риба не е по - важна от живота !
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

:D :D :D Ванка тя твоята риба няма кой да я убие :) е вече имам по някой пропуск де. Мерси котка :smt023
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Поздравления за пушката,ама мисля че Владо трябва да си каже тежката дума. :drinkers:
Пашата обича смелите.
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

baretata написа:Поздравления за пушката,ама мисля че Владо трябва да си каже тежката дума. :drinkers:
:D Недей така, Златко !
Няма тежка дума. Първия харпун се прави с толкова мерак, колкото и първото дете (само дето едното се прави с ръце, а другото - не :wink: ).
В случая Миро вече ни доказа, че този харпун му върши добра работа. Нека да му е здрав, а и той да се радва на своите възможности за успешни излети, че и нас да ни радва с показвания улов.
Сигурен съм, че ако има някакви недостатъци, то той сам ще ги открие и отстрани в следващия опит. А, че Миро е напорист мъж съм се убедил сам и съм сигурен, че втори опит ще има.
Нали така? :wink:
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

:D Благодаря ти за хубавите думи. За това, че втори опит ще има е ясно, но и той ще бъде осъществен с вещите ти съвети.
А ти повече не се ослушвай, ами започни да размишляваш за това да дойдеш и да заживееш насам към морето. :D :drinkers:
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

adventurebg написа::D
А ти повече не се ослушвай, ами започни да размишляваш за това да дойдеш и да заживееш насам към морето. :D :drinkers:

- Владо , и аз бих ти дал същия съвет ...цял мебелистки цех имам на разположение...мога да те уредя да си купиш на 100 метра от него , къщичка с двор 350 квадрата за 4000 лева :shock: ...мястото е на 15км . от Бургас , ще ми станеш комшия по вила , ако се навиеш , давам апартамента под наем и отивам да живея там...и като ги метнем ...харпуни , дърв. каяци , яхти ...серийно производство :D :D :D ...аве майтап , майтап , АМА :wink: ...
колега много риба ти пожелавам с новата пушка :drinkers:
Последно промяна от Булти на Вто Ное 24, 2009 2:16 pm, променено общо 3 пъти.
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

едно скромно мнение на дилетант в ръчните изработки, чисто естетически главата нещо не ми харесва, ама все пак по-важно е експлоатационните характеристики да са ОК
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Прав си за главата Jack Daniels, но това ми е първият харпун и просто не съобразих, че дупките за ластиците трябва да са на ралична височина за да го нама това застъпване по между им. Не казвам, че не стреля добре и с два ластика, но със сигурност щеше да е по добре. Стремих се да ми е максимално удобен и същевременно функционален като не съм целил да има някъкъв, как да кажа ( изключителен външен вид ). Този първи опит напълно задоволява нуждите ми, дано не прозвучи нескромно. Колкото до следващия, :D :D :D наистина ще се опитам да направя нещо качествено и красиво. А ето и грешката :

Изображение
Изображение
Извинявам се за качеството, но ми бяха паднали бат... на апарата и снимах с тел...
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

хич да не ти пука, все пак не е за изложба :D
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
paco_lz
новобранец
новобранец

Мнение от paco_lz »

Здравей adventurebg искам да попитам тика от къде го намери и на каква цена ,че ми се върти и на мен една идея за дървен харпун.Зарибих се и зех да се оглеждам за спусъци дърво технология на обработка... :wink:
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

paco_lz написа:Здравей adventurebg искам да попитам тика от къде го намери и на каква цена ,че ми се върти и на мен една идея за дървен харпун.Зарибих се и зех да се оглеждам за спусъци дърво технология на обработка... :wink:
Ами аз не съм го купувал, но ми казаха , че в Бургас в склад за дървени подови настилки имало и излизал към 40 лв. Точен адрес не мога да ти дам, но ако познаваш Бургас мога да ти обясня каде се намира приблизително.
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Пако, спусъчето и ластиците ти са при мене. Пазя ти ги. :wink:
Пък иначе виж в моята галерия, открадни там каквото можеш от моите оръдия. Точно затова съм ги сложил там, за да ги гледат момчетата и да ги ползват за юрнек. Иначе за какъв дявол да се наричаме хора, ако не си помагаме един на друг. А някой ден ще почерпиш :drinkers: .
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”