Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




кус-кус
Модератор: Paublo_Eskobar
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
- Мнения: 584
- Регистриран на: Нед Мар 02, 2008 11:13 am
Re: кус-кус
Кус-куса е отлична стръв за скобари и кефали.Ползвам го и за захранка.Една прашка през десетина минути.Приготвям го по следния начин:
Кипвам съд с вода на котлона и исипвам един пакет кус-кус.Варя го 5-6 минути.Свалям от котлона, в гевгира и веднага под чешмата да се
промие добре със студена вода.Отделям си 5-6 лъжици за стръв,които растилам да подсъхне в плитка чиния.Останалото количество използвам за подхранка.Обикновено варя кус-куса вечерта преди риболов, така че този,който съм отделил за стръв до сутринта е подсъхнал.
Слагам го в кутия от маргарин и добавям 1-2 лъжици брашно.Затварям с капака и разтръсквам добре за да се разделят зърната.Махам
капака,слагам кутията в микровълновата печка и я връткам около 1 минута.Вадя кутията,слагам отново 1-2 лъжици брашно ,слагам капака
разклащам добре,махам капака и оставям да изстине 10-15 минути.Добавям последна лъжица с брашно,разклащтам добре кутията и
кус-куса е готов.Така приготвения кус-кус става като гума и не пада лесно от куката.
Уф, уморих се от писане.Успех на всички,които утре са за риба.
Кипвам съд с вода на котлона и исипвам един пакет кус-кус.Варя го 5-6 минути.Свалям от котлона, в гевгира и веднага под чешмата да се
промие добре със студена вода.Отделям си 5-6 лъжици за стръв,които растилам да подсъхне в плитка чиния.Останалото количество използвам за подхранка.Обикновено варя кус-куса вечерта преди риболов, така че този,който съм отделил за стръв до сутринта е подсъхнал.
Слагам го в кутия от маргарин и добавям 1-2 лъжици брашно.Затварям с капака и разтръсквам добре за да се разделят зърната.Махам
капака,слагам кутията в микровълновата печка и я връткам около 1 минута.Вадя кутията,слагам отново 1-2 лъжици брашно ,слагам капака
разклащам добре,махам капака и оставям да изстине 10-15 минути.Добавям последна лъжица с брашно,разклащтам добре кутията и
кус-куса е готов.Така приготвения кус-кус става като гума и не пада лесно от куката.
Уф, уморих се от писане.Успех на всички,които утре са за риба.

Последно промяна от SUPER MARIO на Съб Дек 12, 2009 12:39 am, променено общо 1 път.
Бързай бавно.
-
- ще става разбирач
- Мнения: 518
- Регистриран на: Сря Апр 01, 2009 5:33 pm
- Местоположение: Стара Загора
Re: кус-кус
За да изсушиш кус-куса го разтели на едно две парчета вестник и след 10-15 минути е готов. Няма да се налага да чакаш цяла нощ да се суши и такаSUPER MARIO написа:Кус-куса е отлична стръв за скобари и кефали.Ползвам го и за захранка.Една прашка през десетина минути.Приготвям го по следния начин:
Кипвам съд с вода на котлона и исипвам един пакет кус-кус.Варя го 5-6 минути.Свалям от котлона, в гевгира и веднага под чешмата да се
промие добре със студена вода.Отделям си 5-6 лъжици за стръв,които растилам да подсъхне в плитка чиния.Останалото количество използвам за подхранка.Оикновено варя кус-куса вечерта преди риболов, така че този,който съм отделил за стръв до сутринта е подсъхнал.
Слагам го в кутия от маргарин и добавям 1-2 лъжици брашно.Затварям с капака и разтръсквам добре за да се разделят зърната.Махам
капака,слагам кутията в микровълновата печка и я връткам около 1 минута.Вадя кутията,слагам отново 1-2 лъжици брашно ,слагам капака
разклащам добре,махам капака и оставям да изстине 10-15 минути.Добавям последна лъжица с брашно,разклащтам добре кутията и
кус-куса е готов.Така приготвения кус-кус става като гума и не пада лесно от куката.
Уф, уморих се от писане.Успех на всички,които утре са за риба.


- SUPER MARIO
- ще става разбирач
- Мнения: 584
- Регистриран на: Нед Мар 02, 2008 11:13 am
-
- новобранец
- Мнения: 64
- Регистриран на: Вто Фев 03, 2009 10:22 am
- Местоположение: Haskovo
- Обратна връзка:
Re: кус-кус
Колега забрави да сложеш капакаSUPER MARIO написа:Кус-куса е отлична стръв за скобари и кефали.Ползвам го и за захранка.Една прашка през десетина минути.Приготвям го по следния начин:
Кипвам съд с вода на котлона и исипвам един пакет кус-кус.Варя го 5-6 минути.Свалям от котлона, в гевгира и веднага под чешмата да се
промие добре със студена вода.Отделям си 5-6 лъжици за стръв,които растилам да подсъхне в плитка чиния.Останалото количество използвам за подхранка.Обикновено варя кус-куса вечерта преди риболов, така че този,който съм отделил за стръв до сутринта е подсъхнал.
Слагам го в кутия от маргарин и добавям 1-2 лъжици брашно.Затварям с капака и разтръсквам добре за да се разделят зърната.Махам
капака,слагам кутията в микровълновата печка и я връткам около 1 минута.Вадя кутията,слагам отново 1-2 лъжици брашно ,слагам капака
разклащам добре,махам капака и оставям да изстине 10-15 минути.Добавям последна лъжица с брашно,разклащтам добре кутията и
кус-куса е готов.Така приготвения кус-кус става като гума и не пада лесно от куката.
Уф, уморих се от писане.Успех на всички,които утре са за риба.

Ще пробвам твоята рецепта! Миналата седмица си приготвих един кус-кус, че го варях с подсладители, ароматизатори, оцветители, че олио, после във водка.... Пробвах го на канала на ТЕЦ "Гълъбово" за червеноперка, но май нещо не бях и уцелил мястото, но ме спаси от бибаните (и от друга риба). Малко нагоре по течението спасихме валата на червеи. Не посмях да сложа от моя кус-кус, че не седи на куката


- SUPER MARIO
- ще става разбирач
- Мнения: 584
- Регистриран на: Нед Мар 02, 2008 11:13 am
Re: кус-кус
Ako го направиш както трябва,ще останеш доволен.Важно е да улучиш времето на печене в микровълновата печка.То е около 1минута,[зависи от количеството кус-кус]като печката е на максимална степен.
Бързай бавно.
-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 264
- Регистриран на: Вто Сеп 01, 2009 1:42 pm
- Местоположение: Пловдив
Re: кус-кус
колега тая кутия от маргарина не става ли на топка мластмаса в микровълновата на макс мощтност,но щом ти го правиш предполагам че няма проблем.колко пъти повтаряш процедурата със микровълновата,и за какво количество се пуска на 1 мин
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
- Мнения: 584
- Регистриран на: Нед Мар 02, 2008 11:13 am
Re: кус-кус
Нищо и няма на кутията.Количеството е 5-6 супени лъжици,не повече.Процедурата- един път.
Времето от 1минута е приблизително и зависи от мощноста на микровълновата(моята е 900вата).
Времето от 1минута е приблизително и зависи от мощноста на микровълновата(моята е 900вата).
Бързай бавно.
-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 264
- Регистриран на: Вто Сеп 01, 2009 1:42 pm
- Местоположение: Пловдив
Re: кус-кус
значи няма да има проблем нашта е 850W
значи слагам 5-6 лъжици и в микровълновата а капака на кутията слагап ли го докато е вътре че неможах да разбера

- SUPER MARIO
- ще става разбирач
- Мнения: 584
- Регистриран на: Нед Мар 02, 2008 11:13 am
-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 264
- Регистриран на: Вто Сеп 01, 2009 1:42 pm
- Местоположение: Пловдив
Re: кус-кус
да да ясно иначе ще има фоерверки за нова година



-
- научил се да хвърля
- Мнения: 113
- Регистриран на: Вто Дек 08, 2009 3:36 pm
- Местоположение: софия
Re: кус-кус
полезно са само да доиде лятото отивам за кефал на нишава 

- butnik
- рибар фанатик
- Мнения: 8262
- Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
- Местоположение: Франкфурт на Майн
- Обратна връзка:
Re: кус-кус
язък за варенето,кус куса стана на една безформена кашообразна маса,някакъв базик ще е,добре че не сложих всичкияSUPER MARIO написа:Кутията в микровълновата трябва да е без капак.Иначе.....![]()
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 2708
- Регистриран на: Вто Дек 09, 2008 4:44 pm
- Местоположение: "Резерват Северозапад"
- Обратна връзка:
Re: кус-кус
Скоро не съм ползвал.Не го варя!Предишния ден сипвам гореща вода от чешмата в една тенджерка.Слагам кус-куса и захлупвам с капака.На другия ден вече е годен за стръв и захранка.Клан-недоклан 


- SUPER MARIO
- ще става разбирач
- Мнения: 584
- Регистриран на: Нед Мар 02, 2008 11:13 am
Re: кус-кус
Бутник, не е бъзик бе човек.Нещо си объркал.Подсуши ли кус-куса предварително?Пробваи с по малко количество 3-4 лъжици наbutnik написа:язък за варенето,кус куса стана на една безформена кашообразна маса,някакъв базик ще е,добре че не сложих всичкияSUPER MARIO написа:Кутията в микровълновата трябва да е без капак.Иначе.....![]()
половин минута.Направи няколко опита,като променяш времето в микровълновата между половин и една минута.И кус-куса
трябва задължително да е подсушен.Ако нямаш време да го чакаш,подсуши го със сошуар за коса.И не забравяи брашното,
иначе наистина става на топка.
Бързай бавно.