кус-кус

Модератор: Paublo_Eskobar

ЛОВИТЕ ЛИ С "КУС-КУС"

Да
116
53%
Не
38
17%
Това не е сериозно
6
3%
Бих ловил но не знам как
59
27%
 
Общо гласове: 219

Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 584
Регистриран на: Нед Мар 02, 2008 11:13 am

Re: кус-кус

Мнение от SUPER MARIO »

Кус-куса е отлична стръв за скобари и кефали.Ползвам го и за захранка.Една прашка през десетина минути.Приготвям го по следния начин:
Кипвам съд с вода на котлона и исипвам един пакет кус-кус.Варя го 5-6 минути.Свалям от котлона, в гевгира и веднага под чешмата да се
промие добре със студена вода.Отделям си 5-6 лъжици за стръв,които растилам да подсъхне в плитка чиния.Останалото количество използвам за подхранка.Обикновено варя кус-куса вечерта преди риболов, така че този,който съм отделил за стръв до сутринта е подсъхнал.
Слагам го в кутия от маргарин и добавям 1-2 лъжици брашно.Затварям с капака и разтръсквам добре за да се разделят зърната.Махам
капака,слагам кутията в микровълновата печка и я връткам около 1 минута.Вадя кутията,слагам отново 1-2 лъжици брашно ,слагам капака
разклащам добре,махам капака и оставям да изстине 10-15 минути.Добавям последна лъжица с брашно,разклащтам добре кутията и
кус-куса е готов.Така приготвения кус-кус става като гума и не пада лесно от куката.
Уф, уморих се от писане.Успех на всички,които утре са за риба. :D
Последно промяна от SUPER MARIO на Съб Дек 12, 2009 12:39 am, променено общо 1 път.
Бързай бавно.
revox
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 637
Регистриран на: Пет Яну 09, 2009 9:32 pm
Местоположение: Пазарджик

Re: кус-кус

Мнение от revox »

Много ефикасна стръв,особено ако се боядиса в жълто!!!
Изображение
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 518
Регистриран на: Сря Апр 01, 2009 5:33 pm
Местоположение: Стара Загора

Re: кус-кус

Мнение от Радо Троев »

SUPER MARIO написа:Кус-куса е отлична стръв за скобари и кефали.Ползвам го и за захранка.Една прашка през десетина минути.Приготвям го по следния начин:
Кипвам съд с вода на котлона и исипвам един пакет кус-кус.Варя го 5-6 минути.Свалям от котлона, в гевгира и веднага под чешмата да се
промие добре със студена вода.Отделям си 5-6 лъжици за стръв,които растилам да подсъхне в плитка чиния.Останалото количество използвам за подхранка.Оикновено варя кус-куса вечерта преди риболов, така че този,който съм отделил за стръв до сутринта е подсъхнал.
Слагам го в кутия от маргарин и добавям 1-2 лъжици брашно.Затварям с капака и разтръсквам добре за да се разделят зърната.Махам
капака,слагам кутията в микровълновата печка и я връткам около 1 минута.Вадя кутията,слагам отново 1-2 лъжици брашно ,слагам капака
разклащам добре,махам капака и оставям да изстине 10-15 минути.Добавям последна лъжица с брашно,разклащтам добре кутията и
кус-куса е готов.Така приготвения кус-кус става като гума и не пада лесно от куката.
Уф, уморих се от писане.Успех на всички,които утре са за риба. :D
За да изсушиш кус-куса го разтели на едно две парчета вестник и след 10-15 минути е готов. Няма да се налага да чакаш цяла нощ да се суши и така :D
Изображение
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 584
Регистриран на: Нед Мар 02, 2008 11:13 am

Re: кус-кус

Мнение от SUPER MARIO »

Ами аз вечерта за никаде не бързам. :D :D :D
Бързай бавно.
soylediler
новобранец
новобранец
Мнения: 64
Регистриран на: Вто Фев 03, 2009 10:22 am
Местоположение: Haskovo
Обратна връзка:

Re: кус-кус

Мнение от soylediler »

SUPER MARIO написа:Кус-куса е отлична стръв за скобари и кефали.Ползвам го и за захранка.Една прашка през десетина минути.Приготвям го по следния начин:
Кипвам съд с вода на котлона и исипвам един пакет кус-кус.Варя го 5-6 минути.Свалям от котлона, в гевгира и веднага под чешмата да се
промие добре със студена вода.Отделям си 5-6 лъжици за стръв,които растилам да подсъхне в плитка чиния.Останалото количество използвам за подхранка.Обикновено варя кус-куса вечерта преди риболов, така че този,който съм отделил за стръв до сутринта е подсъхнал.
Слагам го в кутия от маргарин и добавям 1-2 лъжици брашно.Затварям с капака и разтръсквам добре за да се разделят зърната.Махам
капака,слагам кутията в микровълновата печка и я връткам около 1 минута.Вадя кутията,слагам отново 1-2 лъжици брашно ,слагам капака
разклащам добре,махам капака и оставям да изстине 10-15 минути.Добавям последна лъжица с брашно,разклащтам добре кутията и
кус-куса е готов.Така приготвения кус-кус става като гума и не пада лесно от куката.
Уф, уморих се от писане.Успех на всички,които утре са за риба. :D
Колега забрави да сложеш капака :D!

Ще пробвам твоята рецепта! Миналата седмица си приготвих един кус-кус, че го варях с подсладители, ароматизатори, оцветители, че олио, после във водка.... Пробвах го на канала на ТЕЦ "Гълъбово" за червеноперка, но май нещо не бях и уцелил мястото, но ме спаси от бибаните (и от друга риба). Малко нагоре по течението спасихме валата на червеи. Не посмях да сложа от моя кус-кус, че не седи на куката :lol: (и от олиото се получават едни следи над водата след захранване - красота :) )
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 584
Регистриран на: Нед Мар 02, 2008 11:13 am

Re: кус-кус

Мнение от SUPER MARIO »

Ako го направиш както трябва,ще останеш доволен.Важно е да улучиш времето на печене в микровълновата печка.То е около 1минута,[зависи от количеството кус-кус]като печката е на максимална степен.
Бързай бавно.
Иван Златев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 264
Регистриран на: Вто Сеп 01, 2009 1:42 pm
Местоположение: Пловдив

Re: кус-кус

Мнение от Иван Златев »

колега тая кутия от маргарина не става ли на топка мластмаса в микровълновата на макс мощтност,но щом ти го правиш предполагам че няма проблем.колко пъти повтаряш процедурата със микровълновата,и за какво количество се пуска на 1 мин
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 584
Регистриран на: Нед Мар 02, 2008 11:13 am

Re: кус-кус

Мнение от SUPER MARIO »

Нищо и няма на кутията.Количеството е 5-6 супени лъжици,не повече.Процедурата- един път.
Времето от 1минута е приблизително и зависи от мощноста на микровълновата(моята е 900вата).
Бързай бавно.
Иван Златев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 264
Регистриран на: Вто Сеп 01, 2009 1:42 pm
Местоположение: Пловдив

Re: кус-кус

Мнение от Иван Златев »

значи няма да има проблем нашта е 850W :) значи слагам 5-6 лъжици и в микровълновата а капака на кутията слагап ли го докато е вътре че неможах да разбера
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 584
Регистриран на: Нед Мар 02, 2008 11:13 am

Re: кус-кус

Мнение от SUPER MARIO »

Кутията в микровълновата трябва да е без капак.Иначе..... :mrgreen: :mrgreen:
Бързай бавно.
Иван Златев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 264
Регистриран на: Вто Сеп 01, 2009 1:42 pm
Местоположение: Пловдив

Re: кус-кус

Мнение от Иван Златев »

да да ясно иначе ще има фоерверки за нова година :D :D
tubusa
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 113
Регистриран на: Вто Дек 08, 2009 3:36 pm
Местоположение: софия

Re: кус-кус

Мнение от tubusa »

полезно са само да доиде лятото отивам за кефал на нишава :drinkers:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Мнения: 8262
Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
Местоположение: Франкфурт на Майн
Обратна връзка:

Re: кус-кус

Мнение от butnik »

SUPER MARIO написа:Кутията в микровълновата трябва да е без капак.Иначе..... :mrgreen: :mrgreen:
язък за варенето,кус куса стана на една безформена кашообразна маса,някакъв базик ще е,добре че не сложих всичкия
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2708
Регистриран на: Вто Дек 09, 2008 4:44 pm
Местоположение: "Резерват Северозапад"
Обратна връзка:

Re: кус-кус

Мнение от stich »

Скоро не съм ползвал.Не го варя!Предишния ден сипвам гореща вода от чешмата в една тенджерка.Слагам кус-куса и захлупвам с капака.На другия ден вече е годен за стръв и захранка.Клан-недоклан :lol:
Изображение
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 584
Регистриран на: Нед Мар 02, 2008 11:13 am

Re: кус-кус

Мнение от SUPER MARIO »

butnik написа:
SUPER MARIO написа:Кутията в микровълновата трябва да е без капак.Иначе..... :mrgreen: :mrgreen:
язък за варенето,кус куса стана на една безформена кашообразна маса,някакъв базик ще е,добре че не сложих всичкия
Бутник, не е бъзик бе човек.Нещо си объркал.Подсуши ли кус-куса предварително?Пробваи с по малко количество 3-4 лъжици на
половин минута.Направи няколко опита,като променяш времето в микровълновата между половин и една минута.И кус-куса
трябва задължително да е подсушен.Ако нямаш време да го чакаш,подсуши го със сошуар за коса.И не забравяи брашното,
иначе наистина става на топка.
Бързай бавно.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”