ПОМОГНЕТЕ МИ МАЛКО

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Re: ПОМОГНЕТЕ МИ МАЛКО

Мнение от lz1igr »

Любчо,ако въпроса е към мен,ще отговоря накратко:Обажда ми се човек,че е прочел обявата ми и иска да купи тоя двигател.Следват уточнения,адреси и.......ако може да се прати по Еконт.Не бях пращал по тази фирма,позаинтересувах се къде е офиса-на Пещерско шосе и изпратих машинката.Но,оттам нататък,на телефоните на Купувача,няма никой.След месец ми се обаждат от Еконт,че пратката ми е върната и дължа пари за отиване,връщане и такса за съхранение.Може да ти е смешно,но се оказа,че във Варна такъв човек не съществува и даже ми предложиха да го издирят.Не се съгласих,щото нямам сили да се боря с мафиоти.Не могат да ме съборят 50-100лв,ама за какво говорим?
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

lz1igr написа:Любчо,ако въпроса е към мен,ще отговоря накратко:Обажда ми се човек,че е прочел обявата ми и иска да купи тоя двигател.Следват уточнения,адреси и.......ако може да се прати по Еконт.Не бях пращал по тази фирма,позаинтересувах се къде е офиса-на Пещерско шосе и изпратих машинката.Но,оттам нататък,на телефоните на Купувача,няма никой.След месец ми се обаждат от Еконт,че пратката ми е върната и дължа пари за отиване,връщане и такса за съхранение.Може да ти е смешно,но се оказа,че във Варна такъв човек не съществува и даже ми предложиха да го издирят.Не се съгласих,щото нямам сили да се боря с мафиоти.Не могат да ме съборят 50-100лв,ама за какво говорим?
Хе колега,не съм сигурен че нещата са точно така както ги описваш :) Първо ако пратката ти 7 дни не е потърсена или доставена,получаваш уведомително писмо.От там имаш 3 дни за реакция,да разпоредиш какво да се прави с пратката-да се върне,да се унищожи,да се смени адреса на доставка.Естествено е че при връщане,някой трябва да заплати транспортирането в случая до Варна и обратно.Ако не могат да открият купувача,предполагам не очакваш да го издирят с Интерпол.Има страшно много некоректни купувачи,както и продавачи такива.Като работещ в системата мога да ти покажа десетки случаи на пратки които стоят дни наред непотърсени.Нали разбираш че не аз съм ги поръчвал.Ето ти пример от оня ден....седи пратка няколко дни дни при мен(до поискване)...звъня на получателя...вдига ядосан мъж.Какво се оказва-синът му зяпал из нета,поръчвал разни дрънкулки,ама после баща му вика-няма да я платя и няма да я взема тая пратка.Разбираш че аз трябва да я върна тая пратка обратно-а за чия сметка?Естествено за подателя-все някой трябва да плати за транспорта.Примери като този са ежедневие-уверявам те че никой в Еконт или коя да е сериозна куриерска фирма,не следи обяви и не поръчва стоки само за да си събере куриерските услуги.Знам много добре че има доволни,има и недоволни,чупили сме пратки,закъснявали сме..хора сме,всеки греши понякога....но точно за по-горното :roll:
Stand and fight
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Много се радвам колега,че работиш там и силно се надявам да си прав за моя случай.Сега ако обичаш светни човека какво да прави,че от нашето бърборене забравихме основната тема.
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

lz1igr написа:Сега ако обичаш светни човека какво да прави,че от нашето бърборене забравихме основната тема.
Разбира се....Та значи за колегата най-евтиния вариант,ако не иска да товари стоката си с допълнителен разход за куриер е да отиде в най-близкия му офис на куриерска фирма.Там пак с оглед на излишни разходи може да адресира пратката си до поискване,пак до офис на куриера в града на получателя.В този случай са му необходими само имената и телефона на получателя.Хубаво е максимално добре да си опакова пратката.Щом продава въпросната стока,задължително уведомява колегите че пратката има "наложен платеж"с въпросната сума и това при попълването се отбелязва.Друга опция за да е по-спокоен и купувача е"разрешавам пратката да се прегледа преди плащане".Така,когато му доставят пратката (или отиде да си я вземе)купувачът има право да отвори стоката и да я прегледа дали всичко е наред с нея преди да я плати.Ако всичко е наред и купувачът си вземе стоката,на следващия ден колегата отива офисът от който е изпратил пратката,с лична карта и си получава парите....Ако има други въпроси ще се радвам да поогна.Успех с продажбата!
Stand and fight
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

lz1igr написа:Любчо,ако въпроса е към мен,ще отговоря накратко:Обажда ми се човек,че е прочел обявата ми и иска да купи тоя двигател.Следват уточнения,адреси и.......ако може да се прати по Еконт.Не бях пращал по тази фирма,позаинтересувах се къде е офиса-на Пещерско шосе и изпратих машинката.Но,оттам нататък,на телефоните на Купувача,няма никой.След месец ми се обаждат от Еконт,че пратката ми е върната и дължа пари за отиване,връщане и такса за съхранение.Може да ти е смешно,но се оказа,че във Варна такъв човек не съществува и даже ми предложиха да го издирят.Не се съгласих,щото нямам сили да се боря с мафиоти.Не могат да ме съборят 50-100лв,ама за какво говорим?
Не бе приятелю,аз от написаното разбрах че обвиняваш Еконт :!: :o И затова те попитах,те ли ти намериха човека за да продадеш стоката/мотора/ Това ми стана интересно,защото те нямат вина.Пратиш ли с наложен платеж,за сметка на купувачя,когато тои се испари си го отнасяш ти,както е станало :lol: :lol: :lol: Може би,няма никакъв шанс да се предпазим от такива неща,така си мисля,и ще си носим кръста :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”