Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от сомчо »

Днес бях на дигата на Панчарево, такъв панаир не бях виждал.По цялата дига беше пълно с колеги, на острова също имаше двама човека.От това което видях улова беше каракуда, но сравнително слабо в сравнение с миналата година.Питах и за 17 килограмовия шаран обаче никой нищо не знаеше а и нямаше шаранджии та си мисля, че е само лафче.

п.п. Някой да знае какво е имало на устието на Панчарево? Като минах видях много хора със зелени тениски, може би състезание е било.
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

Малко инфо за искъра... днеска ходихме до там и просто реката не става за риболов... МНОГО,ама наистина много голяма и мътна.
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

тоест разрешен е
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

На Чепинци тръгна ли рибата най-накрая ?
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
memento
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от memento »

значи не е ясно за шарана
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Ribko написа:На Чепинци тръгна ли рибата най-накрая ?
С повече захранка имаш шанс да хванеш няколко уклея, и евентуално някоя баба и ако си вече късметлия - платика, но не бъди оптимист за голям риболов..
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

:D

Привет,

...за шарана... без да влагам нищо лично :arrow: като гледам развитието на форума, вече доста "шарани" са се хванали на новината за шарана :lol:
:wink: лично аз мисля, че не е изваден такъв на Панчарево :!: като познавам манталитета на БГ рибарите, ако беше изваден щеше да се "разчуе" на момента, снимки, приказки :arrow: а то само един слух :shock: 8)
8) Вчера се чудех какво да правя и мръднах малко из горите и стигнах до Боянското езеро.

Изображение

Хора :arrow: колкото искаш. Имаше и двама колеги с въдички - мореха дребосъка и го пускаха обратно. Интересното е, че преди там имаше доста прилични шарани, каракуда - все мирна риба :arrow: говоря за преди доста години, когато се пазеше и беше вододайна зона. След това го занемариха, отровиха рибата (даже и жаби не бяха останали) :x и беше станало като блато :cry: . Миналата година някакви зелени патрули или нещо такова го бяха изчистили и пуснаха бял амур да изпасе шавара. Имаше добри количества. ...та отидох да видя как е сега. :( оказа се, че са останали много малко от миналогодишните амури - да не кажа, че са отделни бройки :| ...та исках да споделя - пак е на път да бъде погубено нещо хубаво :( благодарение на Българина.
Болно ми е от тая цялата работа, но ...това е положението :|

Изображение

Поздрави

:drinkers:
...и наслука
nuschkavn
новобранец
новобранец

Мнение от nuschkavn »

jasonsmith написа:
Ribko написа:На Чепинци тръгна ли рибата най-накрая ?
С повече захранка имаш шанс да хванеш няколко уклея, и евентуално някоя баба и ако си вече късметлия - платика, но не бъди оптимист за голям риболов..
Абсолютно вярно !!! :mrgreen:
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

В събота, 01.05. бях на Панчарево, от страната на трибуните, активен беше дребен костур, на торен на плувка, дистанция около 20 метра, колеги до мен ловяха дребна бабушка на бял.Водата е много студена и захранката не събра риба пред мен, уклей, който беше целта на излета въобще не се появи.Много хора, лодки и моторници, а върхът беше някакво мероприятие около моста на Бистришката река с обедна дискотека и грохот, който озвучи цялото дефиле.Боклуци има в изобилие, събрах една торба, но това е нищо в сравнение с останалото по брега.
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Панчарево

Мнение от сомчо »

Днес уж делничен ден ама..

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Най-интересното беше, че за 30-40 минути в които бях там нито един колега не видях да хваща риба.Водата беше паднала значително, но предполагам ще се качи пак.От ВЕЦ-а са казали, че няма да го спират в следващите два месеца което само по себе си е добра новина.Миналата и по-миналата година точно когато рибата си хвърляше хайвера спадаха езерото и хайвера оставаше на сухо, тази година нямало да бъде така.Иначе по думите на колегите каракудата(колкото и нарядко да е) дава повече на троха и по-малко на торен.
logistic
новобранец
новобранец

Мнение от logistic »

здравейте колеги,

Малко инфо.Миналата събота и неделя бях на едно много приятно язовирче до Сливница - пръчката по 7 лева и рибата не се плаща.Уникална природа преспахме ядохме пихме и се веселихме.До тук с хубавите неща - сега за рибата.За 24 часа хванахме 1 шаран и еднин сом.Шаранчето около 2-2,500 а сомчето около 0,800 - Определено има риба там ама е много малко и не кълве изобщо.Трябва да преспиш със сигурност за да удариш нещо.Аз лично мисля да не повтарям там .

Един мой колега е ходил на Слаковци по същото време - при него по зле - само червеноперка ..........

Някой ходил ли е скоро на 777 - да даде малко инфо че мисля утре да ходя там?

Поздрави
Логистик :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

На 777 пъстървите вече кълват само сутрин рано ,че нали се сещаш тия жеги.И инцидентно някое шаранче, амурче и каракуда.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
logistic
новобранец
новобранец

Мнение от logistic »

Кога си ходил колега, каква стръв и на каква кука - дай малко по подробна информация - дълбочина места т.н. :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :)
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Вчера ходих на стръв бял.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
logistic
новобранец
новобранец

Мнение от logistic »

Мерси за инфото пак
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”