Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Излети
 Излети

Водоеми и реки
 Водоеми и реки

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Излети
 Излети

Водоеми и реки
 Водоеми и реки

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Днес бях на дигата на Панчарево, такъв панаир не бях виждал.По цялата дига беше пълно с колеги, на острова също имаше двама човека.От това което видях улова беше каракуда, но сравнително слабо в сравнение с миналата година.Питах и за 17 килограмовия шаран обаче  никой нищо не знаеше а и нямаше шаранджии та си мисля, че е само лафче.
п.п. Някой да знае какво е имало на устието на Панчарево? Като минах видях много хора със зелени тениски, може би състезание е било.

п.п. Някой да знае какво е имало на устието на Панчарево? Като минах видях много хора със зелени тениски, може би състезание е било.
- 
				todoroshko
- разбира нещата 
Малко инфо за искъра... днеска ходихме до там и просто реката не става за риболов... МНОГО,ама наистина много голяма и мътна.

тоест разрешен е

На Чепинци тръгна ли рибата най-накрая ?

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !

С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- 
				memento
- научил се да хвърля 
значи не е ясно за шарана

- jasonsmith
- разбира нещата 
С повече захранка имаш шанс да хванеш няколко уклея, и евентуално някоя баба и ако си вече късметлия - платика, но не бъди оптимист за голям риболов..Ribko написа:На Чепинци тръгна ли рибата най-накрая ?
- szhristov
- ще става разбирач 

Привет,
...за шарана... без да влагам нищо лично
 като гледам развитието на форума, вече доста "шарани" са се хванали на новината за шарана
  като гледам развитието на форума, вече доста "шарани" са се хванали на новината за шарана   
  лично аз мисля, че не е изваден такъв на Панчарево
  лично аз мисля, че не е изваден такъв на Панчарево  като познавам манталитета на БГ рибарите, ако беше изваден щеше да се "разчуе" на момента, снимки, приказки
  като познавам манталитета на БГ рибарите, ако беше изваден щеше да се "разчуе" на момента, снимки, приказки   а то само един слух
  а то само един слух   

Вчера се чудех какво да правя и мръднах малко из горите и стигнах до Боянското езеро.
  Вчера се чудех какво да правя и мръднах малко из горите и стигнах до Боянското езеро. Хора
 колкото искаш. Имаше и двама колеги с въдички - мореха дребосъка и го пускаха обратно. Интересното е, че преди там имаше доста прилични шарани, каракуда - все мирна риба
  колкото искаш. Имаше и двама колеги с въдички - мореха дребосъка и го пускаха обратно. Интересното е, че преди там имаше доста прилични шарани, каракуда - все мирна риба  говоря за преди доста години, когато се пазеше и беше вододайна зона. След това го занемариха, отровиха рибата (даже и жаби не бяха останали)
 говоря за преди доста години, когато се пазеше и беше вододайна зона. След това го занемариха, отровиха рибата (даже и жаби не бяха останали)  и беше станало като блато
  и беше станало като блато   . Миналата година някакви зелени патрули или нещо такова го бяха изчистили и пуснаха бял амур да изпасе шавара. Имаше добри количества. ...та отидох да видя как е сега.
 . Миналата година някакви зелени патрули или нещо такова го бяха изчистили и пуснаха бял амур да изпасе шавара. Имаше добри количества. ...та отидох да видя как е сега.   оказа се, че са останали много малко от миналогодишните амури - да не кажа, че са отделни бройки
  оказа се, че са останали много малко от миналогодишните амури - да не кажа, че са отделни бройки   ...та исках да споделя - пак е на път да бъде погубено нещо хубаво
 ...та исках да споделя - пак е на път да бъде погубено нещо хубаво  благодарение на Българина.
  благодарение на Българина. Болно ми е от тая цялата работа, но ...това е положението

Поздрави

...и наслука

Абсолютно вярно !!!jasonsmith написа:С повече захранка имаш шанс да хванеш няколко уклея, и евентуално някоя баба и ако си вече късметлия - платика, но не бъди оптимист за голям риболов..Ribko написа:На Чепинци тръгна ли рибата най-накрая ?

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър 
В събота, 01.05. бях на Панчарево, от страната на трибуните, активен беше дребен костур, на торен на плувка, дистанция около 20 метра, колеги до мен ловяха дребна бабушка на бял.Водата е много студена и захранката не събра риба пред мен, уклей, който беше целта на излета въобще не се появи.Много хора, лодки и моторници, а върхът беше някакво мероприятие около моста на Бистришката река с обедна дискотека и грохот, който озвучи цялото дефиле.Боклуци има в изобилие, събрах една торба, но това е нищо в сравнение с останалото по брега.

Панчарево
Днес уж делничен ден ама..

Най-интересното беше, че за 30-40 минути в които бях там нито един колега не видях да хваща риба.Водата беше паднала значително, но предполагам ще се качи пак.От ВЕЦ-а са казали, че няма да го спират в следващите два месеца което само по себе си е добра новина.Миналата и по-миналата година точно когато рибата си хвърляше хайвера спадаха езерото и хайвера оставаше на сухо, тази година нямало да бъде така.Иначе по думите на колегите каракудата(колкото и нарядко да е) дава повече на троха и по-малко на торен.

Най-интересното беше, че за 30-40 минути в които бях там нито един колега не видях да хваща риба.Водата беше паднала значително, но предполагам ще се качи пак.От ВЕЦ-а са казали, че няма да го спират в следващите два месеца което само по себе си е добра новина.Миналата и по-миналата година точно когато рибата си хвърляше хайвера спадаха езерото и хайвера оставаше на сухо, тази година нямало да бъде така.Иначе по думите на колегите каракудата(колкото и нарядко да е) дава повече на троха и по-малко на торен.
здравейте колеги,
Малко инфо.Миналата събота и неделя бях на едно много приятно язовирче до Сливница - пръчката по 7 лева и рибата не се плаща.Уникална природа преспахме ядохме пихме и се веселихме.До тук с хубавите неща - сега за рибата.За 24 часа хванахме 1 шаран и еднин сом.Шаранчето около 2-2,500 а сомчето около 0,800 - Определено има риба там ама е много малко и не кълве изобщо.Трябва да преспиш със сигурност за да удариш нещо.Аз лично мисля да не повтарям там .
Един мой колега е ходил на Слаковци по същото време - при него по зле - само червеноперка ..........
Някой ходил ли е скоро на 777 - да даде малко инфо че мисля утре да ходя там?
Поздрави
Логистик 

Малко инфо.Миналата събота и неделя бях на едно много приятно язовирче до Сливница - пръчката по 7 лева и рибата не се плаща.Уникална природа преспахме ядохме пихме и се веселихме.До тук с хубавите неща - сега за рибата.За 24 часа хванахме 1 шаран и еднин сом.Шаранчето около 2-2,500 а сомчето около 0,800 - Определено има риба там ама е много малко и не кълве изобщо.Трябва да преспиш със сигурност за да удариш нещо.Аз лично мисля да не повтарям там .
Един мой колега е ходил на Слаковци по същото време - при него по зле - само червеноперка ..........
Някой ходил ли е скоро на 777 - да даде малко инфо че мисля утре да ходя там?
Поздрави
Логистик

- TRAP
- ще става разбирач 
На 777 пъстървите вече кълват само сутрин рано ,че нали се сещаш тия жеги.И инцидентно някое шаранче, амурче и каракуда.

Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.

Кога си ходил колега, каква стръв и на каква кука - дай малко по подробна информация - дълбочина места  т.н.   

- TRAP
- ще става разбирач 
Вчера ходих на стръв бял.

Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.

Мерси за инфото пак