Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

как е шуката около Шабла
Модератор: sapuna
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
колега sashone, ще съм ти благодарен ако споделиш малко повечи как,кога и на кое място ги запукваш тез шарани и сомове, щот ние последно като ходихме беше пълна скръб - дори белицата не кълвеше.sashone написа:нямам търпение да дойде април и да запукам сом и шаран на дуранкулак-там добре дава само да уцелиш момента
колега от 4 години ходя на дуранкулак и съм забелязал че сома се обажда до към края на май, а шарана миналата година началото на юни-5-6 после пак го пробвахме след около седмица две но хванахме само един около 4кг(3.400
),обикновенно ловя срещу острова-но не от страната на Ваклино -на другия бряк,за съжаление там местата са забранени-много тъпо табелата след която меже да ловиш е на 30-40 метра от последното хубаво място
за сома да знаеш че го ловя на дъно от брега-не ползвам кльонк-вадят се сомчета от по 2-3 кила и веднъж изтарвах едър-дано съм ти бил полезен наслука

- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
шарана също от брега-обилна захранка и до 30 мин започваш да избиваш едри каракуди и червеноперки калибровани по 300-400 грама,и между тях шаранчета по 2-3 кила,за стръв ползвах торен червей,сега в неделя ако ми остане време ще пробвам костур и бяла риба-всъщност ще си взема живи рибки и червеи и каквото дойде
,чувал съм че има бяла риба и съм хващал дребни костури,за езерото до колкото знам там до острова с резиденцията е най-дълбоко имало някакви кладенци а другите места не съм ги пробвал но съм забелязал че ходят много хора ама не знам да вадят,уви блатото постоянно се кръстосва с мрежи и не знам още колко риба е останала и до кога ще се дава-хубаво е езерото ама в общи линии не те оставят да ловиш свободно с въдица-забраната е от 1 март до 30 юни,хубавите места са забранени,актове пишат само на въдичари а тези с мрежите бепроблеммно затриват еко системата на резервата

- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
аз ходя повече от страната на морето, там шарана също излиза, но миналата година сом не съм хванал; иначе костур и бяла риба си има в езерото и то доста добри - хващал съм костури по полвин кило и съм виждал да вадят бяла риба към 3 кг, друг е въпроса колко ще са оредели от тия с мрежите - много нагли ве, насякъде са опасли езерото, че и по 200-300 рачила имат напускани, тъкмо си опъниш въдицити и почват да ги проверяват, ае наслука за в неделя
- mircone
- научил се да хвърля
Здравейте колеги,както писа nikolco удари има,но мисля,че рибата едва сега започви да се събира да хвърля хайвера и бие само от любопитство,а не от глад.Иначе добре и настървено забива,но големите мамички не се показват сега,нека да си хвърли хайвера,пък ще видим,може да пишим за някоя по голяма зъбатка.ОТ мене чао и наслука на всички.
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач