как е шуката около Шабла

Модератор: sapuna

Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Nikolay ( Dobrich ) »

ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!МОДЕРИРАНО!barutchiata
Аватар
mircone
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mircone »

Колеги,някой чувал ли е дали забраната е в сила за Шабла и Езерец.
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

в сила е, миналия месец имаме дори направен акт
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

sashone написа:нямам търпение да дойде април и да запукам сом и шаран на дуранкулак-там добре дава само да уцелиш момента
колега sashone, ще съм ти благодарен ако споделиш малко повечи как,кога и на кое място ги запукваш тез шарани и сомове, щот ние последно като ходихме беше пълна скръб - дори белицата не кълвеше.
sashone
новобранец
новобранец

Мнение от sashone »

колега от 4 години ходя на дуранкулак и съм забелязал че сома се обажда до към края на май, а шарана миналата година началото на юни-5-6 после пак го пробвахме след около седмица две но хванахме само един около 4кг(3.400 :) ),обикновенно ловя срещу острова-но не от страната на Ваклино -на другия бряк,за съжаление там местата са забранени-много тъпо табелата след която меже да ловиш е на 30-40 метра от последното хубаво място :x за сома да знаеш че го ловя на дъно от брега-не ползвам кльонк-вадят се сомчета от по 2-3 кила и веднъж изтарвах едър-дано съм ти бил полезен наслука
Аватар
mircone
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mircone »

Колега Sashone сподели малко повечи инфо за Дуранкулак ако можеш,че тая тема ме вълнува.Предварително благодарско бате.
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

мерси за инфото, а шарана навътре захранваш и пускаш въдицата или направо от брега
sashone
новобранец
новобранец

Мнение от sashone »

шарана също от брега-обилна захранка и до 30 мин започваш да избиваш едри каракуди и червеноперки калибровани по 300-400 грама,и между тях шаранчета по 2-3 кила,за стръв ползвах торен червей,сега в неделя ако ми остане време ще пробвам костур и бяла риба-всъщност ще си взема живи рибки и червеи и каквото дойде :) ,чувал съм че има бяла риба и съм хващал дребни костури,за езерото до колкото знам там до острова с резиденцията е най-дълбоко имало някакви кладенци а другите места не съм ги пробвал но съм забелязал че ходят много хора ама не знам да вадят,уви блатото постоянно се кръстосва с мрежи и не знам още колко риба е останала и до кога ще се дава-хубаво е езерото ама в общи линии не те оставят да ловиш свободно с въдица-забраната е от 1 март до 30 юни,хубавите места са забранени,актове пишат само на въдичари а тези с мрежите бепроблеммно затриват еко системата на резервата
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

аз ходя повече от страната на морето, там шарана също излиза, но миналата година сом не съм хванал; иначе костур и бяла риба си има в езерото и то доста добри - хващал съм костури по полвин кило и съм виждал да вадят бяла риба към 3 кг, друг е въпроса колко ще са оредели от тия с мрежите - много нагли ве, насякъде са опасли езерото, че и по 200-300 рачила имат напускани, тъкмо си опъниш въдицити и почват да ги проверяват, ае наслука за в неделя
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

до 15 март забравете за щука на Шабла в момента си хвърля хайвера и не пипа изобщо,ходих тази година два пъти и се прибирам с по една риба
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikolco »

Здравейте,ето това е резултът ни с колегите(четерима на брой) от риболова ни в неделя на Шабла,като имаше още три по-малки които не са снимани и всичките бяха пуснати на друг язовир :wink:

Изображение

Изображение

Изображение

Ето го и колегата "mirkone" в действие:

Изображение

Изображение

Е това е от нас и се надяваме следвашия път пак по-толкова риба,но на човек :wink:
Аватар
mircone
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mircone »

Здравейте колеги,както писа nikolco удари има,но мисля,че рибата едва сега започви да се събира да хвърля хайвера и бие само от любопитство,а не от глад.Иначе добре и настървено забива,но големите мамички не се показват сега,нека да си хвърли хайвера,пък ще видим,може да пишим за някоя по голяма зъбатка.ОТ мене чао и наслука на всички.
Аватар
mircone
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mircone »

Здравейте рибомани.Ето какъв бе резултатът от вчерашният ни рилолов с колегата nikolco и още двама маниаци: Изображение Изображение Изображение Изображение При всичките удари това излезе,като че ли този ден рибата атакуваше често,но много предпазливо.Но смятаме,че тръпката е най-важна.
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

е, браво на вас; важното е, че сте си направили кефа.
А на кое място бяхте, щото и ние мислим да ходим в края на седмицата
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikolco »

Бяхме на канала до Шабла и на разливите,щото водата се е качила и има доста такива :wink: . Желая ви късмет и да има какво да покажете тука,айде НАСЛУКА :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”