Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Ножове
Модератор: dantho.mihov
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Ножове
МмммммммммДам . Ето едно непретенциозно ноже от братята японки докарващо го леко на вид и направено от седем пласта стомани некви

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- фен клуб-скобар
Здравеите пичове в една от наи-интересните теми!От скоро се запалих по собственоръчното изработване на ножоне.
Понеже съм спинингист и в бескраините ми лутаници из храсти си намерих череп от сърна,и видях в интернет точно това което си представях,само че не знам как да го постигна.Ето и снимка на това което видях

Понеже съм спинингист и в бескраините ми лутаници из храсти си намерих череп от сърна,и видях в интернет точно това което си представях,само че не знам как да го постигна.Ето и снимка на това което видях

- krokibg
- учете се от него
Византия,иска се въображение,време и инструменти.Няма невъзможни неща.Ако имаш повече рога,дай насам и ще видиш какво ще спретна

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- фен клуб-скобар
Повече рога нямам само тези дето си намерихЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:Ако имаш повече рога,дай насам и ще видиш какво ще спретна![]()
![]()
![]()

Но не е проблем да ти дам единя рог(подарак)

- krokibg
- учете се от него
Като ги гледам,бая са стояли в драките и са биле на недостъпно място.Иначе с малко въображение,може да се докарат на вид.Ок,ако ще идваш на някоя от НС,носи единия да видим какво ще стане.Мерси предварително

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
аз си взех мачете с тази форма, ма е доста по дълго , и снощи за 1-ви път го тествах за дърва на яз.Искар. Останах очарован от работата дето свърши сечеше дарвета от по 10см диаметър дебелина с по 3-4 удараЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:Аз пък с това си правя места за ловене,когато ходя по Марица.Брадвата просто е като детска играчка пред това Финландско чудо,с което ония с пияните мозъци кастрят клоните на дърветата и секат,по-нънките дървета с няколко замаха.Просто е страшно и като уръжие и ще отсече крак или глава от един път![]()
![]()
![]()
- Моряка
- кандидат преподавател
Мараба на експертите,аз не съм в час с ножовете и имам въпрос към вас.
1.Каква е фирмата производител-известна или не?
2.Ножката военна ли е ?
3.Има ли стойност в милитарията ,ако е военна?
4.Рядка ли е в колекционерски кмисъл?
5.Ако съм пропуснал нещо,и вие го знаете
По-тъмното острие не е счупено,а е като отверка нещо за пушкалата(поне така ми казаха)

1.Каква е фирмата производител-известна или не?
2.Ножката военна ли е ?
3.Има ли стойност в милитарията ,ако е военна?
4.Рядка ли е в колекционерски кмисъл?
5.Ако съм пропуснал нещо,и вие го знаете

По-тъмното острие не е счупено,а е като отверка нещо за пушкалата(поне така ми казаха)

А сега де? 

-
- кандидат преподавател
Не съм експерт,просто любител,но тази ножка е военна - хамериканска.Това е т.нар."парашутистки нож"-принадлежност към екипировката на всеки щатски десантник от времето на Втората световна война и войната в Корея.Основното предназначение е да се отреже с него неразтворилия се основен парашут,за да може да се отвори резервния.Точно такава американска не знам дали е рядкост.По-трудно се намират немските,с щампования орел и пречупен кръст,принадлежали на парашутистите на генерал Курт Щудент в периода 1936-1945 г.
-
- фен клуб-скобар
Наи на края е готов !
Ето го и него

Чакам снимки от Вичев на другия рог.

Ето го и него

Чакам снимки от Вичев на другия рог.

- Hardi
- вече хвърля и на тежко
Много красив е станал,браво.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Гледай ти каква чудна тема имало у форума, човек като се поразрови малко, хубави неща изскачат от раклата.
Далеч не съм разбирач, нито пък имам условия и възможности за направата на такива бижута, но определено имам нужда от качествен и корав нож, който да живее в раницата за всякакви случаи покрай водоемите. Говорих с един приятел, който сам си прави ножове и думите му бяха нещо от сорта "Митак, намериш ли майстор ножар, който да ти направи нож от качествена стомана (подчерта дебело на качествена), не се колебай да се бръкнеш дълбоко". Е взех да се ослушвам, да се ровя из нета, да почерпя от опита на колегите та така попаднах на тази чудна тема.
Далеч не съм разбирач, нито пък имам условия и възможности за направата на такива бижута, но определено имам нужда от качествен и корав нож, който да живее в раницата за всякакви случаи покрай водоемите. Говорих с един приятел, който сам си прави ножове и думите му бяха нещо от сорта "Митак, намериш ли майстор ножар, който да ти направи нож от качествена стомана (подчерта дебело на качествена), не се колебай да се бръкнеш дълбоко". Е взех да се ослушвам, да се ровя из нета, да почерпя от опита на колегите та така попаднах на тази чудна тема.
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- и господ не е толокова добър
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Благодаря ти, Илийка

Към този сайт съм с малко повече "задни мисли" заради собствениците му, които оперират и mreja.eu ... може би помниш преди около година имаше тема за mreja.eu, знам собствениците и колкото и да ми разправят, че продавали само на собственици на язовири, много добре им знам мурафетите.
Та, поради тези субективни за мен причини няма да се възползвам от услугите на този сайт. Въпреки това, благодарско

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!