Сомски,тайни!№2

Модератор: sapuna

Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

И кво сега-разгадахме сомските тайни.. 8) ,а после като нема тайни каква ще ви е тръпката от улова на тез добичета.. :roll: 8)
Я елате рибенца при батко...
Troli

Мнение от Troli »

Евала,Мен!Ти,кога се включи в разгадаването,че не разбрах?Сподели нещо и ти,че на чужд гръб и сто тояги са много! :wink: :D :D :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Троли,подкрепа мога да дам само за цветовете.Имам от един модел воблери на салмо,почти всички цветове.Говоря за "Хорнета"Ударите са предимно на два- три цвята :shock: Червено и синьо на бял фон,бяло и синьо с червен отенък и бял със черен гръб на черни точки.Удря и на другите цветове,но по мое наблюдение по-рядко.При Ъглито е същата работа,десетина воблера със различни цветове,но удря на синьо със бяло и едни светло кафяви със червени перчици.Моя извод е че вижда.Удря и на другите но много рядко.Те са със еднакви параметри и грамаж но със различни цветове.Защо на едните цветове удря а на другите много рядко :?: :idea: :?: :idea: :?: :idea: За дълбоководнотото ловене на сом със кльонк - нищо немога да кажа,дали там вижда или не,това е загадка и за мен.Мисля че цвета не влияе на играта,така че моето мнение е че вижда.Говоря само за Марица и максимума дълбочина на която съм вадил сом е 4-5 м ,не повече.Повтарям че това са си мои наблюдения който нямат никакво научно :lol: :lol: :lol: обясневие.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Troli

Мнение от Troli »

Благодаря ти,Кроки!Това значи,че не съм от Мацакурово и имам бегла представа за сома!Ние достигаме до еднакви изводи,при положение,че аз ловя на 30м.дълбочина,а ти на 3м.!Нещо обърка марката воблери,но аз ще ти подаря от моя бияч/който не се произвежда вече/ и съм сигурен в успеха му и на Марица! :wink: :roll: :shock:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Троли ти си от Паламуд Мичурин.Кога си ловил на 30 м.дълбочина,че не се сещам.Нещо започна да се объркваш съвсем.За кльонк ли говориш или за влачене.
Troli

Мнение от Troli »

Виждам,че си лика-прилика със ссссссссс!Аз няма да ви се вържа,като Отчето на заяжданията.Говори си сам,не ми пречиш!Ако имаш потенциал си създай и теми в ТОЗИ ФОРУМ!Сбогом,моя красавице! :wink: :D :D :D
AAAAAA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от AAAAAA »

Аз сьм чувал,че на предерастки цветове най-много кьлвяла рибата,но за соме не сьм сигурен как е. :wink:
Не дърпай ...... за ......
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Troli написа:Евала,Мен!Ти,кога се включи в разгадаването,че не разбрах?Сподели нещо и ти,че на чужд гръб и сто тояги са много! :wink: :D :D :D
Тролче-не ща да гадая-аз да не съм врачка-просто си слушам по големите от мен,пробвам на практика и туй то.Вслушвай се и ти от време на време-може да чуеш нещо полезно което да ти влезе в работа.
Я елате рибенца при батко...
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

От цялото вслушване успя да ми напише -как щели да ми се смеят тази година,като се издъня.Можеби това е най-важното за него.За Троли и за други.
Последно промяна от Emo-83 на Сря Апр 18, 2007 5:53 pm, променено общо 1 път.
AAAAAA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от AAAAAA »

За кой? :?: :?: :?:
Не дърпай ...... за ......
Troli

Мнение от Troli »

Кроки,когато вадите сомовете,каде са закачени?На предна или задна тройка-кука?В устата или извън?Или за опашката?Това показва,дали сома е атакувал офанзивно/стръвно/или дефанзивно/неглиже/! :roll: Аз съм определил тези два маниера на сома,за себе си!Сома ловува ли по друг,трети начин според тебе? :roll: :?:
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Teleto написа:От цялото вслушване успя да ми напише -как щели да ми се смеят тази година,като се издъня.Можеби това е най-важното за него.За Троли и за други.
Бъди абсолютно спокоен , че едва ли някой , който те познава било то лично , или от писанията ти в риболовните форуми ще си позволи да спори с теб , специално пък точно за сома ! Каквото си написал тук и там винаги , според мен поне , се възприема достатъчно сериозно от колегите !

Е не ,че не ме яд понякога, като гледам по-горе майтапите за риболова на сом на червен стример, с горната единична кука - тип търмък... :roll: ... ама докато ти отговорят на шегата , бая се зачудих , напразно , дали наистина не си открил нещо ново ? :roll: :D
Ще е много добре обаче , ако Телето и други , например колегата АААААА , по - честичко се включвате тук ! Има какво да напишете , при това придружено с много снимки и илюстрации , така както го правите в FM ! На мене лично , ми е все едно къде ви гледам , но все пак , нека да имаме респект към всички риболовни форуми :idea: :roll: :D
Последно промяна от Trias на Пет Апр 20, 2007 12:03 am, променено общо 1 път.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Искам да кажа,че обичам този форум.Това беше 1-вото място където се регистрирах.Започнах да пиша с любов и желание да общувам с хората.Скрих името си от моите,че все се сърдят да не отварям хората.То пък за беля от тук ме емнаха.Кой си ти,за какъв се мислиш,ти ли ще ни учиш.Видях се в чудо.Но издържах на напъна.После се явиха мними приятели дето ме изкараха лъжец от класа.Имах чувството,че съм виновен и за войната в Косово.Фалшиви никове на едни и същи хора създаващи настроения не само у мен.Не обичам разправиите и затова престанах да пиша тук.Само влизах,четях и се стисках да не пиша.Не заради друго,а заради пустите му разправии.Опитах на два пъти пак да започна и отново разправии и обяснения.Винаги съм харесвал Троли,не заради това което пише за рибите,а че е по-различен.При него всичко е като на Филм.Заглавие-1-ва кръв;Сомски тайни 1;Сомски тайни 2-култови заглавия,които ми харесват.Опитах се да дам мнение и пак захапах напречно дърво.Бил съм,като Отчето.Аз съм го изгонил от ФМ.Как стават тези неща така не зная.Нито съм модератор,нито имам такова влияние.Това не е важно.Важното е,че вместо да сме приятели,които да си помагаме и учим взаимно се превръщаме в хора мразещи се.А ние даже не се познаваме.Какво делим-не зная.Харесва ми този форум,защото се казва,,НА РИБА" а не ЗА РИБА.Обичам да ходя на сом и това е моята страст.Обичам и хората и общуването с тях.Не съм номер едно,а съм един обикновен човек мислещ постоянно за сом.Това е приятели.Сега се чудя, защо не ми се отговаря на това което написах.Според мен така усеща нещата рибата сом в темата-Сомски тайни 1 и 2.
Аватар
gembala
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от gembala »

Темата е хубава
Има доста хора във форума който разбират и от риболова на кльонк и от спининговия риболов на сом
Много по-приятно ще е ако се споделя опита а не се превръща в заяждане от което никой не печели
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

:D
Последно промяна от Trias на Пет Апр 20, 2007 4:11 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”