Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за Варна
Модератор: sapuna
- Husmen1983
- научил се да хвърля
колеги
аз тая седимица която идва и ще се почива 4 дни събота рано рано изчезвам за Левски.взел съм си 10 кг царевица.3 дни съм там.последния път не останах доволен но този път ще му разкажа играта на този язовир.ще захраня яко и ще видим какво ще стане.ако има желаещи (калканчо и ти)нека да доидат.на 28 в 05 часа съм там.
наслука

за сега нямам такъв.
- Husmen1983
- научил се да хвърля
ходи
ми се на Тутраканци но ще видя някои ден през седмицата ако ми остане време да прескоча да видя как е там положението.
за сега нямам такъв.
-
- разбира нещата
Вчера пуснах един пост за Тръстиково, ама нещо потъна в тинята.
Яз. Тъстиково бил нещо ката уравнител на яз. Цонево и ги свързвала тръба с огромен диаметър. От там водата отива за заводите в Девня и за поливане. Това е нещо, което не съм виждал, но имах колеги, които са го строили (тръбопровода). Това обяснява много странния улов в този язовир. Едно лято се ловят 2-3 килограмови сулки, без преди това да е имало дребни сулки. Друго лято ги няма сулките, но пък се ловят хиляди костури, като преди това не се е виждал за цяр. И т.н. и т.н. аномалии. Аз си го обяснявам с това, че при прехвърляне на огромните количества вода от Цонево тя увлича ята риба и се появяват в Тръстиково. Така непрекъснато се попълва популацията от шаран и таранка. Нямам обяснение защо хищника се появява епизодично и после изчезва.
Като извод не подценявайте този язовир. Може да ви изненада приятно. Но се иска постоянство. Както всъщност навсякъде.
На варненските риболовци желая наслука!
И на останалите също!

Яз. Тъстиково бил нещо ката уравнител на яз. Цонево и ги свързвала тръба с огромен диаметър. От там водата отива за заводите в Девня и за поливане. Това е нещо, което не съм виждал, но имах колеги, които са го строили (тръбопровода). Това обяснява много странния улов в този язовир. Едно лято се ловят 2-3 килограмови сулки, без преди това да е имало дребни сулки. Друго лято ги няма сулките, но пък се ловят хиляди костури, като преди това не се е виждал за цяр. И т.н. и т.н. аномалии. Аз си го обяснявам с това, че при прехвърляне на огромните количества вода от Цонево тя увлича ята риба и се появяват в Тръстиково. Така непрекъснато се попълва популацията от шаран и таранка. Нямам обяснение защо хищника се появява епизодично и после изчезва.

Като извод не подценявайте този язовир. Може да ви изненада приятно. Но се иска постоянство. Както всъщност навсякъде.
На варненските риболовци желая наслука!

И на останалите също!

Последно промяна от наблюдател на Съб Апр 21, 2007 7:58 am, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
Ама ти по телефона каза Тръстиково беnikki написа:За Тутраканци става въпрос,за Тръстиково не знамexecutor написа:Не знам дали уцелвам точната тема,но по отношение на Тръстиково-Ще бъде забранен за риболов до края на забраната.Зарибили са с 50 000 малки шаранчета.Информацията е от нашия колега дейния спинингист Ники който в момента е на водоема

- ioska70
- научил се да хвърля
Инфо за Варна
Зравейте колеги
Тъй като отдавна следя тази тема.Реших,че е редно и аз да драсна няколко реда.На 20.04.2007г.решихме с мой колегада проверим един слух за много таранка,червеноперка и разбирасе
големи шарани та става дума за Калиманци.В6:30 часа сме на гьола малка локва захраних ме нахвърлихме разрешените 3броя пръчки за цената от 5лева / за които невидяхме нито билет нито нищо/, и зачаках ме. Таранката се оказаха дребни рибета по стотина грама които бутаха основно на бял или царевица ,червеноперка не видяхме но за неина сметка часовниците предимно " детски "
бяха на всичко.В3:15ч. удари на дъно шаран 1,650кг. други едри риби на целият гьол от общо 12 колеги нямаше .
май само аз бях късметлия та.Слухът май се оказа поредната партенка но времето не го ден беше превазходнн
о наслука на всички

- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Инфо за Варна
На 22.04 посетих последния рибарник на с. Николаевка, както повечето колеги ще допълнят - пълна скръб. Имаше 31 коли, но рибарите не ги четох, колите са по-лесни. Хванах 1 червеноперка, и 1 слънчевка; един колегата 3 малки шаранчета, а други двама нищо(дори не им чукна) Тези около нас и срещу нас "наслуката" им бе същата. Голяма част от ентусиаст рибарите си свиха такъмите още по-обяд. С една голама ? съм за този ГЬOЛ
Последно промяна от jibira на Чет Май 03, 2007 11:08 am, променено общо 1 път.
Инфо за Варна
ioska70, ако ставава въпрос за локвата м/ду Изгрев и Калиманци, там съм ходил тази година 5 тъти (4 на разузнаване и един на риболов). Двата пъти бяха през почивни дни-много народ. "Интервюирал" съм поне 40 човека. А шаран не видях, ако не броим 5-6 умрели единия път, около 200-300 гр. За мен на този язовир НЯМА риба, дори и таранка!
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Инфо за Варна
Трябва ми спешно инфо за Цонево,кога го пускат!?
Има ли някой язовир около Варна,на който риболова да е разрешен?Бързо,колеги!
Има ли някой язовир около Варна,на който риболова да е разрешен?Бързо,колеги!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- ще става разбирач