Инфо за Варна

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Мерси, niki84 :smt023 Спести ми едно безмислено ходене до там.
Явно край Варна положението вместо да се влошава, става неспасяемо! :smt102
Аватар
yanev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от yanev »

чуват се разни работи относно статута на засмяново и николаевка,някой има ли повече информация?
Аватар
kikk4o
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kikk4o »

Язовира в Николаевка ще премине към ловното,из форума се появи информация,че ще бъде разрешен през забранения период.Само дето в ловното никои не е чувал за това.И се очакват масирани проверки
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

Не знам дали уцелвам точната тема,но по отношение на Тръстиково-Ще бъде забранен за риболов до края на забраната.Зарибили са с 50 000 малки шаранчета.Информацията е от нашия колега дейния спинингист Ники който в момента е на водоема :D
nikki
новобранец
новобранец

Мнение от nikki »

executor написа:Не знам дали уцелвам точната тема,но по отношение на Тръстиково-Ще бъде забранен за риболов до края на забраната.Зарибили са с 50 000 малки шаранчета.Информацията е от нашия колега дейния спинингист Ники който в момента е на водоема :D
За Тутраканци става въпрос,за Тръстиково не знам :!:
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

колеги

Мнение от Husmen1983 »

аз тая седимица която идва и ще се почива 4 дни събота рано рано изчезвам за Левски.взел съм си 10 кг царевица.3 дни съм там.последния път не останах доволен но този път ще му разкажа играта на този язовир.ще захраня яко и ще видим какво ще стане.ако има желаещи (калканчо и ти)нека да доидат.на 28 в 05 часа съм там.:)наслука
за сега нямам такъв.
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

ходи

Мнение от Husmen1983 »

ми се на Тутраканци но ще видя някои ден през седмицата ако ми остане време да прескоча да видя как е там положението.
за сега нямам такъв.
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Вчера пуснах един пост за Тръстиково, ама нещо потъна в тинята.
Яз. Тъстиково бил нещо ката уравнител на яз. Цонево и ги свързвала тръба с огромен диаметър. От там водата отива за заводите в Девня и за поливане. Това е нещо, което не съм виждал, но имах колеги, които са го строили (тръбопровода). Това обяснява много странния улов в този язовир. Едно лято се ловят 2-3 килограмови сулки, без преди това да е имало дребни сулки. Друго лято ги няма сулките, но пък се ловят хиляди костури, като преди това не се е виждал за цяр. И т.н. и т.н. аномалии. Аз си го обяснявам с това, че при прехвърляне на огромните количества вода от Цонево тя увлича ята риба и се появяват в Тръстиково. Така непрекъснато се попълва популацията от шаран и таранка. Нямам обяснение защо хищника се появява епизодично и после изчезва. :smt102
Като извод не подценявайте този язовир. Може да ви изненада приятно. Но се иска постоянство. Както всъщност навсякъде.
На варненските риболовци желая наслука! :) :) :)
И на останалите също! :) :) :)
Последно промяна от наблюдател на Съб Апр 21, 2007 7:58 am, променено общо 1 път.
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

nikki написа:
executor написа:Не знам дали уцелвам точната тема,но по отношение на Тръстиково-Ще бъде забранен за риболов до края на забраната.Зарибили са с 50 000 малки шаранчета.Информацията е от нашия колега дейния спинингист Ники който в момента е на водоема :D
За Тутраканци става въпрос,за Тръстиково не знам :!:
Ама ти по телефона каза Тръстиково бе :roll: :shock:
Аватар
val1971
новобранец
новобранец

Мнение от val1971 »

Относно написаното от наблюдател за Трьстиково:Бащата на приятелката ми е бил технически рьководител по време на строежа.Наистина има деривация с яз.Цонево,има такава врьзка и с яз.Елешница.
Аватар
ioska70
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Инфо за Варна

Мнение от ioska70 »

Зравейте колеги :wink: Тъй като отдавна следя тази тема.Реших,че е редно и аз да драсна няколко реда.На 20.04.2007г.решихме с мой колегада проверим един слух за много таранка,червеноперка и разбирасе :wink: :wink: големи шарани та става дума за Калиманци.В6:30 часа сме на гьола малка локва захраних ме нахвърлихме разрешените 3броя пръчки за цената от 5лева / за които невидяхме нито билет нито нищо/, и зачаках ме. Таранката се оказаха дребни рибета по стотина грама които бутаха основно на бял или царевица ,червеноперка не видяхме но за неина сметка часовниците предимно " детски " :? бяха на всичко.В3:15ч. удари на дъно шаран 1,650кг. други едри риби на целият гьол от общо 12 колеги нямаше . :oops: май само аз бях късметлия та.Слухът май се оказа поредната партенка но времето не го ден беше превазходнн :smt023 о наслука на всички
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Инфо за Варна

Мнение от jibira »

На 22.04 посетих последния рибарник на с. Николаевка, както повечето колеги ще допълнят - пълна скръб. Имаше 31 коли, но рибарите не ги четох, колите са по-лесни. Хванах 1 червеноперка, и 1 слънчевка; един колегата 3 малки шаранчета, а други двама нищо(дори не им чукна) Тези около нас и срещу нас "наслуката" им бе същата. Голяма част от ентусиаст рибарите си свиха такъмите още по-обяд. С една голама ? съм за този ГЬOЛ
Последно промяна от jibira на Чет Май 03, 2007 11:08 am, променено общо 1 път.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Инфо за Варна

Мнение от rap66 »

ioska70, ако ставава въпрос за локвата м/ду Изгрев и Калиманци, там съм ходил тази година 5 тъти (4 на разузнаване и един на риболов). Двата пъти бяха през почивни дни-много народ. "Интервюирал" съм поне 40 човека. А шаран не видях, ако не броим 5-6 умрели единия път, около 200-300 гр. За мен на този язовир НЯМА риба, дори и таранка!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Инфо за Варна

Мнение от Камбата »

Трябва ми спешно инфо за Цонево,кога го пускат!?

Има ли някой язовир около Варна,на който риболова да е разрешен?Бързо,колеги!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Kristiqn_Petrov »

Някой има ли инфо за Засмяново и развъдниците?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”