Случвало ли ви се е.....

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Encho-master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Случвало ли ви се е.....

Мнение от Encho-master »

Гларус на морски червей ...
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Костенурка на облес
Изображение
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

02.10.2010 година : рак на бял червей
24.09.2010 година : попче на блесна
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Преди 3-4 години в един сезон( различни излети) 2 каракуди на рибе,на яз.Искър като и двете добри-едната към 0,5кг,а другата 0,8кг(и до днес са ми единствените такива).
Тази година на една педя костур докато го вадя след като току що се е закачил на блесната ми щука 2 кг.
И пак тази година след кълване на дъно на рибка с 2 куки-резултата 3 костура,два от тях налапали куката по нормалния начин и един,който се беше вързал с влакното като с ласо...
hojgun
новобранец
новобранец

Мнение от hojgun »

Това лято на Яз. Бели Лом след като чаках дълго бат шаро реших да изкарам вадицата за да сменя стръвта и такмо вече бях видял даже чаревечките под водата и със страшна сила един костур захапа куката, а седмица по късно на 20 метра пред мене се спусна един бунал и ми вдигна воблера.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:D Миналата събота - язовир "Студен кладенец", с. Островица - стадо овце на царевицата и другите захранки разпилени около мен. Че ме и поотъпкаха докато не почвах да ритам :lol: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
hanks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hanks »

Вчера бях на едно язовирче и на един колега щука му захапа живарника и като го вдигна тя висеше на него но падна във водата ебаси работата :D
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

hanks написа:Вчера бях на едно язовирче и на един колега щука му захапа живарника и като го вдигна тя висеше на него но падна във водата ебаси работата:D
Подобно нещо се случи преди 1-2 години на мой приятел, живарника беше тип "чорап" не повече от 40-50см дълъг и 10-15 см широк в него имаше 4-5 бабушки за стръв именно на щука.След атаката на живарника всички рибета до едно бяха мърви,а по живарника имаше множество следи от зъбите й.В този ден друг удар изобщо нямахме.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

hanks написа:Вчера бях на едно язовирче и на един колега щука му захапа живарника и като го вдигна тя висеше на него но падна във водата ебаси работата :D
Това е то глад, а и на аванта даже и рибоците не прощават :wink: , ма човек значи да се подготви - едно кепче и га пада и има в к`во да се фане :lol: :drinkers: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Кой извади тази тема от нафталина?Даже и не бях се сапикясъл за съществуването й,за тва до момента ме няма отбелязан... :( За общата история сал две кратки случки : 1/На едно от смолянските езера преди години като пълен новобранец /по фантазия от детските и юношистките години писал се отново като дърто магаре риболовец/,отивам по тъмно сутринта.Напълнили ми бяха главчурата,че там на разсъмване се хващат линове.Мятам аз плувка на торен червей и след пет минути плувката тръгва плавно нанякъде.Засичам и що да видя-един хубав тритон-екзотична гад отвсекъде :lol: ; 2/Преди две години точно преди забраната,април месец,на яз.Мъглене,Кърджалийска област дебнем тлъсти каракуди.Метнал съм едно "дъно"-водещо олово 30 грама,над него през 30 см вързани две куки 8-мици,окичени с торни червеи.В един момент виждам странна индикация за кълване на върха на пръчката-не прилича на каракудище,едно такова пулсиращо почукване...Засичам,първите няколко секунди усещам нищожно съпротивление,след това изведнъж линията натежава и започва онова дивно тежко опъване.Навивам и тегля и до брега виждам хубав костур -към 600-700 грама,измъквам го на тревата и точно тогава костурът се освобождава и започва да се мята,а на едната кука остава един захапал я дълбоко слънчак :)
Аватар
hanks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hanks »

antivik написа:
hanks написа:Вчера бях на едно язовирче и на един колега щука му захапа живарника и като го вдигна тя висеше на него но падна във водата ебаси работата :D
Това е то глад, а и на аванта даже и рибоците не прощават :wink: , ма човек значи да се подготви - едно кепче и га пада и има в к`во да се фане :lol: :drinkers: .
Той остави кепа ама пущината не се върна повече. :)
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Почти всяка година ,пролетта преди забраната по 2-3 каракуди на жълт силикон.
Бабушка на воблер.
Сулка на царевица,сладка от кутия.
Соме на царевица,сладка .
Морунаж на блесна и воблер.
Мрена на блесна и воблер.
Скобар на блесна и воблер.
Шаран на рибе
Луда работа
Платерина на лапина :wink:
Аз там съм пораснал...
Аватар
hanks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hanks »

bobo_33333 написа:Почти всяка година ,пролетта преди забраната по 2-3 каракуди на жълт силикон.
Бабушка на воблер.
Сулка на царевица,сладка от кутия.
Соме на царевица,сладка .
Морунаж на блесна и воблер.
Мрена на блесна и воблер.
Скобар на блесна и воблер.
Шаран на рибе
Луда работа
Платерина на лапина :wink:
По принцип бабушките съм гледал че в Русия ги ловят и на блесна,мряна съм гледал и с мухарка да се лови,а шаран на рибе това е нормално.
Аватар
batlar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от batlar »

1 каракуда на рибе
2 костур на жито и гола кука (при навиване на монтажа блеснала му е явно )
3 каленик на рибе
4 слънчевка на жито
каракудите и шараните от по големите екземпяри се ловят на рибе поради по трудно наваксване за храна
пък и рибите са лубопини отвреме на време си калвят на квот им падне-глад :lol:
Рибата е като жената,дава когато си поиска и на който си иска !!!

http://www.eeautoservice.com/
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Тази пролет, на яз. Горна Диканя. Устието. Няколко патета, които спокойно обикаляха района. Патешка им работа. Въдицата ми - на дъно с хранилка. Дълбочината - около метър / метър и двадесет. Точно на втичалото. Цел на риболова - клен. По едно време (бях с гръб към въдицата), зумерът бясно изписука, а въдицата се понесе към водата. Едва успях да я хвана. И в момента в който успях да я хвана и реших да я вдигна, гледам, от водата се показа едно от патетата с хранилката ми в човката. И като си я дърпа, като че ли му е собствеността. Голям смях падна. Добре, че беше захапало хранилката, а не стръвта. Тогава вече и двамата щяхме да сме изненадани, а не само аз :lol: :lol: :lol: . Патето и сега е живо и здраво. Дори ми е позирало преди около две седмици на фотоапарата - има го в темата за изгревите и залезите заедно с компанията му (на снимката - петте патета при залез). Та голям майтап беше. А в първия момент, когато ми понесе пръчката си помислих: "Лелееее, ударих трофея." :lol: :lol: :lol:
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”