Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Случвало ли ви се е.....
Модератор: sapuna
- Encho-master
- вече хвърля и на тежко
Re: Случвало ли ви се е.....
Гларус на морски червей ...
- Whassup
- ще става разбирач
02.10.2010 година : рак на бял червей
24.09.2010 година : попче на блесна
24.09.2010 година : попче на блесна
- jorro11
- ще става разбирач
Преди 3-4 години в един сезон( различни излети) 2 каракуди на рибе,на яз.Искър като и двете добри-едната към 0,5кг,а другата 0,8кг(и до днес са ми единствените такива).
Тази година на една педя костур докато го вадя след като току що се е закачил на блесната ми щука 2 кг.
И пак тази година след кълване на дъно на рибка с 2 куки-резултата 3 костура,два от тях налапали куката по нормалния начин и един,който се беше вързал с влакното като с ласо...
Тази година на една педя костур докато го вадя след като току що се е закачил на блесната ми щука 2 кг.
И пак тази година след кълване на дъно на рибка с 2 куки-резултата 3 костура,два от тях налапали куката по нормалния начин и един,който се беше вързал с влакното като с ласо...
Това лято на Яз. Бели Лом след като чаках дълго бат шаро реших да изкарам вадицата за да сменя стръвта и такмо вече бях видял даже чаревечките под водата и със страшна сила един костур захапа куката, а седмица по късно на 20 метра пред мене се спусна един бунал и ми вдигна воблера.
- antivik
- кандидат преподавател

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- hanks
- вече хвърля и на тежко
Вчера бях на едно язовирче и на един колега щука му захапа живарника и като го вдигна тя висеше на него но падна във водата ебаси работата 

- jorro11
- ще става разбирач
Подобно нещо се случи преди 1-2 години на мой приятел, живарника беше тип "чорап" не повече от 40-50см дълъг и 10-15 см широк в него имаше 4-5 бабушки за стръв именно на щука.След атаката на живарника всички рибета до едно бяха мърви,а по живарника имаше множество следи от зъбите й.В този ден друг удар изобщо нямахме.hanks написа:Вчера бях на едно язовирче и на един колега щука му захапа живарника и като го вдигна тя висеше на него но падна във водата ебаси работата:D
- antivik
- кандидат преподавател
Това е то глад, а и на аванта даже и рибоците не прощаватhanks написа:Вчера бях на едно язовирче и на един колега щука му захапа живарника и като го вдигна тя висеше на него но падна във водата ебаси работата

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- кандидат преподавател
Кой извади тази тема от нафталина?Даже и не бях се сапикясъл за съществуването й,за тва до момента ме няма отбелязан...
За общата история сал две кратки случки : 1/На едно от смолянските езера преди години като пълен новобранец /по фантазия от детските и юношистките години писал се отново като дърто магаре риболовец/,отивам по тъмно сутринта.Напълнили ми бяха главчурата,че там на разсъмване се хващат линове.Мятам аз плувка на торен червей и след пет минути плувката тръгва плавно нанякъде.Засичам и що да видя-един хубав тритон-екзотична гад отвсекъде
; 2/Преди две години точно преди забраната,април месец,на яз.Мъглене,Кърджалийска област дебнем тлъсти каракуди.Метнал съм едно "дъно"-водещо олово 30 грама,над него през 30 см вързани две куки 8-мици,окичени с торни червеи.В един момент виждам странна индикация за кълване на върха на пръчката-не прилича на каракудище,едно такова пулсиращо почукване...Засичам,първите няколко секунди усещам нищожно съпротивление,след това изведнъж линията натежава и започва онова дивно тежко опъване.Навивам и тегля и до брега виждам хубав костур -към 600-700 грама,измъквам го на тревата и точно тогава костурът се освобождава и започва да се мята,а на едната кука остава един захапал я дълбоко слънчак 

- hanks
- вече хвърля и на тежко
Той остави кепа ама пущината не се върна повече.antivik написа:Това е то глад, а и на аванта даже и рибоците не прощаватhanks написа:Вчера бях на едно язовирче и на един колега щука му захапа живарника и като го вдигна тя висеше на него но падна във водата ебаси работата, ма човек значи да се подготви - едно кепче и га пада и има в к`во да се фане
![]()
.

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Почти всяка година ,пролетта преди забраната по 2-3 каракуди на жълт силикон.
Бабушка на воблер.
Сулка на царевица,сладка от кутия.
Соме на царевица,сладка .
Морунаж на блесна и воблер.
Мрена на блесна и воблер.
Скобар на блесна и воблер.
Шаран на рибе
Луда работа
Платерина на лапина
Бабушка на воблер.
Шаран на рибе
Луда работа
Платерина на лапина

Аз там съм пораснал...
- hanks
- вече хвърля и на тежко
По принцип бабушките съм гледал че в Русия ги ловят и на блесна,мряна съм гледал и с мухарка да се лови,а шаран на рибе това е нормално.bobo_33333 написа:Почти всяка година ,пролетта преди забраната по 2-3 каракуди на жълт силикон.
Бабушка на воблер.
Шаран на рибе
Луда работа
Платерина на лапина
- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
1 каракуда на рибе
2 костур на жито и гола кука (при навиване на монтажа блеснала му е явно )
3 каленик на рибе
4 слънчевка на жито
каракудите и шараните от по големите екземпяри се ловят на рибе поради по трудно наваксване за храна
пък и рибите са лубопини отвреме на време си калвят на квот им падне-глад
2 костур на жито и гола кука (при навиване на монтажа блеснала му е явно )
3 каленик на рибе
4 слънчевка на жито
каракудите и шараните от по големите екземпяри се ловят на рибе поради по трудно наваксване за храна
пък и рибите са лубопини отвреме на време си калвят на квот им падне-глад

Тази пролет, на яз. Горна Диканя. Устието. Няколко патета, които спокойно обикаляха района. Патешка им работа. Въдицата ми - на дъно с хранилка. Дълбочината - около метър / метър и двадесет. Точно на втичалото. Цел на риболова - клен. По едно време (бях с гръб към въдицата), зумерът бясно изписука, а въдицата се понесе към водата. Едва успях да я хвана. И в момента в който успях да я хвана и реших да я вдигна, гледам, от водата се показа едно от патетата с хранилката ми в човката. И като си я дърпа, като че ли му е собствеността. Голям смях падна. Добре, че беше захапало хранилката, а не стръвта. Тогава вече и двамата щяхме да сме изненадани, а не само аз
. Патето и сега е живо и здраво. Дори ми е позирало преди около две седмици на фотоапарата - има го в темата за изгревите и залезите заедно с компанията му (на снимката - петте патета при залез). Та голям майтап беше. А в първия момент, когато ми понесе пръчката си помислих: "Лелееее, ударих трофея."

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.