ЕГАТИ ТАШАКА НА НИКОЛАЕВКА

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

[quote="чуруликпенчо
Е, София си е София.Само море дето си нямате,ама нейсе,няма да отварям кофти теми..
Вашите продавачки /пички ли бяха или птички / може и да си траят ама тука гагаузите не турят такива зад тезгяха.Всички са отворковци,всички са пре-много информирани и няма водоем дето да не се избива рибата. За всяко място ще ти продадат нещо дето го нямаш,ей тъй на - от ход.
Пък за морския червей да не ти говоря....Живи мощи.
Не ,че не ги оправдавам,всеки си гони интереса,ама нека стоката да е по-читава. :evil:[/quote]

се си мислех,че аз сьм бати мизантропа,ама ти ме биеш по мноо фактори :lol: :lol: :lol: не знам сега да се успокоя ли,да се нервирам ли :lol: :lol: :lol: я спокойно-се ше дое мачка за погачка :wink: :lol:
аз си имам един девиз-кой не ме аресва-да го ебем,кой ме аресва-два пьти!!!дрьж девиза и не се притеснявай за гагаузки далавери :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Ние захранвахме с накисната царевица класик, щекарите по сложни ги бъркат вероятно(ма едва ли ще ти кажат) :wink:
За фидера по горе писах вече.
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

се си мислех,че аз сьм бати мизантропа,ама ти ме биеш по мноо фактори Laughing Laughing Laughing не знам сега да се успокоя ли,да се нервирам ли Laughing Laughing Laughing я спокойно-се ше дое мачка за погачка Wink Laughing
аз си имам един девиз-кой не ме аресва-да го ебем,кой ме аресва-два пьти!!!дрьж девиза и не се притеснявай за гагаузки далавери Laughing Laughing
К'во да ти кажа брато,че да те успокоя.Виж хората к'ви риби хващат ,пък ние само си чешем езиците по форума. Ама то какво ли да ловим? По язовирите гъчканица и жега,в морето боклуджа/дребна илария/ и жега,на морска гара тук-там по някоя граца и пак жега. Е,не става така. Той,риболова е за удоволствие,а не за измъчване на тялото и душата.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
galin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: ЕГАТИ ТАШАКА НА НИКОЛАЕВКА

Мнение от galin »

maxmax написа:виждам че има по късметлии от мен...на кво я мъчихте пущината?!?
ловихме на царевица и хранихме с българска храна. Аз мисля че успеха в риболова и късмета нямат нищо общо.
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: ЕГАТИ ТАШАКА НА НИКОЛАЕВКА

Мнение от rikosheth »

galin написа:
maxmax написа:виждам че има по късметлии от мен...на кво я мъчихте пущината?!?
ловихме на царевица и хранихме с българска храна. Аз мисля че успеха в риболова и късмета нямат нищо общо.
Галине, царевицата за амура-да, ама за толупите и ти знаеш , че стръвта на куката е от куртоазия особено при риболов с щека:wink: :wink: :wink:
Изображение
galin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin »

:D неотричам,така е,но все пак мисля че това е най-спортменския начин за ловене на толостолоби защото голяма част се закачат за устата.Ти каде точно беше застанал? Мисля че те видях при Стефан миналата седмица
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Съгласен! Само уточнявам да не би утре някой да намята царевици целенасочено за толупи и като не хване да те сърби д-то! :lol:
Този път застанахме в куция сектор на язовира :wink: като гледаш от стената десния бряг, непосредствено след салкъмите има малко заливче, веднага след него бяхме разхвърляли циганията! :lol:
Изображение
galin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin »

от там имахте перфектна видимост към нас и трябва да сте видели цялото шоу,включително и колегите от дясната ни страна с джипа които за всеки удар бягаха към нас да гледат и снимат ваденето на рибите. Останаха замислени като видяха да вадя от устата на амура кука№16 и повод 0,15.Чакам да ми изпратят снимките и клиповете които ни направиха.Ти като си снимал случайно нямаш ли някоя снимка на стената да ми я пратиш
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

В интерес на истината тези които бяха точно на носа пред нас имаха направо места на ложите за представлението :wink: Но и ние добре се забавлявахме, такова търчене по стената не бях гледал скоро :lol:
Поздравления за риболова и мерси за шоуто!Само с/у 10 лв искрено се веселих :wink:
Снимки нямам..само няколко от телефон, забравих фотото този път :cry: :oops:
Ти мани другото, ама в тая жега доколкото видях от всички дето бяхте на стената само един беше с чадър...?! :shock: :shock: :shock:
Изображение
galin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin »

Червенит чадър беше на Жорката,а аз не разпънах моя защото пречи при ваденето на едри риби. Изгорял съм ужасно.Направо ми запалиха телефона от звънене и мейла от съобщения.тази събота там ще е пълно с народ и всички ще ме псуват че не са хванали,но не успях да разубедя нито един от колегите.ВСИЧКИ СА ОПТИМИСТИ
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

galin написа:а аз не разпънах моя защото пречи при ваденето на едри риби. Изгорял съм ужасно.
Така ти се пада...толупи ша дърпаш докато хората се мъчат да фанат някоя таранка а? :lol: :lol: :lol:
Я ми обясни защо чадъра пречи? :shock: каква е последователноста и техниката при вадене на такива риби с щека? Ако не те мързи да пишеш де :wink:
Изображение
galin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin »

Незнам дали забеляза че всеки път когато закачим риба се изправяхме в/у седялките на платформите а за да я кепчосаме се качвахме в/у самата стена на язовира. това се прави защото голямата риба вади 20-30 метра ластик и13метрова щека се оказва къса за да се доведе рибата до брега и се налага или да се качиш по-нависоко или да се отдалечиш,а ако там има и чадър се сещаш какво ще стане
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Т'ва ващо тегло никъде го нема ей..и после ще ми говорят , че шаранджийския риболов бил хамалогия :wink:
ако съм те разбрал правилно чадъра ти пречи да се катериш по платформата а и цялата щека в един момент си право нагоре..или за топсета говорим само? :roll:
м/у другото на дъното ли ги ловиш или ....?
Изображение
galin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin »

Правилно си разбрал :D Вначалото се морят с цяла щека а се вадят на 5или6 коляно,зависи от рибата.Ловят се на дъното
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

От цялата работа по тая система най много ще намаже Стефан! :wink:
Нищо не разбирам от щеки ама като се замисля не е ли по добре вместо да се катерите по платформите и вдигате щеките високо да направите обратно...да ги забиете във водата като условно казано върха на щеката да гони нивото на което се държи хванатата риба с което да намалите "натиска" в/у рибата? при по малък "натиск" няма ли да е по кротка или не става така? :roll:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”