Леден сезон 2011-2012 - къде има лед?

Модератори: bobopeli, Кърцата

Публикувай отговор
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Re: Леден сезон 2011-2012 - къде има лед?

Мнение от Бат Стан »

_DK_ написа:Да дам и аз малко инфо- днес на Челопеч (НЕ Челопечене) за 2 часа по 100-120 рибки на човек, ама...дребни...плашещо дребни...на Алино дребните са сравнително прилични :lol: ...
Иначе се вадеха на дълбочина от 0.2 до 6 метра на всяко пускане, имаше и 4-5 слънчевки също колкото малкия ми пръст, само един по-приличен костур (около 20 см), изваден от колегата, който беше с мен буквално от под леда (от където извадихме и повечето риби).
Абе интересно, че само дреболяк кълве зиме там. Но преди 4 години извадих кефал кило и половина с влакно 0.08. На Жековия вир и на Душанци имаш ли представа какво е положението, че се чудим къде да хващаме в събота.
_DK_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от _DK_ »

на жеков вир леда е перфектен (10-15 см та и повече), доколкото знам си дава добре, носят се слухове за едри костури, даже сутринта ми беше първия вариант, но като видях снега по пътя към него се отказах, тъй като миналата неделя целия път беше в лед и комбинацията със сняг върху него не вещае много приятни неща. А за душанци не знам нищо, но едва ли е замръзнал, когато на жековир имаше 10 см лед душанци нямаше и заченки за замръзване (преди нова година)
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

_DK_ написа:на жеков вир леда е перфектен (10-15 см та и повече), доколкото знам си дава добре, носят се слухове за едри костури, даже сутринта ми беше първия вариант, но като видях снега по пътя към него се отказах, тъй като миналата неделя целия път беше в лед и комбинацията със сняг върху него не вещае много приятни неща. А за душанци не знам нищо, но едва ли е замръзнал, когато на жековир имаше 10 см лед душанци нямаше и заченки за замръзване (преди нова година)
Пудееба, Душана ми е много удобен с влака! Нищо де, ще чакаме Иван Видрата да каже кое как. Кефала го фанах в едно заливче има точно до стената, голяма борба беше, щото кило и канче риба с 0.08 да я вадиш при по-нисък тест на влакното... Иначе Жековия не е зле да се пробва, ако не отида в събота на Батак, мисля дотам да направя едно ходене. поздрави и наслука, благодаря ти за инфото, колега!
_DK_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от _DK_ »

Да допълня за Челопеч- язовира е почти източен, май причината е увеличаване на обеме му, тъй като в плитчините яко копаеха цял ден
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Тази неделя, миналата, на Жеков вир кълвеше "гол след гол", но рибите бяха дребни. Слуховете за едри костури на стената са си само слухове. Всички се редят около залива в средата на гьола, ловят дребосък и се лъжат на стента какви големи излизали, а там дори няма дупки. Има, но газови!!!!
На целия язовир видях хванат само един костур към 80-100гр. В устието на дълбочина около 3м дребните баби и костурчета не дават да пуснеш, а с няколко щипки вердевас направо в дупката се качиха на метър под леда.

Диканите дали са стегнали здраво? Май ще пробвам в неделя :roll:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

_DK_ написа:Да допълня за Челопеч- язовира е почти източен, май причината е увеличаване на обеме му, тъй като в плитчините яко копаеха цял ден
И познай кой копа с булдозера. :oops: И да добавя че не е източен за почистване а по скоро обратното. Тъй като миналата година беше яко сушава язовира падна много и началника каза така и така бреговете са сухи да ги почистиш с булдозера. Иначе колегите на леда вадят едни прозрачни кустурчета.
_DK_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от _DK_ »

:D може ли да дам поръчка за релефа около брега?
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Късно е вече. Петък последно бутах. Булдозера отива на друг обект. :(
Изображение
Изображение
Колегите клатят ли клатят. :D
Изображение
Аватар
SaSho-Sensas
фен клуб-скобар

Мнение от SaSho-Sensas »

Нещо за Алино да знаете риболов има ли.
SENSAS TEAM-the best fishing team
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

А за челопечене :drinkers: :bear:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Нема на Челопечене уке.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

На Пънча имало лед, ловели се и костури. Някой дали има повече подробности като дебелина на леда и т.н.?
Аватар
eden_fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от eden_fish »

Някой има инфо за Батак или Голям беглик(васил коларов)?
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

chirusa_bg написа:Нема на Челопечене уке.

Уке залагам си половин метровото достойнство,че другата седмица че има.... :drinkers: :bear:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Бат Стан написа:На Пънча имало лед, ловели се и костури. Някой дали има повече подробности като дебелина на леда и т.н.?
Станиле,стига вдъхва напразни надежди на колегите.
Снощи с Тео (Сухия рибар) го пробвахме. Дебелината е около 3 см. отгоре е яка киша.
Пробвах да тропна с петата на ботуша и крака ми потъна. Та впредвид на това и поради факта, че заради оная централа отгоре нивото постоянно се мени и може да се окаже че си във въздуха в един момент или че водата ти е изблизала леда под краката, не се решихме да влезем. Трябват оше няколко дни як студ та да понадебелее малце.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Публикувай отговор

Обратно към “Подледен риболов”