Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Подледен риболов
naRiba.com

Форум

Леден сезон 2011-2012 - къде има лед?
Re: Леден сезон 2011-2012 - къде има лед?
Абе интересно, че само дреболяк кълве зиме там. Но преди 4 години извадих кефал кило и половина с влакно 0.08. На Жековия вир и на Душанци имаш ли представа какво е положението, че се чудим къде да хващаме в събота._DK_ написа:Да дам и аз малко инфо- днес на Челопеч (НЕ Челопечене) за 2 часа по 100-120 рибки на човек, ама...дребни...плашещо дребни...на Алино дребните са сравнително прилични...
Иначе се вадеха на дълбочина от 0.2 до 6 метра на всяко пускане, имаше и 4-5 слънчевки също колкото малкия ми пръст, само един по-приличен костур (около 20 см), изваден от колегата, който беше с мен буквално от под леда (от където извадихме и повечето риби).
на жеков вир леда е перфектен (10-15 см та и повече), доколкото знам си дава добре, носят се слухове за едри костури, даже сутринта ми беше първия вариант, но като видях снега по пътя към него се отказах, тъй като миналата неделя целия път беше в лед и комбинацията със сняг върху него не вещае много приятни неща. А за душанци не знам нищо, но едва ли е замръзнал, когато на жековир имаше 10 см лед душанци нямаше и заченки за замръзване (преди нова година)
Пудееба, Душана ми е много удобен с влака! Нищо де, ще чакаме Иван Видрата да каже кое как. Кефала го фанах в едно заливче има точно до стената, голяма борба беше, щото кило и канче риба с 0.08 да я вадиш при по-нисък тест на влакното... Иначе Жековия не е зле да се пробва, ако не отида в събота на Батак, мисля дотам да направя едно ходене. поздрави и наслука, благодаря ти за инфото, колега!_DK_ написа:на жеков вир леда е перфектен (10-15 см та и повече), доколкото знам си дава добре, носят се слухове за едри костури, даже сутринта ми беше първия вариант, но като видях снега по пътя към него се отказах, тъй като миналата неделя целия път беше в лед и комбинацията със сняг върху него не вещае много приятни неща. А за душанци не знам нищо, но едва ли е замръзнал, когато на жековир имаше 10 см лед душанци нямаше и заченки за замръзване (преди нова година)
Да допълня за Челопеч- язовира е почти източен, май причината е увеличаване на обеме му, тъй като в плитчините яко копаеха цял ден
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тази неделя, миналата, на Жеков вир кълвеше "гол след гол", но рибите бяха дребни. Слуховете за едри костури на стената са си само слухове. Всички се редят около залива в средата на гьола, ловят дребосък и се лъжат на стента какви големи излизали, а там дори няма дупки. Има, но газови!!!!
На целия язовир видях хванат само един костур към 80-100гр. В устието на дълбочина около 3м дребните баби и костурчета не дават да пуснеш, а с няколко щипки вердевас направо в дупката се качиха на метър под леда.
Диканите дали са стегнали здраво? Май ще пробвам в неделя
На целия язовир видях хванат само един костур към 80-100гр. В устието на дълбочина около 3м дребните баби и костурчета не дават да пуснеш, а с няколко щипки вердевас направо в дупката се качиха на метър под леда.
Диканите дали са стегнали здраво? Май ще пробвам в неделя

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И познай кой копа с булдозера._DK_ написа:Да допълня за Челопеч- язовира е почти източен, май причината е увеличаване на обеме му, тъй като в плитчините яко копаеха цял ден

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Късно е вече. Петък последно бутах. Булдозера отива на друг обект.

Колегите клатят ли клатят.

Колегите клатят ли клатят.

- SaSho-Sensas
- фен клуб-скобар
Нещо за Алино да знаете риболов има ли.
SENSAS TEAM-the best fishing team
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
А за челопечене

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Нема на Челопечене уке.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
На Пънча имало лед, ловели се и костури. Някой дали има повече подробности като дебелина на леда и т.н.?
- eden_fish
- научил се да хвърля
Някой има инфо за Батак или Голям беглик(васил коларов)?
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
chirusa_bg написа:Нема на Челопечене уке.
Уке залагам си половин метровото достойнство,че другата седмица че има....

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
Станиле,стига вдъхва напразни надежди на колегите.Бат Стан написа:На Пънча имало лед, ловели се и костури. Някой дали има повече подробности като дебелина на леда и т.н.?
Снощи с Тео (Сухия рибар) го пробвахме. Дебелината е около 3 см. отгоре е яка киша.
Пробвах да тропна с петата на ботуша и крака ми потъна. Та впредвид на това и поради факта, че заради оная централа отгоре нивото постоянно се мени и може да се окаже че си във въздуха в един момент или че водата ти е изблизала леда под краката, не се решихме да влезем. Трябват оше няколко дни як студ та да понадебелее малце.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/