Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

съвет за прашка
Модератор: sapuna
- gupata_riba
- вече хвърля и на тежко
Re: съвет за прашка
Да ,за тази дистанция стават,ама за по големи,като опъна докрай...,не знам как ще е тази с по дебелитеINCUBUS написа:От същата марка имам две,но с по-тънки ластици,не им пазя опаковките,ма си мисля,че бяха от най-тънките.Не разпръскват червейчетата - максимално при мен до 11-13 метра.
На къса плувка ,в репея
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Проблема е от чашката,смени си я с Дренан или Престън и на Мило има такива ,които стрелят в група,но са на цена почти колкото цяла прашка.bobo_33333 написа:Земах си преди време тази с 3,8мм ластици,за червей специално,наистина е за по близка дистанция,червея го пръскаше,мисля че е от чашката...Имал ли е някой същите проблеми
![]()
http://www.store-mania.com/%D0%9F%D1%80 ... %B0-STONFO
Мислех да си зема другата с 5 мм ластици но и тя ще пръска червеите,щото чашката е същата
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Объркал си цитатите нещо ,ама се разбра де.За къси дистанции използвам Дренан и JVS/от втората използвам само четала/,за средни дистанции Престън , Камасан и Мило,за дистанции над 25м голямото Стонфо със сменена чаша и Дренан зеления вариант .Ластиците съм ги скъсил така,че при крайно разпънато положение да си хващам дистанцията,която ми трябва.За това използвам по няколко,но с различна дължина на ластиците,така стрелбата ми е винаги в десятката.
Е, точно в това е истината! Не става само с една, трябват си няколко.butnik написа:За това използвам по няколко,но с различна дължина на ластиците,така стрелбата ми е винаги в десятката.

- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
Благодаря колега,стана ми ясно.Няма универсална прашка:) Да уточним най много ловя на 15-25м.дистанция.Каква прашка да си купя(за захранка с топки)?butnik написа:Объркал си цитатите нещо ,ама се разбра де.За къси дистанции използвам Дренан и JVS/от втората използвам само четала/,за средни дистанции Престън , Камасан и Мило,за дистанции над 25м голямото Стонфо със сменена чаша и Дренан зеления вариант .Ластиците съм ги скъсил така,че при крайно разпънато положение да си хващам дистанцията,която ми трябва.За това използвам по няколко,но с различна дължина на ластиците,така стрелбата ми е винаги в десятката.
Коя прашка да си купя от тези трите или някоя друга,дайте съвет?
- Прикачени файлове
-
- drennan прашка 3.jpg (35.21 KiB) Преглеждано 587 пъти
-
- 033562001269866602.jpg (47.37 KiB) Преглеждано 587 пъти
-
- 4046_1527.jpg (50.89 KiB) Преглеждано 587 пъти
- gupata_riba
- вече хвърля и на тежко
Не става ,ама става.Bai Dobri написа:Е, точно в това е истината! Не става само с една, трябват си няколко.butnik написа:За това използвам по няколко,но с различна дължина на ластиците,така стрелбата ми е винаги в десятката.
Трябва ми една щото е за конкретен случай,за бял червей на дистанция-20тина метра
На къса плувка ,в репея
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Tова е твоята прашка.
- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
Днес си купих ето тази прашка на СТОНФО.Разгледах прашките на дренан и на стонфо,незнам защо се спрях на СТОНФО.Купих е и веднага да е изпробвам за целта има много сняг
направих си топки с формата на мандарини и стрелба като започнах от 12-тия метър вкарвах топките на 50 см.След това пострелях на 20-тия метър там ги събрах в 1-метър.
Сгрешил ли съм в избора ,че не си купих Дренана?

Сгрешил ли съм в избора ,че не си купих Дренана?
- Прикачени файлове
-
- 2012-02-13 15.41.20.jpg (123.89 KiB) Преглеждано 555 пъти
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
И да и не.На Стонфото се къса чашката,а на Дренан/зависи от партидата/ластиците.Като се вземе под внимание,че чашката на Стонфо изкарва година ,а ластиците на Дренан 5-6 риболова не си се минал много.Това съм го изпитал лично,за това имам и двете-Стонфото с нова чашка/много по добра/и нови ластици/оригинални/на Дренан-а.И двете ми служат вярно и отговорно,като ги използвам за различни дистанции.
- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
Каква чашка си купил за прашката на СТОНФО?Изтрелях 50-снежни топки и установих ,че за точността на захранване изисква и още една подробност всички топки трябва да са с един грамаж!!!!!Ето и един клип с различен грамаж топки!И как се държи горе долу прашката .butnik написа:И да и не.На Стонфото се къса чашката,а на Дренан/зависи от партидата/ластиците.Като се вземе под внимание,че чашката на Стонфо изкарва година ,а ластиците на Дренан 5-6 риболова не си се минал много.Това съм го изпитал лично,за това имам и двете-Стонфото с нова чашка/много по добра/и нови ластици/оригинални/на Дренан-а.И двете ми служат вярно и отговорно,като ги използвам за различни дистанции.
На 20м дистанция!!!Направил съм го да се добие някаква представа,дано съм бил полезен.
http://www.youtube.com/watch?v=EQZBTFRh ... e=youtu.be
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Трябваше да изтреляш 50 топки зада разбереш, че трябва да са с еднакава маса ли ??ivo24m написа:?Изтрелях 50-снежни топки и установих ,че за точността на захранване изисква и още една подробност всички топки трябва да са с един грамаж!!!!!

Ето и нещо ново прашка на Maver със калъп. Мисля да я купя да видим дали няистина има полза

http://www.youtube.com/watch?v=C5ialbnlwf8
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
Това може да се направи с 100-200 кубикова спринцовка като се отреже отпред да се получи еднакъв отвор:)Ще си направа една мисля ,че е добра идея за еднакви по размер и тегло топки.dunavski написа:стискане на ръката, а не мандарини.
Ето и нещо ново прашка на Maver със калъп. Мисля да я купя да видим дали няистина има полза