съвет за прашка

Модератор: sapuna

Аватар
gupata_riba
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: съвет за прашка

Мнение от gupata_riba »

INCUBUS написа:От същата марка имам две,но с по-тънки ластици,не им пазя опаковките,ма си мисля,че бяха от най-тънките.Не разпръскват червейчетата - максимално при мен до 11-13 метра.
Да ,за тази дистанция стават,ама за по големи,като опъна докрай...,не знам как ще е тази с по дебелите
На къса плувка ,в репея
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

bobo_33333 написа:Земах си преди време тази с 3,8мм ластици,за червей специално,наистина е за по близка дистанция,червея го пръскаше,мисля че е от чашката... :roll: Имал ли е някой същите проблеми :?

Изображение

http://www.store-mania.com/%D0%9F%D1%80 ... %B0-STONFO

Мислех да си зема другата с 5 мм ластици но и тя ще пръска червеите,щото чашката е същата
Проблема е от чашката,смени си я с Дренан или Престън и на Мило има такива ,които стрелят в група,но са на цена почти колкото цяла прашка.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Объркал си цитатите нещо ,ама се разбра де.За къси дистанции използвам Дренан и JVS/от втората използвам само четала/,за средни дистанции Престън , Камасан и Мило,за дистанции над 25м голямото Стонфо със сменена чаша и Дренан зеления вариант .Ластиците съм ги скъсил така,че при крайно разпънато положение да си хващам дистанцията,която ми трябва.За това използвам по няколко,но с различна дължина на ластиците,така стрелбата ми е винаги в десятката.
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

butnik написа:За това използвам по няколко,но с различна дължина на ластиците,така стрелбата ми е винаги в десятката.
Е, точно в това е истината! Не става само с една, трябват си няколко. :wink:
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

butnik написа:Объркал си цитатите нещо ,ама се разбра де.За къси дистанции използвам Дренан и JVS/от втората използвам само четала/,за средни дистанции Престън , Камасан и Мило,за дистанции над 25м голямото Стонфо със сменена чаша и Дренан зеления вариант .Ластиците съм ги скъсил така,че при крайно разпънато положение да си хващам дистанцията,която ми трябва.За това използвам по няколко,но с различна дължина на ластиците,така стрелбата ми е винаги в десятката.
Благодаря колега,стана ми ясно.Няма универсална прашка:) Да уточним най много ловя на 15-25м.дистанция.Каква прашка да си купя(за захранка с топки)?
Коя прашка да си купя от тези трите или някоя друга,дайте съвет?
Прикачени файлове
drennan прашка 3.jpg
drennan прашка 3.jpg (35.21 KiB) Преглеждано 585 пъти
033562001269866602.jpg
033562001269866602.jpg (47.37 KiB) Преглеждано 585 пъти
4046_1527.jpg
4046_1527.jpg (50.89 KiB) Преглеждано 585 пъти
Аватар
gupata_riba
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от gupata_riba »

Bai Dobri написа:
butnik написа:За това използвам по няколко,но с различна дължина на ластиците,така стрелбата ми е винаги в десятката.
Е, точно в това е истината! Не става само с една, трябват си няколко. :wink:
Не става ,ама става.
Трябва ми една щото е за конкретен случай,за бял червей на дистанция-20тина метра
На къса плувка ,в репея
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Изображение
Tова е твоята прашка.
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

Днес си купих ето тази прашка на СТОНФО.Разгледах прашките на дренан и на стонфо,незнам защо се спрях на СТОНФО.Купих е и веднага да е изпробвам за целта има много сняг :) направих си топки с формата на мандарини и стрелба като започнах от 12-тия метър вкарвах топките на 50 см.След това пострелях на 20-тия метър там ги събрах в 1-метър.
Сгрешил ли съм в избора ,че не си купих Дренана?
Прикачени файлове
2012-02-13 15.41.20.jpg
2012-02-13 15.41.20.jpg (123.89 KiB) Преглеждано 553 пъти
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

И да и не.На Стонфото се къса чашката,а на Дренан/зависи от партидата/ластиците.Като се вземе под внимание,че чашката на Стонфо изкарва година ,а ластиците на Дренан 5-6 риболова не си се минал много.Това съм го изпитал лично,за това имам и двете-Стонфото с нова чашка/много по добра/и нови ластици/оригинални/на Дренан-а.И двете ми служат вярно и отговорно,като ги използвам за различни дистанции.
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

butnik написа:И да и не.На Стонфото се къса чашката,а на Дренан/зависи от партидата/ластиците.Като се вземе под внимание,че чашката на Стонфо изкарва година ,а ластиците на Дренан 5-6 риболова не си се минал много.Това съм го изпитал лично,за това имам и двете-Стонфото с нова чашка/много по добра/и нови ластици/оригинални/на Дренан-а.И двете ми служат вярно и отговорно,като ги използвам за различни дистанции.
Каква чашка си купил за прашката на СТОНФО?Изтрелях 50-снежни топки и установих ,че за точността на захранване изисква и още една подробност всички топки трябва да са с един грамаж!!!!!Ето и един клип с различен грамаж топки!И как се държи горе долу прашката .
На 20м дистанция!!!Направил съм го да се добие някаква представа,дано съм бил полезен.

http://www.youtube.com/watch?v=EQZBTFRh ... e=youtu.be
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

ivo24m написа:?Изтрелях 50-снежни топки и установих ,че за точността на захранване изисква и още една подробност всички топки трябва да са с един грамаж!!!!!
Трябваше да изтреляш 50 топки зада разбереш, че трябва да са с еднакава маса ли ?? :lol: :lol: Един съвет прави си "топките" с едно стискане на ръката, а не мандарини.
Ето и нещо ново прашка на Maver със калъп. Мисля да я купя да видим дали няистина има полза
Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=C5ialbnlwf8
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

dunavski написа:стискане на ръката, а не мандарини.
Ето и нещо ново прашка на Maver със калъп. Мисля да я купя да видим дали няистина има полза
Това може да се направи с 100-200 кубикова спринцовка като се отреже отпред да се получи еднакъв отвор:)Ще си направа една мисля ,че е добра идея за еднакви по размер и тегло топки.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”