Къде се намирам:
Къмпингуване
Палатка и Каравана
naRiba.com

Форум

въпрос за каравана
Модератор: Ачо ♣
Re: въпрос за каравана
Мите,като казваш:...замисляме едно сгъваемо ремарке-палатка... виж, дали тази ми "измислица"
ще ти е от полза като идея.Влачил съм го къде ли не.Разгъва се за минути.Устояло е и на
бурите по яз.Искър.За дву-три дневни излети го предпочитам пред караваната си.Няма
караванните удобства,но го свалям без страх от затъване, досам водата.
Подробности и габарити съм писал в темата: С палатка?..или с "бунгало" върху ремаркето!?..
/на трета страница в"Екипировка"
ще ти е от полза като идея.Влачил съм го къде ли не.Разгъва се за минути.Устояло е и на
бурите по яз.Искър.За дву-три дневни излети го предпочитам пред караваната си.Няма
караванните удобства,но го свалям без страх от затъване, досам водата.
Подробности и габарити съм писал в темата: С палатка?..или с "бунгало" върху ремаркето!?..
/на трета страница в"Екипировка"
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- MITKO70
- кандидат преподавател

http://www.cars.bg/k2372
Всичко може,но не всеки го можe.

това хитро , не ми трябва и категория
Преди няколко години,на яз.Доспат видях такова немско ремарке.Колегата си караше
лодката върху него.Като го разпъна-стана боксониера.Най-ме изкефи конструкцията
на "кухненския бокс".Разпъването на ремаркето отне много време,но човека възнамеряваше
да изкара две седмици там.
лодката върху него.Като го разпъна-стана боксониера.Най-ме изкефи конструкцията
на "кухненския бокс".Разпъването на ремаркето отне много време,но човека възнамеряваше
да изкара две седмици там.
- il4o6o
- вече хвърля и на тежко
в началото на 90 те години имах руско сгъваемо ремарке-палатка.с една една жигула го теглех и нямах никакви проблеми. брат ми имаше немско такова и ходехме всяко година по доспат. минава ли колата значи и ремаркето минава, беше си много удобно 

пускайте ги,за да хващате
- MITKO70
- кандидат преподавател
Ремаркето от линка по-горе го дадох за пример.То е от големите,около 30 кв.м.е ако се опъне цялото.Но,може само спалното с единия сенник или пък с другото да се направи.Има и други марки,по малки като площ-18кв.м. ,но и по-бързо се опъват.Има и друг вариант ,който е удобен и бързо се разпъва http://www.cars.bg/k3086
В Холандия има доста от тези два вида ремаркета на добри цени,но има един проблем,за това ги няма много тук.Там ремаркета до 750кг. нямат регистрация,талони,номера,карат ги с номера на леката кола
Транспорта им е проблем ,трябва да се качат на нещо и да се докарат или да се кара на преглед в Холандия да се вадят документи ,номера но се оскъпява с около 300евро.В БГ вече ги регистрират без холандски документи,защото просто нямат,само трябва да има Сертификат от производителя за съответствие и договор.Пиша го това ,да го знаят колегите ,защото повечето които се продават в БГ ремаркета нямат документи ,разговарях с няколко човека по обяви

В Холандия има доста от тези два вида ремаркета на добри цени,но има един проблем,за това ги няма много тук.Там ремаркета до 750кг. нямат регистрация,талони,номера,карат ги с номера на леката кола

MITKO70, от постовете ти става ясно ,че имаш симпатии към такова ремарке и ми е любопитно защо? Виждам ,че имаш богат опит и с кемпер и с каравана и се чудя какво е предимството на ремаркето.А може би просто ти харесва без да правиш сравнение между трите.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Веднага ще ти кажа,няма сравнение ,а за опита е така,за това го и пиша.Кемпера определено е за хора които пътуват повече,не че не е удобно на язовира с него,но го застопоряваш и край.А и през половината година стой без да се използва,но разходите не са му малко.Също така ми е проблем и местодомуването,на улицата вече ми откраднаха маркизата ,а и 3 МПС ни идват много като разход в тази криза,определено се почувства при нас.Та,затова като се продаде ще вземем едно такова ремарке/може би от тези с пластмасовия покрив/за баща ми,и като сме само за риба мъжка компания с него.Също така изоставих много добри места за риболов ,тихи ,спокойни където не може да стигнеш с кемпер,каравана,но с джипа и такова ремарке съм окdanchoid написа:MITKO70, от постовете ти става ясно ,че имаш симпатии към такова ремарке и ми е любопитно защо? Виждам ,че имаш богат опит и с кемпер и с каравана и се чудя какво е предимството на ремаркето.А може би просто ти харесва без да правиш сравнение между трите.

Подкрепям мнението ти на 100 %. До където стигне колата,до там ще иде и ремаркето.
Аз обичам да съм винаги досам водата,а с караваната не винаги ми е достъпно.
Караваната ми тежи 600кг,а ремаркето 140/празно/.Ако затънат някъде/случвало ми се е/,
ремарке се вади от двама души, а каравана?..,а кемпер?... Тях трябва да оставяш на твърдо,
на равно и да влачиш по брега кво ли не до водата и обратно.Несравними са и разходите по
поддръжката им.
Аз обичам да съм винаги досам водата,а с караваната не винаги ми е достъпно.
Караваната ми тежи 600кг,а ремаркето 140/празно/.Ако затънат някъде/случвало ми се е/,
ремарке се вади от двама души, а каравана?..,а кемпер?... Тях трябва да оставяш на твърдо,
на равно и да влачиш по брега кво ли не до водата и обратно.Несравними са и разходите по
поддръжката им.
Веднага ще ти кажа,няма сравнение ,а за опита е така,за това го и пиша.Кемпера определено е за хора които пътуват повече,не че не е удобно на язовира с него,но го застопоряваш и край.А и през половината година стой без да се използва,но разходите не са му малко.Също така ми е проблем и местодомуването,на улицата вече ми откраднаха маркизата ,а и 3 МПС ни идват много като разход в тази криза,определено се почувства при нас.Та,затова като се продаде ще вземем едно такова ремарке/може би от тези с пластмасовия покрив/за баща ми,и като сме само за риба мъжка компания с него.Също така изоставих много добри места за риболов ,тихи ,спокойни където не може да стигнеш с кемпер,каравана,но с джипа и такова ремарке съм ок
И най-важното имам къде да го прибера,има 100лв. разход на година/застраховка,ГТП,данък/ ,и още по -важното ,че се кара само с Б кат.,което устройва баща ми,мен не ме бърка
А за почивка с моето семейство караваната си ми върши идеялна работа.Е това е ,така я мислим рибарската концепция от към техниката,а и лодката мога да карам от горе сгъната
[/quote]
Напълно си прав.Затова преди да се купи кемпер, каравана или ремарке всеки трябва първо да реши за какво /да пътува или да е стационарен за повечко дни/, кога / през кои сезон/ и къде ще ходи с него за да направи правилния избор. В твоя случай явно най-подходящо е ремаркето. Гледайки линка с ремаркето ми направи впечатление , че е 4,50м . и 2500лв. , а на тази цена има добри каравани и много по-къси, разходите на година пак са около 100лв., а предимствата в повече.А що се отнася до категорията Е, то е танто за кукуриго т.е. при регистрацията пък за ремаркето пак ще трябва да отделиш сума/ ако е внос без необходимите документи/ . Но пък ремаркето е с предимство откъм килограми. Вярно е ,че едно е да дърпаш или вадиш от калта 140кг / е това от линка няма да е 140кг. със сигурност/ друго е около 600кг.-800кг. и от там имаш по-голям избор при достъп до язовирите, а и щом имаш лодка за носене слагаш я отгоре и си готов.Важен фактор е и домуването , защото "доброжелатели" бол.Всяко нещо си има своите плюсове и минуси.Успех при избора!С опита който имаш вярвам ,че ще намериш това което ти трябва.

Напълно си прав.Затова преди да се купи кемпер, каравана или ремарке всеки трябва първо да реши за какво /да пътува или да е стационарен за повечко дни/, кога / през кои сезон/ и къде ще ходи с него за да направи правилния избор. В твоя случай явно най-подходящо е ремаркето. Гледайки линка с ремаркето ми направи впечатление , че е 4,50м . и 2500лв. , а на тази цена има добри каравани и много по-къси, разходите на година пак са около 100лв., а предимствата в повече.А що се отнася до категорията Е, то е танто за кукуриго т.е. при регистрацията пък за ремаркето пак ще трябва да отделиш сума/ ако е внос без необходимите документи/ . Но пък ремаркето е с предимство откъм килограми. Вярно е ,че едно е да дърпаш или вадиш от калта 140кг / е това от линка няма да е 140кг. със сигурност/ друго е около 600кг.-800кг. и от там имаш по-голям избор при достъп до язовирите, а и щом имаш лодка за носене слагаш я отгоре и си готов.Важен фактор е и домуването , защото "доброжелатели" бол.Всяко нещо си има своите плюсове и минуси.Успех при избора!С опита който имаш вярвам ,че ще намериш това което ти трябва.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Така е,има доста караванки до 2500лв.,но много малко са до 750кг.броят се на пръсти.Но както казваш и ти домуването пак е проблем,височината на караваната, не влиза в гаражите за малко,не сме го предвидили на времето, ремаркето през гаража ,чак в двора отива
Категориия Б+Е сега си е цифра 350-400лв.в сравнение една регистрация на ремарке.Точно заради тази категория ,това ни е трети кемпер,за сега стига толкова

Категориия Б+Е сега си е цифра 350-400лв.в сравнение една регистрация на ремарке.Точно заради тази категория ,това ни е трети кемпер,за сега стига толкова

-
- и господ не е толокова добър
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Илия,тука удари право в 10ката
Но,има и други интересни клипове,даже откраднах някоя идея
http://www.youtube.com/watch?v=uxFBNgMv ... re=related
Това са мечти /от клиповете/за всеки риболовец,пътешественик по диви места.

http://www.youtube.com/watch?v=uxFBNgMv ... re=related
Това са мечти /от клиповете/за всеки риболовец,пътешественик по диви места.

Точно за рибари .
-
- и господ не е толокова добър
Моята мечта е пикап и върху него къщичката, но от тези които са ниски и тавана се вдига в последствие. Това има всички предимства на кемпер, каравана, за ремаркето няма да говорим, то просто е излишно в случая с пикапа

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.