въпрос за каравана

Избор на палатка и нейното разполагане на избраното място.

Модератор: Ачо ♣

gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Re: въпрос за каравана

Мнение от gogibo »

Мите,като казваш:...замисляме едно сгъваемо ремарке-палатка... виж, дали тази ми "измислица"
ще ти е от полза като идея.Влачил съм го къде ли не.Разгъва се за минути.Устояло е и на
бурите по яз.Искър.За дву-три дневни излети го предпочитам пред караваната си.Няма
караванните удобства,но го свалям без страх от затъване, досам водата.
Подробности и габарити съм писал в темата: С палатка?..или с "бунгало" върху ремаркето!?..
/на трета страница в"Екипировка"
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

:D Знам го твоето изобретение от темата ти ,ти си му хванал чалъма :wink: Аз имам предвид други,фабрично изпълние ,има различни модификации.Ето едно като пример
http://www.cars.bg/k2372
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

това хитро , не ми трябва и категория
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Преди няколко години,на яз.Доспат видях такова немско ремарке.Колегата си караше
лодката върху него.Като го разпъна-стана боксониера.Най-ме изкефи конструкцията
на "кухненския бокс".Разпъването на ремаркето отне много време,но човека възнамеряваше
да изкара две седмици там.
Аватар
il4o6o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от il4o6o »

в началото на 90 те години имах руско сгъваемо ремарке-палатка.с една една жигула го теглех и нямах никакви проблеми. брат ми имаше немско такова и ходехме всяко година по доспат. минава ли колата значи и ремаркето минава, беше си много удобно :)
пускайте ги,за да хващате
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Ремаркето от линка по-горе го дадох за пример.То е от големите,около 30 кв.м.е ако се опъне цялото.Но,може само спалното с единия сенник или пък с другото да се направи.Има и други марки,по малки като площ-18кв.м. ,но и по-бързо се опъват.Има и друг вариант ,който е удобен и бързо се разпъва http://www.cars.bg/k3086
В Холандия има доста от тези два вида ремаркета на добри цени,но има един проблем,за това ги няма много тук.Там ремаркета до 750кг. нямат регистрация,талони,номера,карат ги с номера на леката кола :wink: Транспорта им е проблем ,трябва да се качат на нещо и да се докарат или да се кара на преглед в Холандия да се вадят документи ,номера но се оскъпява с около 300евро.В БГ вече ги регистрират без холандски документи,защото просто нямат,само трябва да има Сертификат от производителя за съответствие и договор.Пиша го това ,да го знаят колегите ,защото повечето които се продават в БГ ремаркета нямат документи ,разговарях с няколко човека по обяви :wink: :!:
Изображение
danchoid
новобранец
новобранец

Мнение от danchoid »

MITKO70, от постовете ти става ясно ,че имаш симпатии към такова ремарке и ми е любопитно защо? Виждам ,че имаш богат опит и с кемпер и с каравана и се чудя какво е предимството на ремаркето.А може би просто ти харесва без да правиш сравнение между трите.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

danchoid написа:MITKO70, от постовете ти става ясно ,че имаш симпатии към такова ремарке и ми е любопитно защо? Виждам ,че имаш богат опит и с кемпер и с каравана и се чудя какво е предимството на ремаркето.А може би просто ти харесва без да правиш сравнение между трите.
Веднага ще ти кажа,няма сравнение ,а за опита е така,за това го и пиша.Кемпера определено е за хора които пътуват повече,не че не е удобно на язовира с него,но го застопоряваш и край.А и през половината година стой без да се използва,но разходите не са му малко.Също така ми е проблем и местодомуването,на улицата вече ми откраднаха маркизата ,а и 3 МПС ни идват много като разход в тази криза,определено се почувства при нас.Та,затова като се продаде ще вземем едно такова ремарке/може би от тези с пластмасовия покрив/за баща ми,и като сме само за риба мъжка компания с него.Също така изоставих много добри места за риболов ,тихи ,спокойни където не може да стигнеш с кемпер,каравана,но с джипа и такова ремарке съм ок :wink: И най-важното имам къде да го прибера,има 100лв. разход на година/застраховка,ГТП,данък/ ,и още по -важното ,че се кара само с Б кат.,което устройва баща ми,мен не ме бърка :wink: А за почивка с моето семейство караваната си ми върши идеялна работа.Е това е ,така я мислим рибарската концепция от към техниката,а и лодката мога да карам от горе сгъната :wink:
Изображение
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Подкрепям мнението ти на 100 %. До където стигне колата,до там ще иде и ремаркето.
Аз обичам да съм винаги досам водата,а с караваната не винаги ми е достъпно.
Караваната ми тежи 600кг,а ремаркето 140/празно/.Ако затънат някъде/случвало ми се е/,
ремарке се вади от двама души, а каравана?..,а кемпер?... Тях трябва да оставяш на твърдо,
на равно и да влачиш по брега кво ли не до водата и обратно.Несравними са и разходите по
поддръжката им.
danchoid
новобранец
новобранец

Мнение от danchoid »

Веднага ще ти кажа,няма сравнение ,а за опита е така,за това го и пиша.Кемпера определено е за хора които пътуват повече,не че не е удобно на язовира с него,но го застопоряваш и край.А и през половината година стой без да се използва,но разходите не са му малко.Също така ми е проблем и местодомуването,на улицата вече ми откраднаха маркизата ,а и 3 МПС ни идват много като разход в тази криза,определено се почувства при нас.Та,затова като се продаде ще вземем едно такова ремарке/може би от тези с пластмасовия покрив/за баща ми,и като сме само за риба мъжка компания с него.Също така изоставих много добри места за риболов ,тихи ,спокойни където не може да стигнеш с кемпер,каравана,но с джипа и такова ремарке съм ок :wink: И най-важното имам къде да го прибера,има 100лв. разход на година/застраховка,ГТП,данък/ ,и още по -важното ,че се кара само с Б кат.,което устройва баща ми,мен не ме бърка :wink: А за почивка с моето семейство караваната си ми върши идеялна работа.Е това е ,така я мислим рибарската концепция от към техниката,а и лодката мога да карам от горе сгъната :wink:[/quote]

Напълно си прав.Затова преди да се купи кемпер, каравана или ремарке всеки трябва първо да реши за какво /да пътува или да е стационарен за повечко дни/, кога / през кои сезон/ и къде ще ходи с него за да направи правилния избор. В твоя случай явно най-подходящо е ремаркето. Гледайки линка с ремаркето ми направи впечатление , че е 4,50м . и 2500лв. , а на тази цена има добри каравани и много по-къси, разходите на година пак са около 100лв., а предимствата в повече.А що се отнася до категорията Е, то е танто за кукуриго т.е. при регистрацията пък за ремаркето пак ще трябва да отделиш сума/ ако е внос без необходимите документи/ . Но пък ремаркето е с предимство откъм килограми. Вярно е ,че едно е да дърпаш или вадиш от калта 140кг / е това от линка няма да е 140кг. със сигурност/ друго е около 600кг.-800кг. и от там имаш по-голям избор при достъп до язовирите, а и щом имаш лодка за носене слагаш я отгоре и си готов.Важен фактор е и домуването , защото "доброжелатели" бол.Всяко нещо си има своите плюсове и минуси.Успех при избора!С опита който имаш вярвам ,че ще намериш това което ти трябва.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Така е,има доста караванки до 2500лв.,но много малко са до 750кг.броят се на пръсти.Но както казваш и ти домуването пак е проблем,височината на караваната, не влиза в гаражите за малко,не сме го предвидили на времето, ремаркето през гаража ,чак в двора отива :wink:
Категориия Б+Е сега си е цифра 350-400лв.в сравнение една регистрация на ремарке.Точно заради тази категория ,това ни е трети кемпер,за сега стига толкова :D
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Илия,тука удари право в 10ката :? Но,има и други интересни клипове,даже откраднах някоя идея :wink: :D
http://www.youtube.com/watch?v=uxFBNgMv ... re=related
Това са мечти /от клиповете/за всеки риболовец,пътешественик по диви места.
Изображение
danchoid
новобранец
новобранец

Мнение от danchoid »

Точно за рибари .
snegk

Мнение от snegk »

Моята мечта е пикап и върху него къщичката, но от тези които са ниски и тавана се вдига в последствие. Това има всички предимства на кемпер, каравана, за ремаркето няма да говорим, то просто е излишно в случая с пикапа :D :(
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Публикувай отговор

Обратно към “Палатка и Каравана”