Препоръка за рибарска кола

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Още чакам , сега последно ми заявиха че чакали лагерите за коляновия вал :evil:
Отнесох месец и нещо в сервиза :evil: :evil:

Вярно не стават, но сервиза в Русе на Тойота заслужават разстрел :evil:

След последното ми ходене при тея в Русе Ником, правих ремонт за 5000 лв, скъсаха болта на ангренажната ролка. Бях отишъл само за смяна на ремъци и масла :wink:

Та затова ползвам тези в София , че уж дават някаква гаранция :roll:
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

За 5000лв. да си беше взел една Лада Нива и няма да имаш проблеми с калта и баирите,идеалния вариант на кола за риболов.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Поборников написа:За 5000лв. да си беше взел една Лада Нива и няма да имаш проблеми с калта и баирите,идеалния вариант на кола за риболов.
човека има тойота лендкрузър, ти за някви лади ни пишеш... кое ли е по-здраво и проходимо...
Аватар
Димо Генчев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Димо Генчев »

Да не се получава, че се повтаряме относно Нива-та, но ми хрумна, че доста често я виждам по френския ловен и риболовен канал в активна експлуатация. Явно не, защото са бедни...
Само че, верно, по магистрала е мъка.
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

Тедо написа:[]

човека има тойота лендкрузър, ти за някви лади ни пишеш... кое ли е по-здраво и проходимо...

Лада Нива е по-здрава и по-проходима.... По-проходима е защото като е по-евтина си по смел и на пресечените терени не ти пука и караш смело да не говорим за разтоянието между осите и други по-специфични неща.... по здрава е защото няма излишни електроники и всякакви глупави уж екстри, които да ти правят проблеми и тн. Да не подценяваме Руското машиностроене... Тия Лади и Уаз-ки са правени точно за оф-роуд защото в Русия до много селца и градчета няма пътища и там Нивата се е доказала и сега и се доказва.... А тази Тойота дето я хвалиш неструва това че е останала здрава не означава че е сигурна просто стечение на обстоятелствата... а и да ме прощавате с 5те бона за ремонт никога не бих дал толкова не защото ги нямам а защото не си заслужава.... Една лада нива струва 15000 чисто нова верно на външен вид е дървена и груба но на пътя няма да те предаде... Ленд крузърчето става само за гЪзарийка по магистралите и по улиците но не и за пресечени местности... само като видя колко му струва окачването и ми се завива свят....
Изображение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Моя е стар модел (98 г) и не става за гъзареене по улиците :lol: :lol:

За Нивата съм съгласен че е добра за черни пътища.

Ама това че Крузера не става си в грешка,
1.Нивата е по къса , но и с по малки и по ниски гуми(тойотата е с 265/16/70 :D )
2. Абсолютно съм съгласен че караш през храститите и не ти пука че си я надрал.
3. Че е по здрава , зависи. Амортисиорите на моя ги счупихме като натоварихме малко над 500 кг бронзови изделия в багажника и пътувахме 2 човека Плевен -Русе :lol: , ако Нивата издържи такъв товар я признавам :lol:
4. За електрониките , ами моя няма почти никакви, само блокажа на диференциала е електронен. Всичко друго е ръчно :wink:
5. Карал съм малко (100-тина км) Нива по поляни и байри, при голям наклон нагоре понякога не и достига мощност :roll: (на газ де :D )

Единствения минус за мен е доста големия разход, дано падне след ремонта :roll:

Надявам се че правите разлика между SUV (високопроходим градски автомобил) и джип

Нивата е добър автомобил , но да те чака на вилата водоема да е на 5-10 км от нея през гората :D
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

говориме за проходимост а не за товороносимост :lol: елекронния блокаж е скапана работа я включи я не има ли датчик значи има и слабо място.... по късата ос на нивата я прави по-проходима всичко е механично и не съм съгласен че не и достига мощност по баирите ако има добри гуми и не е на газ нама мърдане върви навсякъде.... Вече е друг въпрос че на теб няма да ти върши работа щом ти трябва и товарно отделение... а за SUV и Джип има разлика но според мен Ленд Крузара си е чист SUV а джип мога да кажа на Ленд Роувър Дефендър например
Изображение
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Митак-ти карал ли си Круизър бе-много го плюеш ми се струва.
Аз съм карал и Тойотата и с Нива съм щъкал по гьоловете..
Единственото предимство на Нивата е че я лашкаш яко по бодилите и не ти пука.
За всичко останало си е ташак спрямо Тоиотата,да не говорим пък че ич багаж не събира/нивата/...
Я елате рибенца при батко...
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

колега, пак ти пиша не ставай смешен с тая нива... мой познат си купи чисто нова за 12000лв с ДДС... на 30 000км й смени скоростна кутия... за по-дребните ежедневни ремонти въобще не коментирам! Наистина е евтина, но като здравина и възможности е много далеч!!!

Точно тоя Лендкрузър на снимките по-горе е работно изпълнение за Африка/Азия и т.н. С 2 цели моста и класичиски редови дизел 6-цил. 4.2л... Просто не мога да повярвам на глупостта, която си написал! Единственото, което му трябва за да е 100% за офроуд са гуми за кал - 33" влизат като у дома си без повдигане и т.н. и става джип, който нивата може само да гледа жално... съвсем друга категория /и цена разбира се/!

Но да се върнем на темата - Ивака си търси кола, която става за риболов и не харчи прекалено много! Не си търси "текезесарка" да ходи с нея по къра /само/...
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

man1966 написа:Митак-ти карал ли си Круизър бе-много го плюеш ми се струва.
Аз съм карал и Тойотата и с Нива съм щъкал по гьоловете..
Единственото предимство на Нивата е че я лашкаш яко по бодилите и не ти пука.
За всичко останало си е ташак спрямо Тоиотата,да не говорим пък че ич багаж не събира/нивата/...

карал съм но само няколко км не повече от 5 да добре вози да съгласен съм тъпкан е с екстри но за извън пътя просто не е това колата... ако е направен специален тунинг за офроуд става но иначе си е един обикновен SUV и няма какво да го хвалите недостатъците са повече от предимствата така е и с РАВ на тойота... ако искате истински Джип Ленд Роувър Дефендър всичко останало бледнее...
Изображение
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

Тедо написа:колега, пак ти пиша не ставай смешен с тая нива... мой познат си купи чисто нова за 12000лв с ДДС... на 30 000км й смени скоростна кутия... за по-дребните ежедневни ремонти въобще не коментирам! Наистина е евтина, но като здравина и възможности е много далеч!!!

Точно тоя Лендкрузър на снимките по-горе е работно изпълнение за Африка/Азия и т.н. С 2 цели моста и класичиски редови дизел 6-цил. 4.2л... Просто не мога да повярвам на глупостта, която си написал! Единственото, което му трябва за да е 100% за офроуд са гуми за кал - 33" влизат като у дома си без повдигане и т.н. и става джип, който нивата може само да гледа жално... съвсем друга категория /и цена разбира се/!

Но да се върнем на темата - Ивака си търси кола, която става за риболов и не харчи прекалено много! Не си търси "текезесарка" да ходи с нея по къра /само/...

идеалната кола е: колата която ще върши много работа за малко разходи нека Ивака сам да си направи сметката за какво му трябва колата и да си прецени..... от заглавието на темата разбрах че му трябва кола само за риболов и предложих една кола от която съм доволен това е микробусче Мицубиши L300 та по същата логика кола за риболов естествено че ще кажа Нива защото той си има Лендкрузър и ако му вършеше идеалната работа нямаше да я пуска тая тема и да мисли да сменя "идеалния джип"
Изображение
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

ПС: където съм минавал с ТОВА, на нивата ще й влезе вода през прозорците...
Изображение

Изображение

не, че имам нещо против нивата, обаче да се обиждат къде по-сериозни машини просто е дразнещо за мен...
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Митак, имаш ЛС :wink:
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

:lol: това е съвсем друго този път съм съгласен с теб :lol: що не пишеш от коя година е.... такъв съм тествал повече добра машини но новите не ми ги хвали
Изображение
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

новите като сложиш подходящи гуми и прежалиш боята също са много добри... в офроуд форума имаше един филм с тест на чисто нова ТЛК120 /от тия "красивите"/ - как върви с вратите напред... не е истина...

а тая от снимките по-горе е с 3 принудителни блокажа... и е 10-местна! :shock:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”