Жито за каракуда?

Модератор: Paublo_Eskobar

Стоян
новобранец
новобранец

Мнение от Стоян »

ми трябва да се ароматизира с ванилия
кълве ли
Аватар
angels1975
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от angels1975 »

angels1975 написа:ето аз как го правя

взимам сдин термос
кипвам водата
сипвам в термоса 2-3 лъжици жито(зависи колко е голям термоса моя е 1л.)
наливам водата
затварям го
и чакам
и чакам
за мен е 3ч добре (за твардоста)
и като часовника ми покаже 3ч че са минали
отварям термоса и хоп в цедака и на чешмата
после на весник (да се подсуши )
малко мед от буркана(1 ч.л)
малко галета

на слука

няма да загаряш тенджерите на жената няма скандали и ти на риба
:roll: :roll: :roll:

ИЗВИНЕТЕ АМА

ада знаете че житото се надява от към тънката ивичка (щото става меко и ЗОР със закаченето
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:idea: :idea: :idea: :idea:
Здравейте колеги,
при рибовов "на жито" използвам два пакета по 500 гр. варена грухана пшеница само за захранка (винаги остава ама аз съм на принципа - да има). За стръв жена ми отделно приготвя на пара (не знам как точно) половин пакетче от същата. Ароматизатори не употребявам нито в стръвта, нито в храната!
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

И аз слагам два пакета по 500гр в някой стар съд и слагам повечко вода.Чакам го да заври и след 7-8 минути го махам от котлона като го захлупмам с капак да се задуши.Така го проверявам от време на време и след около 25-30мин е готово.Измивам го обилно със студена вода да го пресеча и да не залепват зърната,после го прецеждам през гевгир и задължително го поръсвам с малко канела на прах.С това храня и с това ловя :lol:
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

Колега Marco Polo ,това с канелата не го пиша за да се базикам с вас!!!
Може да го пробваш и тогава пиши глупусти.Ако не знаеш просто се вслушай в опита на ЧИЧКОВЦИТЕ :roll: Не знам на колко години си ,аз съм на 48год и ходя за риба от както се помня :lol: Наслука
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

ОК :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

Колега мисля че с одговора ти за канелата ме обърка с Чичо Васко Щедрия.Той също е от Повдив и държи магазина на колмик.,Регистриран е в другия сайт Фишинг Мания и той скоро си сложи като моя аватар.Явно си се заблудил,сега разбирам за какви телескопи ми пишеш.Аз нямам нищо общо с него просто съвпадение :lol: :lol: :lol:
riboloveca x 3
новобранец
новобранец

Жито за каракуда?

Мнение от riboloveca x 3 »

Здравейте колеги.
Житото е доста резултатна стръв.Всички знаем какви видове риби се ловят на жито.Относно приготвянето,не съм съгласен,че става с обикновено жито.От личен опит ви съветвам да използвате "грухана пшеница".Вари се до момента на леко напукване на зърната.След като го охладя и прецедя прибавям 5-6 пакетчета ванилия.
На куката нанизвам по едно зърно,като не го качвам на лопатката,а зърното е на пряко на куката.Нанизва се докато легне в сгъвката на куката и върха леко се показва. НАСЛУКА!
Какъвто рибаря,такъв и улова!!!
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

angels1975 написа:...за да не слепват...
За да не ги се слепва житото има един тарикатлък. Преди да накиснеш житото го измиваш със студена вода. Миеш го до тогава докато спре да пуска мътна вода. После гаранция че няма да ти се слепва. :wink:
Изображение
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

колега мисля че получи доста мнения ,надявам се си доволен .Опитай рецептите и прецени коя е удачна за твоя язовир .Според мен всичко казано е правилно най важното е с каквото захранваш стакова да ловиш пък било с аромат на ванилия ,мед,банан ,ягода ,степове разни и тн.успех и Наслука
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Сега и аз да кажа каквото знам и каквото съм изпробвал няколко пъти.

Да си кажа честно,рядко използвам жито,защото рядко не кълве на другата стръв/толни,бели черави,царевица и т.н./.Все пак ако рибата не е активна е добре постоянно да се експериментира със стръвта и дълбочината,нещо ясно на повечето.

И така,все пак ми се е случвало да ловя на жито и то тлъсти таранки.

Според мен и голяма част от останалите,веднъж кълве на ароматицирано жито,веднъж на чисто.

Най-важното е житото да се вари докато почти не се пукне,но ако се пукне,това е проблем при закачането на куката.Трябва да се уцели точния момент да края на варенето.След което житото се остава за 30-40минути в съда,в който е варено,заедно и с останалата вода,за да я попие и да набъбне.

Аз досега винаги съм оставял половината чисто,а другата половина с някакъв от следните аромати:

Най-добре от ароматизаторите е действал пчелния мед,който добавям още при набъбването на житото след варене,за което споменах.

За половин пакет жито слагам около 3 супени лъжици.Меда е лепкав,което спомага за използването на житото и за захранка.Ако сме захранили с житото и ловим на него-резултатът е задоволителен и излиза по-евтино и приятно,когато си го приготвим сами,а най-добре е и когато върши работата си и хваща риба. :lol:

Другия вариант е със степче ягода,или с течен шоколад.Изключително съм доволен от ситно нарязания и счукан КОПЪР,най-добре ако е като смлян.Това е което аз съм изпробвал и е вършело работа.Който има по-голям мерак и ентусиазъм може да изпробва какво ли не. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”