Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Жито за каракуда?
Модератор: Paublo_Eskobar
- angels1975
- новобранец
- Обратна връзка:
angels1975 написа:ето аз как го правя
взимам сдин термос
кипвам водата
сипвам в термоса 2-3 лъжици жито(зависи колко е голям термоса моя е 1л.)
наливам водата
затварям го
и чакам
и чакам
за мен е 3ч добре (за твардоста)
и като часовника ми покаже 3ч че са минали
отварям термоса и хоп в цедака и на чешмата
после на весник (да се подсуши )
малко мед от буркана(1 ч.л)
малко галета
на слука
няма да загаряш тенджерите на жената няма скандали и ти на риба
![]()
![]()
![]()
ИЗВИНЕТЕ АМА
ада знаете че житото се надява от към тънката ивичка (щото става меко и ЗОР със закаченето

Здравейте колеги,
при рибовов "на жито" използвам два пакета по 500 гр. варена грухана пшеница само за захранка (винаги остава ама аз съм на принципа - да има). За стръв жена ми отделно приготвя на пара (не знам как точно) половин пакетче от същата. Ароматизатори не употребявам нито в стръвта, нито в храната!
-
- разбира нещата
И аз слагам два пакета по 500гр в някой стар съд и слагам повечко вода.Чакам го да заври и след 7-8 минути го махам от котлона като го захлупмам с капак да се задуши.Така го проверявам от време на време и след около 25-30мин е готово.Измивам го обилно със студена вода да го пресеча и да не залепват зърната,после го прецеждам през гевгир и задължително го поръсвам с малко канела на прах.С това храня и с това ловя 

На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
-
- разбира нещата
Колега Marco Polo ,това с канелата не го пиша за да се базикам с вас!!!
Може да го пробваш и тогава пиши глупусти.Ако не знаеш просто се вслушай в опита на ЧИЧКОВЦИТЕ
Не знам на колко години си ,аз съм на 48год и ходя за риба от както се помня
Наслука
Може да го пробваш и тогава пиши глупусти.Ако не знаеш просто се вслушай в опита на ЧИЧКОВЦИТЕ

-
- разбира нещата
-
- разбира нещата
Колега мисля че с одговора ти за канелата ме обърка с Чичо Васко Щедрия.Той също е от Повдив и държи магазина на колмик.,Регистриран е в другия сайт Фишинг Мания и той скоро си сложи като моя аватар.Явно си се заблудил,сега разбирам за какви телескопи ми пишеш.Аз нямам нищо общо с него просто съвпадение

-
- новобранец
Жито за каракуда?
Здравейте колеги.
Житото е доста резултатна стръв.Всички знаем какви видове риби се ловят на жито.Относно приготвянето,не съм съгласен,че става с обикновено жито.От личен опит ви съветвам да използвате "грухана пшеница".Вари се до момента на леко напукване на зърната.След като го охладя и прецедя прибавям 5-6 пакетчета ванилия.
На куката нанизвам по едно зърно,като не го качвам на лопатката,а зърното е на пряко на куката.Нанизва се докато легне в сгъвката на куката и върха леко се показва. НАСЛУКА!
Житото е доста резултатна стръв.Всички знаем какви видове риби се ловят на жито.Относно приготвянето,не съм съгласен,че става с обикновено жито.От личен опит ви съветвам да използвате "грухана пшеница".Вари се до момента на леко напукване на зърната.След като го охладя и прецедя прибавям 5-6 пакетчета ванилия.
На куката нанизвам по едно зърно,като не го качвам на лопатката,а зърното е на пряко на куката.Нанизва се докато легне в сгъвката на куката и върха леко се показва. НАСЛУКА!
Какъвто рибаря,такъв и улова!!!
-
- кандидат преподавател
колега мисля че получи доста мнения ,надявам се си доволен .Опитай рецептите и прецени коя е удачна за твоя язовир .Според мен всичко казано е правилно най важното е с каквото захранваш стакова да ловиш пък било с аромат на ванилия ,мед,банан ,ягода ,степове разни и тн.успех и Наслука
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Сега и аз да кажа каквото знам и каквото съм изпробвал няколко пъти.
Да си кажа честно,рядко използвам жито,защото рядко не кълве на другата стръв/толни,бели черави,царевица и т.н./.Все пак ако рибата не е активна е добре постоянно да се експериментира със стръвта и дълбочината,нещо ясно на повечето.
И така,все пак ми се е случвало да ловя на жито и то тлъсти таранки.
Според мен и голяма част от останалите,веднъж кълве на ароматицирано жито,веднъж на чисто.
Най-важното е житото да се вари докато почти не се пукне,но ако се пукне,това е проблем при закачането на куката.Трябва да се уцели точния момент да края на варенето.След което житото се остава за 30-40минути в съда,в който е варено,заедно и с останалата вода,за да я попие и да набъбне.
Аз досега винаги съм оставял половината чисто,а другата половина с някакъв от следните аромати:
Най-добре от ароматизаторите е действал пчелния мед,който добавям още при набъбването на житото след варене,за което споменах.
За половин пакет жито слагам около 3 супени лъжици.Меда е лепкав,което спомага за използването на житото и за захранка.Ако сме захранили с житото и ловим на него-резултатът е задоволителен и излиза по-евтино и приятно,когато си го приготвим сами,а най-добре е и когато върши работата си и хваща риба.
Другия вариант е със степче ягода,или с течен шоколад.Изключително съм доволен от ситно нарязания и счукан КОПЪР,най-добре ако е като смлян.Това е което аз съм изпробвал и е вършело работа.Който има по-голям мерак и ентусиазъм може да изпробва какво ли не.
Да си кажа честно,рядко използвам жито,защото рядко не кълве на другата стръв/толни,бели черави,царевица и т.н./.Все пак ако рибата не е активна е добре постоянно да се експериментира със стръвта и дълбочината,нещо ясно на повечето.
И така,все пак ми се е случвало да ловя на жито и то тлъсти таранки.
Според мен и голяма част от останалите,веднъж кълве на ароматицирано жито,веднъж на чисто.
Най-важното е житото да се вари докато почти не се пукне,но ако се пукне,това е проблем при закачането на куката.Трябва да се уцели точния момент да края на варенето.След което житото се остава за 30-40минути в съда,в който е варено,заедно и с останалата вода,за да я попие и да набъбне.
Аз досега винаги съм оставял половината чисто,а другата половина с някакъв от следните аромати:
Най-добре от ароматизаторите е действал пчелния мед,който добавям още при набъбването на житото след варене,за което споменах.
За половин пакет жито слагам около 3 супени лъжици.Меда е лепкав,което спомага за използването на житото и за захранка.Ако сме захранили с житото и ловим на него-резултатът е задоволителен и излиза по-евтино и приятно,когато си го приготвим сами,а най-добре е и когато върши работата си и хваща риба.

Другия вариант е със степче ягода,или с течен шоколад.Изключително съм доволен от ситно нарязания и счукан КОПЪР,най-добре ако е като смлян.Това е което аз съм изпробвал и е вършело работа.Който има по-голям мерак и ентусиазъм може да изпробва какво ли не.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.