Заргана май доста се раздвижи ...

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
tun4o
новобранец
новобранец

Мнение от tun4o »

аз поискаx нормално обеснение а полу4иx подигравка ..
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Видимо всички такъми изглеждат еднакво, но......... има доста съществени разлики. Да не говорим за начина на водене на такъма. За илария се води по коренно различен начин. Зависи също така и от преобладаващия в момента вид риба. Има много "чалъми" които няма как да бъдат описани,поне не с думи.Всичко е въпрос на усет,който се придобива с много време отделено в любимия ни спорт. Всичко идва с времето,но ако имаш конкретни въпроси ,пиши ми на "лични".
Наслука!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

чуруликпенчо написа:
Видимо всички такъми изглеждат еднакво, но......... има доста съществени разлики. Да не говорим за начина на водене на такъма. За илария се води по коренно различен начин. Зависи също така и от преобладаващия в момента вид риба. Има много "чалъми" които няма как да бъдат описани,поне не с думи.Всичко е въпрос на усет,който се придобива с много време отделено в любимия ни спорт. Всичко идва с времето,но ако имаш конкретни въпроси ,пиши ми на "лични".
Наслука!
Има много "чалъми" които няма как да бъдат описани,поне не с думи. (1)-Стига да иска човек може да ти обясни,защо пък да не е на лично тъка и компетенцията изпъква а и няма другите като тебе да разберат,после и те да попитат на лично специалиста.
Видимо всички такъми изглеждат еднакво, но.........
(2)клечките за зъби са по предпазливи и искат по тънка корда от иларията за пример аз клечките ги ловя на 0.18 и нямам грижи.
Да не говорим за начина на водене на такъма.За илария се води по коренно различен начин.(3) Няма нищо подобно пълна .професионална компетентна измислица.
Зависи също така и от преобладаващия в момента вид риба. (4)едно верно,как така не знам.
Другият път като искаш да хващаш заргани стани рано по тъмно да си на мястото което знаеш че се навърта рибата и ще хванеш сигурен съм(от поста ти разбирам че си имаш такъми и знаеш какви трябва да са)това е условието да си рано там,защото после зарганата се дърпа навътре,тогава пък към 8.30 мяташ иларията.[/u]Не забравяй да отбележиш на какво ниво се предвижва рибата от там да прецениш каква бомбарда да си сложиш.Успех
Изображение
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

чуруликпенчо написа:
Цитат:

Наслука!

Има много "чалъми" които няма как да бъдат описани,поне не с думи. (1)-Стига да иска човек може да ти обясни,защо пък да не е на лично тъка и компетенцията изпъква а и няма другите като тебе да разберат,после и те да попитат на лично специалиста.
Видимо всички такъми изглеждат еднакво, но.........
(2)клечките за зъби са по предпазливи и искат по тънка корда от иларията за пример аз клечките ги ловя на 0.18 и нямам грижи.
Да не говорим за начина на водене на такъма.За илария се води по коренно различен начин.(3) Няма нищо подобно пълна .професионална компетентна измислица.
Зависи също така и от преобладаващия в момента вид риба. (4)едно верно,как така не знам.
Другият път като искаш да хващаш заргани стани рано по тъмно да си на мястото което знаеш че се навърта рибата и ще хванеш сигурен съм(от поста ти разбирам че си имаш такъми и знаеш какви трябва да са)това е условието да си рано там,защото после зарганата се дърпа навътре,тогава пък към 8.30 мяташ иларията.[/u]Не забравяй да отбележиш на какво ниво се предвижва рибата от там да прецениш каква бомбарда да си сложиш.Успех

Е'ти и един ярък пример на по-горния ми пост за отговорите на "лични".
tun4o
новобранец
новобранец

Мнение от tun4o »

мерси много за отговорите
аз си мислеx че само на язовирите е трудно ...
аз изоб6то не се оплаквам от случилото се просто ми беше интересно как се получава..
:}
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

не оспорвам майсторлъка на Чик-чирик , не оспорвам и автентичноста на снимките , но двете снимки са ПРАВЕНИ В ЕДИН И СЪЩИ ДЕН , като е сменяна датата която камерата печата върху снимките - в това съм абсолютно сигурен , дали аз разбирам нещо от фотошоп - тва нема да го коментирам :smt018 ....имаше един виц за краставичаря и краставиците :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

:lol: :lol: :lol:Те шампионите хващат риба по няколко пъти на ден,като си почиват, защото им омръзва за момента да я ловят,ходят да обядват после следобедна дрямка и накрая пак ловят.А бе които го може го може. :lol: :lol: :lol:
Изображение
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Kristiqn_Petrov »

и ти си прав chipi_ :smt023
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:smt103 :smt103 :smt103 :smt103
Последно промяна от Dedy на Чет Сеп 27, 2007 12:45 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

МнениеПуснато на: Сря Сеп 26, 2007 3:21 pm Заглавие: Отговорете с цитат
на една от двете снимки на генерала е сменяна датата , която се печата на снимката - така ми каза фотошопа Wink , защо ли Question

МнениеПуснато на: Чет Сеп 27, 2007 10:49 am Заглавие:
не оспорвам майсторлъка на Чик-чирик , не оспорвам и автентичноста на снимките , но двете снимки са ПРАВЕНИ В ЕДИН И СЪЩИ ДЕН , като е сменяна датата която камерата печата върху снимките - в това съм абсолютно сигурен , дали аз разбирам нещо от фотошоп - тва нема да го коментирам ....имаше един виц за краставичаря и краставиците Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Първо беше "Фотошоп" ,после размяна на датите,а утре нечия болна фантазия може да роди някоя друга СПАМ идея. Аз нямам нищо против всеки да бърбори и да се вихри както намери за добре,стига да не ме обижда,като практически ме нарича лъжец и измамник. Да не говорим,че същите тези хора нямат нито една снимка в галериите си ,а постовете им до един са с откровенно заядлив характер. Постоянното висене пред компютъра и неходенето за риба води до разни такива налудничави идеи. Момчета,не не се пробвайте да ме принизявате до вашето ниво. Просто няма шанс да сляза там. Толкова по този въпрос.

Днешния риболов беше далеч по-слаб от вчерашния поради високата вълна,но все пак спасих капото .

Изображение

По-важното е ,че вече си имаме дълоочакваните "скъпи" гости.
Изображение

Наслука на всички,които ходят за риба !
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

от фотошопа разбрах , че си сменил датите :wink: , с моята болна фантазия ще ти кажа още и че си направил снимките с интервал от около половин минута :wink: ... да продължавам ли ?
някой иска нас да напрай на заргани :D :D :D
относно Деди нямам никакви претенций - отговора му беше абс. правилен

снимки в галерията нямам , щото вече за всяка снимка ще искам хонорарче :wink: , мъжко дупе един път се е.... , влез в Спиърфиш и виж колко снимки имам там - ама тва е друга тема и ...не знам кое е по-голям спам - бърборенето или нереалните снимки :wink:
Последно промяна от Булти на Чет Сеп 27, 2007 1:04 pm, променено общо 2 пъти.
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Kristiqn_Petrov »

Ари ве стига едно и също!!Всеки да гледа себе си!И на мене не ми допадат някой мнения на чурулика ма невиждам смисъл да се говори едно и също иначе браво за рибите!
Наслука на всички !
Аватар
Малкото рибарче
новобранец
новобранец

Мнение от Малкото рибарче »

Привет!!! Искам да споделя, че днес в Поморие заргана си вървеше доста прилично, но пък платерината се бе покрила някъде. Дали защото се е наплашила от лефера, който вчера е влязъл в залива (тия с лодките бяха пре-доволни) или защото ято делфини лагерува вече няколко дни наоколо? Не знам.
По-важното е, че стръвта с която лових днес беше от новия холански червей (то друг в цяла Бургаска област и без това няма) и мога с чиста съвест да кажа, че си работят без проблем. Ето и резултата от таз сутрешния риболов:
Изображение

П.П. Колегите, които бяха на вълнолома казаха, че вчера морето било по-дашно от днес, ама пусто трябва и да се работи. Не може всеки ден за риба.... :cry:
Не съм ловец, но съм рибар!
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Колеги,току-що забелязах,че съм пропуснал да кажа нещо много важно.Тези лефери не съм ги хванал аз , а едно момче ,с което се засичаме за трети ден на риболов. Много sorry за недоразумението,но нещо е станало,докато съм поставял снимките. :oops: :oops: :oops: :oops:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Не ми се искаше да продължавам темата за снимките ,но нека за сетен път обясня пред всички на Булти,че приказките му за снимките са като приказките му за холандските червеи-пълно хакере. Направих си труда да изтегля и скоростно да се науча да ползвам програмата "Exifer". От нея разбрах следното:
1.Снимките не могата да се проверяват от редовите потребители на форума,а само от модераторите/EXIT-файловете/,т.е. Булти -малък си още.
2.Разликата от около половин минута ,която се споменава по-горе е разликата ,в която Булти е изтеглил двата файла.
3.Ето и извлечените данни от снимките чрез гореспоменатата програма:
- 25.09.2007 / 100 0467 заснета в 14:42:34 часа
- 26.09.2007 / 1000469 заснета в 13:44:16 часа
Не мисля,че е необходим по-широк коментар, а снимките /оригиналите/ мога да изпратя на всеки,който иска да ги провери.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”