Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Заргана май доста се раздвижи ...
Модератори: emo vasilev, alekst
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Видимо всички такъми изглеждат еднакво, но......... има доста съществени разлики. Да не говорим за начина на водене на такъма. За илария се води по коренно различен начин. Зависи също така и от преобладаващия в момента вид риба. Има много "чалъми" които няма как да бъдат описани,поне не с думи.Всичко е въпрос на усет,който се придобива с много време отделено в любимия ни спорт. Всичко идва с времето,но ако имаш конкретни въпроси ,пиши ми на "лични".аз поискаx нормално обеснение а полу4иx подигравка ..
Наслука!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Има много "чалъми" които няма как да бъдат описани,поне не с думи. (1)-Стига да иска човек може да ти обясни,защо пък да не е на лично тъка и компетенцията изпъква а и няма другите като тебе да разберат,после и те да попитат на лично специалиста.чуруликпенчо написа:Видимо всички такъми изглеждат еднакво, но......... има доста съществени разлики. Да не говорим за начина на водене на такъма. За илария се води по коренно различен начин. Зависи също така и от преобладаващия в момента вид риба. Има много "чалъми" които няма как да бъдат описани,поне не с думи.Всичко е въпрос на усет,който се придобива с много време отделено в любимия ни спорт. Всичко идва с времето,но ако имаш конкретни въпроси ,пиши ми на "лични".аз поискаx нормално обеснение а полу4иx подигравка ..
Наслука!
Видимо всички такъми изглеждат еднакво, но.........
(2)клечките за зъби са по предпазливи и искат по тънка корда от иларията за пример аз клечките ги ловя на 0.18 и нямам грижи.
Да не говорим за начина на водене на такъма.За илария се води по коренно различен начин.(3) Няма нищо подобно пълна .професионална компетентна измислица.
Зависи също така и от преобладаващия в момента вид риба. (4)едно верно,как така не знам.
Другият път като искаш да хващаш заргани стани рано по тъмно да си на мястото което знаеш че се навърта рибата и ще хванеш сигурен съм(от поста ти разбирам че си имаш такъми и знаеш какви трябва да са)това е условието да си рано там,защото после зарганата се дърпа навътре,тогава пък към 8.30 мяташ иларията.[/u]Не забравяй да отбележиш на какво ниво се предвижва рибата от там да прецениш каква бомбарда да си сложиш.Успех

- чуруликпенчо
- сериозен играч
чуруликпенчо написа:
Цитат:
аз поискаx нормално обеснение а полу4иx подигравка ..
Видимо всички такъми изглеждат еднакво, но......... има доста съществени разлики. Да не говорим за начина на водене на такъма. За илария се води по коренно различен начин. Зависи също така и от преобладаващия в момента вид риба. Има много "чалъми" които няма как да бъдат описани,поне не с думи.Всичко е въпрос на усет,който се придобива с много време отделено в любимия ни спорт. Всичко идва с времето,но ако имаш конкретни въпроси ,пиши ми на "лични".
Наслука!
Има много "чалъми" които няма как да бъдат описани,поне не с думи. (1)-Стига да иска човек може да ти обясни,защо пък да не е на лично тъка и компетенцията изпъква а и няма другите като тебе да разберат,после и те да попитат на лично специалиста.
Видимо всички такъми изглеждат еднакво, но.........
(2)клечките за зъби са по предпазливи и искат по тънка корда от иларията за пример аз клечките ги ловя на 0.18 и нямам грижи.
Да не говорим за начина на водене на такъма.За илария се води по коренно различен начин.(3) Няма нищо подобно пълна .професионална компетентна измислица.
Зависи също така и от преобладаващия в момента вид риба. (4)едно верно,как така не знам.
Другият път като искаш да хващаш заргани стани рано по тъмно да си на мястото което знаеш че се навърта рибата и ще хванеш сигурен съм(от поста ти разбирам че си имаш такъми и знаеш какви трябва да са)това е условието да си рано там,защото после зарганата се дърпа навътре,тогава пък към 8.30 мяташ иларията.[/u]Не забравяй да отбележиш на какво ниво се предвижва рибата от там да прецениш каква бомбарда да си сложиш.Успех
Е'ти и един ярък пример на по-горния ми пост за отговорите на "лични".
не оспорвам майсторлъка на Чик-чирик , не оспорвам и автентичноста на снимките , но двете снимки са ПРАВЕНИ В ЕДИН И СЪЩИ ДЕН , като е сменяна датата която камерата печата върху снимките - в това съм абсолютно сигурен , дали аз разбирам нещо от фотошоп - тва нема да го коментирам
....имаше един виц за краставичаря и краставиците

-
- ще става разбирач
- чуруликпенчо
- сериозен играч
МнениеПуснато на: Сря Сеп 26, 2007 3:21 pm Заглавие: Отговорете с цитат
на една от двете снимки на генерала е сменяна датата , която се печата на снимката - така ми каза фотошопа Wink , защо ли Question
Първо беше "Фотошоп" ,после размяна на датите,а утре нечия болна фантазия може да роди някоя друга СПАМ идея. Аз нямам нищо против всеки да бърбори и да се вихри както намери за добре,стига да не ме обижда,като практически ме нарича лъжец и измамник. Да не говорим,че същите тези хора нямат нито една снимка в галериите си ,а постовете им до един са с откровенно заядлив характер. Постоянното висене пред компютъра и неходенето за риба води до разни такива налудничави идеи. Момчета,не не се пробвайте да ме принизявате до вашето ниво. Просто няма шанс да сляза там. Толкова по този въпрос.МнениеПуснато на: Чет Сеп 27, 2007 10:49 am Заглавие:
не оспорвам майсторлъка на Чик-чирик , не оспорвам и автентичноста на снимките , но двете снимки са ПРАВЕНИ В ЕДИН И СЪЩИ ДЕН , като е сменяна датата която камерата печата върху снимките - в това съм абсолютно сигурен , дали аз разбирам нещо от фотошоп - тва нема да го коментирам ....имаше един виц за краставичаря и краставиците Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Днешния риболов беше далеч по-слаб от вчерашния поради високата вълна,но все пак спасих капото .

По-важното е ,че вече си имаме дълоочакваните "скъпи" гости.

Наслука на всички,които ходят за риба !
от фотошопа разбрах , че си сменил датите
, с моята болна фантазия ще ти кажа още и че си направил снимките с интервал от около половин минута
... да продължавам ли ?
някой иска нас да напрай на заргани
относно Деди нямам никакви претенций - отговора му беше абс. правилен
снимки в галерията нямам , щото вече за всяка снимка ще искам хонорарче
, мъжко дупе един път се е.... , влез в Спиърфиш и виж колко снимки имам там - ама тва е друга тема и ...не знам кое е по-голям спам - бърборенето или нереалните снимки 

някой иска нас да напрай на заргани

относно Деди нямам никакви претенций - отговора му беше абс. правилен
снимки в галерията нямам , щото вече за всяка снимка ще искам хонорарче

Последно промяна от Булти на Чет Сеп 27, 2007 1:04 pm, променено общо 2 пъти.
-
- ще става разбирач
- Малкото рибарче
- новобранец
Привет!!! Искам да споделя, че днес в Поморие заргана си вървеше доста прилично, но пък платерината се бе покрила някъде. Дали защото се е наплашила от лефера, който вчера е влязъл в залива (тия с лодките бяха пре-доволни) или защото ято делфини лагерува вече няколко дни наоколо? Не знам.
По-важното е, че стръвта с която лових днес беше от новия холански червей (то друг в цяла Бургаска област и без това няма) и мога с чиста съвест да кажа, че си работят без проблем. Ето и резултата от таз сутрешния риболов:

П.П. Колегите, които бяха на вълнолома казаха, че вчера морето било по-дашно от днес, ама пусто трябва и да се работи. Не може всеки ден за риба....
По-важното е, че стръвта с която лових днес беше от новия холански червей (то друг в цяла Бургаска област и без това няма) и мога с чиста съвест да кажа, че си работят без проблем. Ето и резултата от таз сутрешния риболов:

П.П. Колегите, които бяха на вълнолома казаха, че вчера морето било по-дашно от днес, ама пусто трябва и да се работи. Не може всеки ден за риба....

Не съм ловец, но съм рибар!
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Колеги,току-що забелязах,че съм пропуснал да кажа нещо много важно.Тези лефери не съм ги хванал аз , а едно момче ,с което се засичаме за трети ден на риболов. Много sorry за недоразумението,но нещо е станало,докато съм поставял снимките.

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Не ми се искаше да продължавам темата за снимките ,но нека за сетен път обясня пред всички на Булти,че приказките му за снимките са като приказките му за холандските червеи-пълно хакере. Направих си труда да изтегля и скоростно да се науча да ползвам програмата "Exifer". От нея разбрах следното:
1.Снимките не могата да се проверяват от редовите потребители на форума,а само от модераторите/EXIT-файловете/,т.е. Булти -малък си още.
2.Разликата от около половин минута ,която се споменава по-горе е разликата ,в която Булти е изтеглил двата файла.
3.Ето и извлечените данни от снимките чрез гореспоменатата програма:
- 25.09.2007 / 100 0467 заснета в 14:42:34 часа
- 26.09.2007 / 1000469 заснета в 13:44:16 часа
Не мисля,че е необходим по-широк коментар, а снимките /оригиналите/ мога да изпратя на всеки,който иска да ги провери.
1.Снимките не могата да се проверяват от редовите потребители на форума,а само от модераторите/EXIT-файловете/,т.е. Булти -малък си още.
2.Разликата от около половин минута ,която се споменава по-горе е разликата ,в която Булти е изтеглил двата файла.
3.Ето и извлечените данни от снимките чрез гореспоменатата програма:
- 25.09.2007 / 100 0467 заснета в 14:42:34 часа
- 26.09.2007 / 1000469 заснета в 13:44:16 часа
Не мисля,че е необходим по-широк коментар, а снимките /оригиналите/ мога да изпратя на всеки,който иска да ги провери.