Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Една питанка за Сом ?
Модератор: sapuna
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Re: Една питанка за Сом ?
Тоест да прав си по добре с шлаух.
А иначе каква рибка слагаш смисал жива мъртва, че с тия две куки ? Незнам извинявай за малоумните въпроси, но както споменах съм доста бос в тоя риболов.
Страшен Сом, човек !!!!
А иначе каква рибка слагаш смисал жива мъртва, че с тия две куки ? Незнам извинявай за малоумните въпроси, но както споменах съм доста бос в тоя риболов.
Страшен Сом, човек !!!!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
За река рибката е последната сигурна стръв!Използвай грозд пясъчен червей или пиявици.Лично аз предпочитам и залагам на грозд от три-четири едри пиявици,с опърлени с цигарата смукала.Живеят с дни и не спират да се движат!Нижеш на горната кука,а долната е контролата!Монтажа е плуващ/все едно на подводен буй/ и няма опасност от закачане или оплитане!Ако дълбочината позволява да изкараш тапата на повърхността,а стръвта на 20-30см под нея си цар!Идеята не е да ловиш на дъното,а на повърхността,при това в течение и да нямаш главоболия с презамятане,изтичане и т.н.Сядаш,пиеш си пиенето и от време на време вадиш по някой кефал или сом!/според стръвта/ 

- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Да и знам вече как ще стане.
Този монтаж дето си ми го показъл същият , но с подвижно олово, и поплавъка си играе ролята на плувка под нея стръвта а на самото влакно основното дето продължава кум подвижното олово, под стръвта на около 40 см се слага друго олово около 20 грама и по този начин опъва линята на долу и не позволява на стръвта да излезе на повърхността. така ти решаваш на колко под повърхността искаш да ти е стръвта дали на 15 20 или 2 метра .
Този монтаж дето си ми го показъл същият , но с подвижно олово, и поплавъка си играе ролята на плувка под нея стръвта а на самото влакно основното дето продължава кум подвижното олово, под стръвта на около 40 см се слага друго олово около 20 грама и по този начин опъва линята на долу и не позволява на стръвта да излезе на повърхността. така ти решаваш на колко под повърхността искаш да ти е стръвта дали на 15 20 или 2 метра .
Здравей Иво.Един съвет и от мен ,накопай си попови прасета и в района на кошавският остров ,ве4ер от 10 до 12. 

- Прикачени файлове
-
- siluros.jpg (113.58 KiB) Преглеждано 584 пъти
- сандански карп
- вече хвърля и на тежко
хубав е монтажа,мислех си ако...оловото е подвижно,тип монтаж за бяла риба,т.е да минава влакното през вирбела на оловото свободно,ще може да се регулира дълбочината на тапата,може и да я изкараш на повъхността,един гумен буфер на 3-ния вирбел,и силиконов конус на повода ,ще се получи противооплитащ ефект,т.е ще държи повода встрани.При замятане оловото е до вирбела,после отпускаш влакно докато тапата се покаже на повърхността,опъваш линията и...сопите на сигнализатора,а ти....на масата
при удар оловото отива до вирбела,гумения буфер ще предпази възела от нараняване,мисля да пробвам монтажа на ВАРДАР след 2-ри октомври.Успех от мен!!!!

YOU LL NEVER WALK ALONE
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ей това няма как да се получи в този вариант!А линията наистина трябва да е изпъната!сандански карп написа:...отпускаш влакно докато тапата се покаже на повърхността,опъваш линията...
Успех и от мен!

- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Митак, треба да има начин, и съм 100% сигурен, че има и е много прост, ама сега точно не можем да се сетим .
- сандански карп
- вече хвърля и на тежко
Прав си за линията......абе ще му намеря аз начина,измислих как с радиоуправляема лодка да вкарвам монтаж на буй,и на това ще му намеря цаката:)))
YOU LL NEVER WALK ALONE