Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Заргана май доста се раздвижи ...
Модератори: emo vasilev, alekst
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Бях на същото място, както и вчера. Сефтето направих в 7 без 5. Активността на рибата, с леки затихвания, продължи докъм 9. Кълването беше предпазливо, като много риби се закачаха едва-едва за човките. Размерите бяха добри, но не колкото вчерашните. Едната беше нахапана, вероятно поради среща с лефер. От него се беше отървала, за да се набучи на моята въдица. В 9 ч. свърших родните червеи, приличащи повече на глисти, и реших да пробвам холандските. То било голям звяр бе, братко! Корав, пъргав, че и хапе! След кратък размисъл разделих един от тях на две (за да не плаши рибите
) , половинката беше предостатъчна и за най-капризния вкус. Имах два празни удара и една уловена риба на него.
Завъртях се покрай рибарите, които бяха извадили мрежите. Имаха доста лефер (по-скоро чернокоп), предните два дни също дало добре. Изкупували им го по 16-18 лв. Единият от тях се оказа също болен на тема „улов на зарган”, че му теглихме стабилен лаф по темата. И той като мен беше фен на марката „Шимано”.Обясни къде на Галата имало подходящи места, камъни и дълбочини. Той самият ловял заргана с бомбарда от лодка.
В една от мрежите имаше много скорпид и той го махаше с голи ръце. “Не е ли отровен?” – викам. „Отровен е”, отговаря. „Ами няма ли да те убоде?” „Убоде ме вече, няколко пъти.” „Ами сега?” „Нищо ми няма! А ти как мислиш, че чистя мрежите толкова години?”. Според него скорпидът бил най-хубавата риба за пържене, трябвало само да се одере. За първи път видях на живо риба-врана и риба-звездоброец, последната прилича на хибрид между дракон и скорпид.
Приключих последния септемврийски ден с 19 заргана. Наслука на всички през октомври! Дано морето да е тихо и спокойно.

Завъртях се покрай рибарите, които бяха извадили мрежите. Имаха доста лефер (по-скоро чернокоп), предните два дни също дало добре. Изкупували им го по 16-18 лв. Единият от тях се оказа също болен на тема „улов на зарган”, че му теглихме стабилен лаф по темата. И той като мен беше фен на марката „Шимано”.Обясни къде на Галата имало подходящи места, камъни и дълбочини. Той самият ловял заргана с бомбарда от лодка.
В една от мрежите имаше много скорпид и той го махаше с голи ръце. “Не е ли отровен?” – викам. „Отровен е”, отговаря. „Ами няма ли да те убоде?” „Убоде ме вече, няколко пъти.” „Ами сега?” „Нищо ми няма! А ти как мислиш, че чистя мрежите толкова години?”. Според него скорпидът бил най-хубавата риба за пържене, трябвало само да се одере. За първи път видях на живо риба-врана и риба-звездоброец, последната прилича на хибрид между дракон и скорпид.
Приключих последния септемврийски ден с 19 заргана. Наслука на всички през октомври! Дано морето да е тихо и спокойно.

-
- ще става разбирач
- Моряка
- кандидат преподавател
И дракона е много хубав колега .Когато навремето коремчетата от акулата се изхвърляха тези риби ги ядяха рибарите.Сега коремите скъпи ,а тез риби пак се ядат от рибарите де.А на борсата не са се продавали досега .Защооооо ли.И не му е мястото тук,но да вметна,че РИБОЛОВА е професия и то от много отдавна,а спортния риболов и хоби риболова са след това и по язовирите,реките и езерата,когато видиш мрежи по всяка вероятност са бракониери,но по морето повечето рибари си плащат.Много магазинери се пенят срещу траладжии и мрежари,но досега никой не ми е дал касова бележка за доза червеи.Да не говоря пък за колеги изказващи се (някои само)против "бракониерите" и пускат снимки на маломерни риби.Доста "рибари"забравят приказката морего даде и я заменят с морето е наше и законите ги измисляме ние.И накрая едно голямо ИЗВИНЕТЕ.
- Ribar_Karyk
- новобранец
-
- научил се да хвърля
soleno написа:Джо написа:... видях на живо риба-врана и риба-звездоброец...eй Джо, такива неща се заснемат, бе човече !!!
как не си се сетил да го направиш - ами именно това е ценното и най-важното за един форум - другия път да ги снимаш ей !
Семейство морски врани уловени преди около месец на трета буна Варна.
http://picasaweb.google.com/hvdragon/Fi ... 7944790930
http://picasaweb.google.com/hvdragon/Fi ... 6111124386
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко