Заргана май доста се раздвижи ...

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

:D
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Добър е, я! 4 години го обучавам.
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Бях на същото място, както и вчера. Сефтето направих в 7 без 5. Активността на рибата, с леки затихвания, продължи докъм 9. Кълването беше предпазливо, като много риби се закачаха едва-едва за човките. Размерите бяха добри, но не колкото вчерашните. Едната беше нахапана, вероятно поради среща с лефер. От него се беше отървала, за да се набучи на моята въдица. В 9 ч. свърших родните червеи, приличащи повече на глисти, и реших да пробвам холандските. То било голям звяр бе, братко! Корав, пъргав, че и хапе! След кратък размисъл разделих един от тях на две (за да не плаши рибите :)) , половинката беше предостатъчна и за най-капризния вкус. Имах два празни удара и една уловена риба на него.
Завъртях се покрай рибарите, които бяха извадили мрежите. Имаха доста лефер (по-скоро чернокоп), предните два дни също дало добре. Изкупували им го по 16-18 лв. Единият от тях се оказа също болен на тема „улов на зарган”, че му теглихме стабилен лаф по темата. И той като мен беше фен на марката „Шимано”.Обясни къде на Галата имало подходящи места, камъни и дълбочини. Той самият ловял заргана с бомбарда от лодка.
В една от мрежите имаше много скорпид и той го махаше с голи ръце. “Не е ли отровен?” – викам. „Отровен е”, отговаря. „Ами няма ли да те убоде?” „Убоде ме вече, няколко пъти.” „Ами сега?” „Нищо ми няма! А ти как мислиш, че чистя мрежите толкова години?”. Според него скорпидът бил най-хубавата риба за пържене, трябвало само да се одере. За първи път видях на живо риба-врана и риба-звездоброец, последната прилича на хибрид между дракон и скорпид.
Приключих последния септемврийски ден с 19 заргана. Наслука на всички през октомври! Дано морето да е тихо и спокойно.

Изображение
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Kristiqn_Petrov »

Евала Джо ! Добри риби :smt023
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

БРАВО колега :smt041 другият път да имаш още по голяма слука. :smt023
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

И дракона е много хубав колега .Когато навремето коремчетата от акулата се изхвърляха тези риби ги ядяха рибарите.Сега коремите скъпи ,а тез риби пак се ядат от рибарите де.А на борсата не са се продавали досега .Защооооо ли.И не му е мястото тук,но да вметна,че РИБОЛОВА е професия и то от много отдавна,а спортния риболов и хоби риболова са след това и по язовирите,реките и езерата,когато видиш мрежи по всяка вероятност са бракониери,но по морето повечето рибари си плащат.Много магазинери се пенят срещу траладжии и мрежари,но досега никой не ми е дал касова бележка за доза червеи.Да не говоря пък за колеги изказващи се (някои само)против "бракониерите" и пускат снимки на маломерни риби.Доста "рибари"забравят приказката морего даде и я заменят с морето е наше и законите ги измисляме ние.И накрая едно голямо ИЗВИНЕТЕ.
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Благодаря, момчета! Искрено желая успехи и на вас!
Аватар
Ribar_Karyk
новобранец
новобранец

Мнение от Ribar_Karyk »

За да не отварям нова тема ще си позволя да попитам тук , в момента на каква бомбарда я ловите зарганата , че от 3 седмици не съм ходил да хвърлям и не знам как стоят нещата , ще съм благодарен ако ми помогнете утре към 8 смятам да отида до НОЙ да помятам докато ми свършат червеите :)
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Soleno, снимки се правят ако си носиш фотоапарата, а мене ме домързя да го мъкна. Ако знаех, че ще видя такива уникални риби, бъди сигурен, че щеше да има снимки.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

извинявам се , че се намесвам , но за истински "звездоброец" ли става въпрос или за "морско биволче " :?:
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Ще се опитам да направя снимки на тези, и на други редки риби. А за звездоброеца, обитаващ Черно море - Uranoscopus scaber, наричан още Морска жаба, Морско биволче, изрових това:

Изображение
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

мен и таквози ме е убождало , боли толкова колкото от Морска мишка убождането.....

и от двете става един чируз МММММ :D
hvdragon
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hvdragon »

soleno написа:
Джо написа:... видях на живо риба-врана и риба-звездоброец...
:roll: eй Джо, такива неща се заснемат, бе човече !!!
как не си се сетил да го направиш - ами именно това е ценното и най-важното за един форум - другия път да ги снимаш ей !

Семейство морски врани уловени преди около месец на трета буна Варна.
http://picasaweb.google.com/hvdragon/Fi ... 7944790930

http://picasaweb.google.com/hvdragon/Fi ... 6111124386
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Добре е такива редки риби да се пускат обратно в морето.
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

В Балчик - рибарите вадят бол от тези биволчета на попченски мрежи а , ядат ли се
Красимир от Балчик
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”