ВНИМАНИЕ: Авторски права! Прочети повечеНаименование: Черна мряна
Други названия: балканска мряна
Латинско наименование: Barbus meridionalis petenyi


Актуална информация за риболов на Черна мряна


Заключение

Черната мряна е характерна за нашите води риба. Това я превръща в символ, емблема на българския риболов. Тази риба е не само борбена и дръзка, но и коректен и качествен улов. Нейното кълване е ясно и рязко. Силата й е способна да огъне мощно телескопа и да го задържи в това положение за няколко секунди. Красотата и хармоничността й са уникални, а блясъка във водата неповторимо изживяване за всеки въдичар.
В летните месеци мряната се съхранява най-добре в живарниците. За студените зимни месеци живарника трябва да се вади часове по-рано, защото оцеляването й е голямо и може да се приберете у дома с още жива мряна.
Черната мряна, освен много разпространена у нас, среща и много почитатели, които не само знаят всичко за нея, но и риболова с нея ги е превърнал в изкусни майстори. Местата, които обитава тази риба, са сред най-красивите кътчета на нашата природа. Те са богати на кислород и чистота води, пълни с множество пиявици, ручейници, тинявци, мамари и други. Излетите сред такава природа, тишината и спокойствието, нарушавани единствено от шумоленето на бързея, прави улова още по неповторимо изживяване.


Оцени публикацията:

Рейтинг 5.0 от 7 гласували
Сподели публикацията:Коментари:
Добави коментар:
ВНИМАНИЕ: Авторски права! Прочети повече
РЕКЛАМА
СЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК
СЛЕДВАЙ НИ В GOOGLE